🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-33

• 20 777
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!
Предизвикателството за днес:
„Тихите герои на "Eşref Rüya"-колко важни са наистина?“

Докато вниманието е фокусирано върху Ешреф, Нисан, Чийдем,Гюрдал, Мюслюм, Фарук, Ърмак, Афра, остават в сянка.
Но без тях нямаше да има равновесие, контраст и дълбочина.
Те са:
– Гръбнакът на лоялността.
– Огледалото на емоционалните последствия.
– Онези, които живеят с последиците от решенията на главните герои.
Кой второстепенен герой според теб носи най-голяма вътрешна драма, но най-малко признание?

Заслужават ли повече екранно време?
И ако историята се разказваше от тяхната гледна точка – как би изглеждала?

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 196
Добро утро! Flowers Hibiscus

Без второстепенните герои, не може!
Много често, те правят сериала интересен или скучен, примери бол. Ние обаче имаме късмет с тях, защото сериала добива доста колорит с тях. Знаете, че за мен главната двойка не ми е по вкуса, заради слабата игра на Демет, но повечето от второстепенните, особено близкото обкръжение на Ешреф са си много на място и са точно в десятката. Естествено най-колоритен ми е Гюрдал, най-затворени са Мюсюлм и Фарук, които изглежда са с най-дълбока рана. Чийдем също ми е много интересен персонаж. Ама ние много неща не знаем за миналото на всички...това ми е на прима виста.

Хубав ден!

# 197
Добро утро!

За мен наЙ-интересен второстепенен герой си оставят Мюслюм и Ърмак. Не толкова като двойка, а като възможност за развитие на героя. Мюслюм продължава да ми прилича на един тих самотник. А всъщност е част от група. Но пак е тих самотник, погълнат от тъга и мъка. Искам да знам неговата история.
Ърмак е силната жена, която се справя с всяко предизвикателство. Тя е всяка бореща се жена, която успява във един мъжки свят. И пак е дама.

Скрит текст:

# 198
И за мен най-интересна е Ърмак.
По-малката сестра, която носи най-голямата сила.
В мъжкия свят на "Eşref Rüya", където властта често се доказва с юмруци и оръжия, се откроява една тиха, но непреклонна фигура -Ърмак.
Уж по-малката сестра на Гюрдал,
а всъщност жената, която често се държи като по-голямата сестра на всички.
Тя не се нуждае от показна сила, нито от гръмки речи.
Но, когато Ърмак говори, всички слушат.
Защото думите и идват от разум, опит и дълбока човешка чувствителност.
Тя не се състезава. Не настоява да бъде призната. Но уважението към нея е безусловно, защото го заслужава.
Ърмак е не просто глас на разума, а присъствие, което носи спокойствие.
Тя не се натрапва, не се намесва ненужно,
но когато се появи, всички сякаш дишат малко по-леко.
В свят на нажежени емоции, насилие и его,
женствеността на Ърмак е различна. Тя не е показна, не е крехка, не е драматична.
Тя е успокояваща. Разбираща. Интуитивна.
И понякога точно това липсва на най-силните мъже- една тиха женска стабилност, която не ги осъжда, а просто е до тях.
Без заплахи. Без условия. Просто е там.
Искам да разберем и нейната история.
Незнайно защо, но си мисля, че  Джерен е такава и в живота.

# 199
Ърмак е тихата сила!
При нея всичко става с една елегантност и финес, въпреки живота, който е живяла и живее....
между мъже мафиоти!
Самата актриса е много красива и елегантна и успява с лекота да ги предаде тези качества на героинята.
Само като погледна изтънченото й тяло и походката....красота за окото!
Прекрасна е!

# 200
И все пак… не мислите ли, че тишината на Ърмак крие нещо повече?
Тя е прекалено уравновесена. Прекалено наблюдателна. Прекалено тиха.
Често такива хора не просто избират да бъдат силни, те са били принудени.
Може би и тя е преживяла загуба, страх или предателство.
Може би е научила, че оцелява този, който не показва болката си.
Затова днес не иска да наранява. Не иска да натоварва. Просто присъства.
И носи спокойствие, защото сама е минала през бурята.
Понякога най-тихите герои крият най-дълбоката история. Просто още не сме я чули.

# 201
Още като прочетох темата на деня, веднага се сетих за Мюслюм и Ърмак, очевидно на всички те са ни най.
За вътрешната драма на Мюслюм сме наясно вече, убил е брат си и семейството му не може да му прости, затова остава сам и така силно се припознава в сираците, може би.
За Ърмак, обаче, наистина нищо не знаем. Не знаем с Гюрдал сираци ли са. Тя извършила ли е някакво престъпление. Ако не е, защо е предпочела да се занимава с тъмните дела на мафията. Вярно, че тя е в "светлия" бизнес, но е наясно с всички подробности и не сякаш не трепва при мисълта за тях, колкото и ужасяващи да са.

Харесва ми, че е балансьор в отношенията на момчетата. Има подход към всеки, съчетава мекота и устойчивост в себе си.
За външния вид, харизма, подходка, това малко или много си е и от актрисата. Прекрасна е.
Интересно ми е как ще се развие герионята и в любовен план. Дали ще стане нещо между Мюслюм и нея. Дали поне те ще могат да имат някакъв щастлив край.

# 202
Точно, Ърмак е балансьора на групата!
А дали има нещо преживяно в миналото, ще е интересно да разберем, не бях се замислила от тази гледна точка.
Според мен, всеки е с някаква травма от миналото, та най-вероятно и тя има, но всеки я преживява по различен начин. Другото, което си мисля, че Ърмак покрай нейният брат се е научила да бъде по-търпелива и спокойна, защото Гюрдал с неговите избухвания, непрекъснато е в някакъв проблем.

Навсякъде вече се пише, че ще започне с голяма промяна сериала, та информацията, която Нези донесе, може да се окаже вярна.
Вторият сезон на Ешреф Руя ще започне с изцяло нова времева линия и шокиращи промени.
Нисан и Афра напускат дома си... очаква ни съвсем различно начало! 🤯
Нови тайни, нови конфликти, нищо няма да е същото!💥🔥
Водят се преговори с нови актьори!

# 203
Малко ме плашат такива гръмки заглавия с големи промени. Да не прецакат нещо. Sweat Smile

# 204
Отбор "Сираците" ще си остане, а Нисан ако я махнат няма да ми е мъчно.

# 205
Хриси, мен също. Wink
Най-вероятния скок във времето би бил, да започне с излизането на Ешреф от затвора.
Макар че, за убийство се лежи много, но може някой да се е намесил и истината да е излязла наяве. Което пък, би елиминирало Чийдем, а аз не бих искала.
Спокойно,  юли е към края си. Един август и почти цял септември ни делят от "Eşref Rüya"
Grinning GrinningGrinning

# 206
Ох, Нези, както си го написала, все едно утре ще го гледаме...Joy

Идвам с добрата новина!
Доживяхме да прескочи това второ място в Шахид.
Тамън вчера написах, че сме абонати за второто място и ето днес го прескочихме, трябваше по-рано да го напиша.

В 6 държави сме първи

# 207
Хриси, мен също. Wink
Най-вероятния скок във времето би бил, да започне с излизането на Ешреф от затвора.
Макар че, за убийство се лежи много, но може някой да се е намесил и истината да е излязла наяве. Което пък, би елиминирало Чийдем, а аз не бих искала.
Спокойно,  юли е към края си. Един август и почти цял септември ни делят от "Eşref Rüya"
Grinning GrinningGrinning
Аз не виждам Ешреф как ще излезе без някаква намеса, затова и си мисля за някакво сътрудничество между него и Сердар. Освен, ако не избяга.
Чийдем ми се иска да остане, тя е интересна, заради чувствата си към Ешреф.
Скокът във времето дано не е повече от година и половина. Не им давам да ни вземат повече време. Sweat Smile

Тъкмо ще изгледам Меджезира и е станало време за Ешрефа.

# 208
Хриси, кажи до къде стигна? Има ли промяна в  настроението ти?

# 209
На 28-ми от българското аудио. Сега стана ясно, че бащата на Яман е жив и с Мира са псевдо разделени.
Харесва ми сериала, няма спиране. Sweat Smile
Не е 1:1 и с американската версия, което е добре, че сигурно щеше да ми доскучее.

Свикнах и на Серенай, но все още не бих гледала проект само заради нея.

Снощи, докато гледах, си мислих как Чаатай няма един (от тримата, които съм гледала Sweat Smile) герой ей така да е просто щастлив и да му е лесно. Винаги са с хем драматично минало, хем сложно настояще, ама пък така добре да му се получава играта. Relieved

Освен Яман, Мира, Мерт и родителите на Мерт, продължават всички останали да ме дразнят. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт