Дете и баба

• 3 664
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
  • Далечният изток
И аз мислех да питам като е толкова войнствено настроена към мъжа и свекървата, що не прави скандали на собствената си майка, че не ѝ гледа децата?!

# 31
Не стига, че майка те иска са знае за титэ едно жп децата, а тя с претенции.
По-спокойно и с опитите "или двете, или никое", все пак тази баба  има още внуци.
И друго дете има.

# 32
Във всичките си постове пишеш с различни думи едно и също - малкото ти дете е най-палавото от всичките 4 внучета. Бабата не дели, а се съобразява със собствените си възможности. Няма да си решиш проблема, ако ултимативно стовариш и двете деца, точно обратното ще стане.

# 33
Аз точно ще я изчакам да се прибере и след малко й ги стоварвам - не се чувствам добре и готово.

# 34
Когато моята майка е искала да гледа децата ми винаги е искала и двете ми деца и това не мисля ,че трябва да го уточнявам тук. Проблема вече съм го написала и съм потърсила мнение а не нападки и разнищване на семейните ми проблеми

# 35
  • Варна
Само дето ти си убедена, че бабата дели децата и това ти е проблема, но не е. Не ги дели, а съвсем рационално решава колко и кои може да гледа. С фасони само ще се докараш до там, че няма и голямото дете да иска.

# 36
  • Далечният изток
Видях в друга тема пишеш колко е палаво детето, дори и в градината не успяват да му задържат вниманието. Най-вероятно и ти самата като майка трудно се справяш с него. Как си представяш бабата да го гледа без родителите на това дете да сте там? Жената просто си знае възможностите.

# 37
Напротив ... Съвсем рационално винаги не иска да гледа моето дете . Приключвам обясненията тук благодаря за мнението 🙂

# 38
  • Варна
Тя гледа твоето дете. Едното. Или то не се брои щото е момиче?

# 39
Естествено,че се брой .. Ти колко деца имаш ако е едно разбирам ,че не схващаш мисълта ми.

# 40
Когато моята майка е искала да гледа децата ми винаги е искала и двете ми деца и това не мисля ,че трябва да го уточнявам тук. Проблема вече съм го написала и съм потърсила мнение а не нападки и разнищване на семейните ми проблеми

Майка ти близо до вас ли живее? Без ти да ходиш с децата ли ги гледа и двете?

# 41
Авторке, а ти защо толкова държиш някой да гледа и двете ти деца лятото? Щом помагат с едното дете, това е жест и отмяна на един ангажимент.

Иначе да, повече време и внимание печелят тези, които са по-близо и имат повече системен контакт.

# 42
Държа защото детето ми вижда,че кака му ходи на гости и пита - мамо аз кога ще отида?
Аз зор нямам, не ми тежи грижата за децата ми!

# 43
Държа защото детето ми вижда,че кака му ходи на гости и пита - мамо аз кога ще отида?
Аз зор нямам, не ми тежи грижата за децата ми!

А като отива кака му на училище, а той не, и вземе да те пита защо не ходи, пак ли драматизираш, или му обясняваш рационално защо не ходи и той? Ти доскоро се оплакваш, че ти не можеш да се справиш с него, че в детската градина също не могат, толкова ли се е променил, бабата видяла ли му е новата версия, ако въобще има такава? Сериозно ли си мислиш, че тази баба ще се справи с него, че и с още 3 деца, които колкото и да са по-послушни от сина ти, все пак са 3 деца отгоре. Няма нужда да ридаеш горко, като пита защо не ходи и той, и да му отговаряш "Защото баба ти не те обича колкото кака ти, сине мой!", а му обясняваш, че като порасне малко и стане по-послушен, ще ходи и той. Ама то за какво ли ти е, като хич не изглежда да си доволна от гледането на жабата - извеждала ги само по двора, давала им да гледат телевизия, не искала да ѝ цапат. Я колко са си добре при теб - можеш да ги извеждаш където искаш, да цапат колкото си искат и пр.

# 44
Ами заведете го това дете на гости, ама и вие стойте. Хем няма да дотежи на бабата, хем детето няма да “страда”. Което на тази възраст е точно около минута и половина

Общи условия

Активация на акаунт