Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 637 907
  • 22 233
  •   16
Отговори
# 22 170
Защо Христанов за записите? Преди няколко часа писахте за Бачийски и пак не виждам връзка.
Скрит текст:
Това, че Димчев, Колтуклиева и подобните си намериха нова дъвка за дъвчене, вместо РР, не значи, че има атака по ВТ(парите са си негови, харчи си ги, както си намери за добре и не знам за какво скочи да се обяснява пространно) или по ПП специално. Зелените мафиоти Сандов и заместникът му Белев да си обясняват врътката със сдружението.
Лидерите на ППДБ си мълчат и не се обясняват, защото в случая няма за какво, привържениците им в СМ зорлем ги тикат в устите на хората.
Явно е изтрито, аз писах. Христанов го съобщи за Бачийски, защото се обединиха в Антикорупционен блок. Под Христанов визирам коалицията им. Та сега писах накратко просто. Все тая на кой се опитват да лепнат леке. Пак няма да им се получи. Свърши тая.

# 22 171
И аз не виждам атака. То да беше само Терзиев спонсор. А то един куп бизнесмени, че и Саша Безуханова.

# 22 172
NOVA: "Столичният градски транспорт – пред нова криза, 50 млн. евро е дупката в сектора
Шофьори заплашват отново да излязат на протест, ако не се реши проблемът със заплатите им"

# 22 173
NOVA: "Столичният градски транспорт – пред нова криза, 50 млн. евро е дупката в сектора
Шофьори заплашват отново да излязат на протест, ако не се реши проблемът със заплатите им"
Терзиев предупреди за това, когато Бойко им хвърли милионите от джипката. Да отиват да протестират в Банкя, там е и джипката и собственика й, ще им хвърли още.

# 22 174
Искрено се надявам, че ако шофьорите от ГТ отново направят незаконен протест, този път полицията ще влезе в депата и ще има арестувани. Не може цял столичен град да сме заложници на претенциите на хора с тримесечен курс, които си вършат работата през куп за грош и които не спират да извиват ръце.

# 22 175
Терзиев ясно каза, че този път не става въпрос за увеличение, а за липса на пари за заплати. Кой от вас ще работи за без пари? Аз не бих.

# 22 176
Пари за заплати няма, но за закупуване на стари автобуси има.

"Ръководството на Столичен автотранспорт ЕАД е ПОДПИСАЛО на 30 януари договора за доставка на 25 броя 18-годишни употребявани автобуси Mercedes-Benz O 530 G Citaro за 2 369 837,87 евро. Така един автобус излиза по 94 793,51 евро без ДДС. Доставчик е фирмата АВАРИЙНИ МОБИЛНИ СИСТЕМИ ЕООД, на Мустафа Мустафа, за която именно предупредихме с колегата Бойко Димитров на 19 януари, че иска да ни продаде автобуси за 8 пъти повече пари, отколкото струват в автокъщата в Германия. Там ги открихме по номерата на рамите, а цената за един автобус беше средно по 9 900 евро с ДДС. В подписания договор номерата на рамите са заличени, но годините на производство, марката и моделът съвпадат с първоначалната оферта на г-н Мустафа Мустафа."

https://x.com/SimeonStavrev/status/2019289049970692101

# 22 177
Утре, като чуете в сутрешните блокове, че ППДБ са лишили 10000 граждани в трета страна, да не могат да гласуват, иде реч за следното:
ППДБ не са подкрепили предложението на ГЕРБ секциите в трети страни да са 30. Е, виновни са пепетата и още как,  но да припомним първоначалното предложение на ГЕРБ - секциите да са ограничени до 20.  Справка заседанието на НС в момента. Това ще бъде поредната долна манипулация и ще чувате в новините отрязъци, как Костадин Ангелов вика: ППДБ лишиха по 10000 граждани да гласуват. От сега го пиша, утре да им е ясно, че и това няма да мине. Да не ни мислят за прости.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 22:39 от Сирос

# 22 178
  • София
Бай Октай е велик! Не за първи път забелязвам колко точни прогнози прави понякога.
Когато се случи разцеплението в ДПС разправяше, че било театър на Пеевски и Доган. Което се оказа далеч от истината. А че Радев ще даде оставка и ще оглави партия го прогнозираше цяла България.
Отдавна е никой Октай и няма никаква особена информация. Просто много обича да се прави на шаман по телевизиите.

Аз слушах това, че цялото разцепление е борба за пари. За театър не знам, но пък на такъв хубав театър се нагледахме с ББ, ДП и РР, че и на това няма да се учудя. Но пък не си спомням някой 2024 г. да е прогнозирал, че Радев ще подаде оставка. По-скоро се говореше тогава, че след края на мандата си със сигурност ще прави партия.
Може и аз да съм пропуснала.

Апропо, много ми е странно това. Не знае какво бил казал, но пък се коментира възторга ми. Мързелива, обсесия към мен ли имаш? Ами, да беше прочела, все ще е от полза.

В един заринат с боклук софийски квартал има 1 или 2 камиона, които извозват боклука. Товарачите поискали заплата от 2500 евро, а шофьорите от 3500 евро. Както и да не правят 2 курса на ден.
Кметът ги уволни и назначи непалци.

Не знам дали са непалци, но след като се появи транспаранта "И....в може"
над 30 % от контейнерите за боклук са с изкъртени, повредени или унищожени капаци.
Съсипия тотална....

А на Тайланд е добре, говорят хората

А, и този е като русенския, спор няма.

# 22 179
Няма ПП, няма Възраждане, Дпс, кой как му изнася и т.н. Аз съм против българи живеещи в чужбина да гласуват. Доколкото знам Германия не разрешава на нейните граждани в странство да гласуват. Какви са тези панаири и сбирки по секции, за които ние от Бг плащаме? Защо? Да се почувстват някои важни и значими, ще ни определят кой да ни управлява. Спомням си, когато изведнъж от нищото се появи Величие, в студиото казваха за много гласове от Нова Зеландия. Е  “мерси”!

# 22 180
  • София
Има само Пеевски и Борисов, които след протеста гледат да саботират изборите. Викнаха си булката Радев с анонимен проект, както навремето ИТН, забраняват на българите в чужбина да гласуват, защото гласуват масово и срещу тяхното статукво. Елементарни. Възраждане, тези пишман националисти, просто  изпълняват поръчки.

# 22 181
  • София
А такааа Simple Smile Герб и Дпс снощи в полунощ горе-долу са си гласували днес да няма заседание, понеже ППДБ са вкарали за разглеждане малко неприятни теми и въпроси, та я по-добре да си го спестят тоя зор. Ми правилно, какво па само се заяждат с тях! Joy Какво значело special issues, па защо в Русе ще слугуват на Таки, все такива тъпотии ще ги питат. Я един почивен петък!

# 22 182
  • Deutschland/HE
Доколкото знам Германия не разрешава на нейните граждани в странство да гласуват.

Грешната ти е информацията. Германците в чужбина си гласуват по пощата, за това няма нужда от секции.

# 22 183
Значи нямат право българите в чужбина, но имат право да пращат пари в България, или самите те да си харчат изкараните в странство пари, в България? Не е ли малко лицемерно?

# 22 184
Значи нямат право българите в чужбина, но имат право да пращат пари в България, или самите те да си харчат изкараните в странство пари, в България? Не е ли малко лицемерно?

Не.
Може и да не пращат пари. Но е логично, ако не плащаш данъци тук да не влияеш на данъчната политика с избор на правителството.

Общи условия

Активация на акаунт