Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 653 659
  • 22 674
  •   12
Отговори
# 22 650
Според мен много хора са замесени, но някои по-очевидно и "мърляво". Нали все това се обяснява, че са нови и неопитни.

# 22 651
И аз съм въодушевена. Без кавички. И от Вучков, и от Нейнски. Нека има професионалисти, за разнообразие.

# 22 652
Те може и от глупост да са го правили, като чуят за зелено и шарено излизат от здравия разум.

# 22 653
Те само прибират, така си е. Ех, как се вълнувам за времето, когато те ще са само лош спомен от управлението на страната ни.

# 22 654
  • София
Потенциалните кандидати за министри са потресителни: Надежда Нейнски, Бойко Ноев, Трайчо. И Румяна Бъчварова. Още имена на ГЕРБ  и такива от тотално проваленото правителство на Кирил Петков. Ужас!

# 22 655
  • софия
Кои са имената от "тотално проваленото правителство на Кирил Петков"?

# 22 656
# 22 657
О, те получават безкористна подкрепа заради идеите, почтеността и уменията с които ги отстояват и реализират. Joy

# 22 658
  • софия
Видели сме ги. Пак питам бавно: кои от тези имена са от "тотално проваленото правителство на Кирил Петков"?

Ако списъкът се окаже верен, кабинетът се очертава да бъде много шарен - с бивши кадри на ГЕРБ, които днес обаче са на видима дистанция от Бойко Борисов, със знакови за старата десница имена, с представители на БСП, с кадри от предишни служебни кабинети, както и от настоящия Министерски съвет. Повечето хора в него, потърсени от “24 часа”, категорично отказаха да коментират.
Социоложката Румяна Бъчварова може да стане вицепремиер на Гюров. Тя заемаше този пост във второто правителство на Бойко Борисов, където бе и вътрешен министър. След това бе шеф на кабинета на премиера Борисов в третия му мандат до 2019 г., когато стана посланик на България в Израел.
Във Външно може да се завърне Надежда Нейнски - първият дипломат на България в кабинета на Иван Костов, след това два мандата посланик в Турция.
За най-важния пост в това правителство - в МВР, където са фокусирани всички погледи и очаквания за честно проведени избори, е сочен Веселин Вучков. Юристът беше начело на МВР във втория кабинет на Борисов, а в първия беше зам.-министър. Като титуляр обаче остана на поста малко, защото искаше да смени наследените от кабинета “Орешарски” шефове на служби, но не получи съгласието на Борисов.
Актуален за МВР остава и Емил Ганчев, за когото “24 часа” вече писа. Пловдивчанинът е име, което се споменава още откакто Йотова стартира разговорите по домовата книга. Бе в МВР като служебен зам.-министър при Стефан Янев. Кариерата му започва в Криминална полиция - Пловдив, после оглавява МВР в Пазарджик, бил е зам.-шеф на Бюрото по защита при главния прокурор, последно бе служител в КПКОНПИ.
Бъдещият служебен премиер отчете и важността на правосъдния министър, като намекна, че избраният за този пост трябва да предприеме действия срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но отново не даде име.
За Министерството на отбраната се завъртя експертът по сигурност Бойко Ноев. Той е дипломат от кариерата, бил два пъти военен министър - при Ренета Инджова и при Иван Костов. Беше в комитета, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втория им мандат.
За икономиката се спрягат Даниела Везиева* и Трайчо Трайков**.

* Била е заместник-министър при второто правителство на Бойко Борисов от ноември 2014 до февруари 2017 и съветник в КФН при третото правителство на Бойко Борисов от май 2018 г. до март 2019 г.
** От 2009 до 2012 година е министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. От 2013 година участва в дейността на Реформаторския блок, като през 2016 г. е номиниран и участва в кандидат-президентската надпревара от името на Блока. На 12 ноември 2019 г. встъпва в длъжност като кмет на район „Средец“, след като е избран на балотаж с 54,21 %.

Повечето, да не кажа всички изброени, са доказани професионалисти. Кадрите на герб са се дистанцирали от герб.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 09:33 от zvаnchе

# 22 659
Кога ли ще излезе първата социология след като РР се обяви за партиен играч? Имам няколко познати копейки във фейса и по това, което постват става ясно, че са сменили главната копейка с РР. Та ще ми е много интересно дали патеричката на ГЕРБ изобщо ще прескочи прага за влизане в следващия парламент.

# 22 660
Според мен много хора са замесени, но някои по-очевидно и "мърляво". Нали все това се обяснява, че са нови и неопитни.
Не може все с този номер да се излиза,отделно разбрах,че КП и той снимки вадел от хижата/ако е вярно/.Къде КП не е набъркан? Най-доброто,което можеше да направи е да се оттегли активно от ПП.
За мен АВ стои по-добре като лидер на ПП,а мястото на Денков е отзад,не редом до АВ ,както беше при КП.
Не съм забравила чатовете с ДП,да си кажа,че както ХИ откровено ме вбеси,не съм фен и на Мирчев,Ат.Ат.нееднократно съм го заявявала,на Пейков също вече не,така и скандалите около ПП вече ми идват в повече.
Докога ще лежат на кълката,че електората е всеопрощаващ.
Докога все по бели гащи ще ги хващат,на мен ми е ясно,че активна капмания по тричане на ППДБ се води от години,къде с лъжи се спекулира,къде-честно да си кажем,са в издънка.
Някои уроци по трудния начин ги разбраха,че не трябва да събираш хора от улицата и да им даваш кредит на доверие,нито да се изживяваш като бутикова партия и да лансираш едни и същи,на които явно властта им идва в повече,а не са нищо кой знае какво,съдейки по представянето им в НС.

Така де,отплеснах се пак.Смятам,че както съм хардлайнер на тема анти- Герб,така не смятам да си спестявам критиките за ППДБ.

# 22 661
Всички по веригата, от която и партия да са, да отговарят, щом са намесени. Крайно съм аполитична в този случай. За разлика от фенките на ПП, не се кълна в никого от политиците ни. Ако има участие - от която и да е друга партия, първа бих заклеймила и търсила справедливост. Терзиев го споменавам като кмет на София, ако ще от която и партия да беше. Гафът му е грандиозен, да  поеме отговорност за действията си. Оставка минимум.

# 22 662
Не виждам никакви провалени министри в статията, щом не е споменат Асен Василев.
  Асен с популистките си комунистически схващания, или го изманипулираха Мая и Гьоков... но още 2022/2023 г. почти изравни доходите на работещите хора с доходите на вечните безделници.
Разчитам на Гюров да избере екип, който работи и за активните хора в България.

# 22 663
За мен всичко в този случай трябваше да се разсекрети и да излезе наяве. За да се успокои обществото. Ама не, по-лесно е от мнозинството ГЕРБ и Ново начало да отхвърлят това предложение, за да се прикрият прогнилите служби и да може да се спекулира с кмета на София. Едни и същи са им игрите и номерата.

# 22 664
  • София
Видели сме ги. Пак питам бавно: кои от тези имена са от "тотално проваленото правителство на Кирил Петков"?

Скрит текст:
Ако списъкът се окаже верен, кабинетът се очертава да бъде много шарен - с бивши кадри на ГЕРБ, които днес обаче са на видима дистанция от Бойко Борисов, със знакови за старата десница имена, с представители на БСП, с кадри от предишни служебни кабинети, както и от настоящия Министерски съвет. Повечето хора в него, потърсени от “24 часа”, категорично отказаха да коментират.
Социоложката Румяна Бъчварова може да стане вицепремиер на Гюров. Тя заемаше този пост във второто правителство на Бойко Борисов, където бе и вътрешен министър. След това бе шеф на кабинета на премиера Борисов в третия му мандат до 2019 г., когато стана посланик на България в Израел.
Във Външно може да се завърне Надежда Нейнски - първият дипломат на България в кабинета на Иван Костов, след това два мандата посланик в Турция.
За най-важния пост в това правителство - в МВР, където са фокусирани всички погледи и очаквания за честно проведени избори, е сочен Веселин Вучков. Юристът беше начело на МВР във втория кабинет на Борисов, а в първия беше зам.-министър. Като титуляр обаче остана на поста малко, защото искаше да смени наследените от кабинета “Орешарски” шефове на служби, но не получи съгласието на Борисов.
Актуален за МВР остава и Емил Ганчев, за когото “24 часа” вече писа. Пловдивчанинът е име, което се споменава още откакто Йотова стартира разговорите по домовата книга. Бе в МВР като служебен зам.-министър при Стефан Янев. Кариерата му започва в Криминална полиция - Пловдив, после оглавява МВР в Пазарджик, бил е зам.-шеф на Бюрото по защита при главния прокурор, последно бе служител в КПКОНПИ.
Бъдещият служебен премиер отчете и важността на правосъдния министър, като намекна, че избраният за този пост трябва да предприеме действия срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, но отново не даде име.
За Министерството на отбраната се завъртя експертът по сигурност Бойко Ноев. Той е дипломат от кариерата, бил два пъти военен министър - при Ренета Инджова и при Иван Костов. Беше в комитета, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втория им мандат.
За икономиката се спрягат Даниела Везиева* и Трайчо Трайков**.

* Била е заместник-министър при второто правителство на Бойко Борисов от ноември 2014 до февруари 2017 и съветник в КФН при третото правителство на Бойко Борисов от май 2018 г. до март 2019 г.
** От 2009 до 2012 година е министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. От 2013 година участва в дейността на Реформаторския блок, като през 2016 г. е номиниран и участва в кандидат-президентската надпревара от името на Блока. На 12 ноември 2019 г. встъпва в длъжност като кмет на район „Средец“, след като е избран на балотаж с 54,21 %.

Повечето, да не кажа всички изброени, са доказани професионалисти. Кадрите на герб са се дистанцирали от герб.
На разпит ли съм? И можете ли да четете?
Александър Николов на енергетиката, Асена Сербезова на здравеопазването.
Има и доста имена от кабинета Денков/сглобката.
Може би имам право на мнение без да ми се иска отчет или?

Общи условия

Активация на акаунт