Дете и баба

• 3 668
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
И аз не вярвам да е това причината. Все за 4 години щеше веднъж да го е гледала, макар и сам, без голямото дете. 4 години не са малко, пък и не е бебе, чак толкова да му въздиша. Може да се говори вече с него, разбира…

Ами, казала си го е бабата. Нали потребителката пише: "Нейното оправдание беше,че не е свикнал с тях те живеят в друг град а той е малък ."

Достатъчно основателни причини са, при положение, че е и палав. Тя иска да прати децата сами лятото да ги гледа баба им. Това не е да дойде бабата на гости и да го гледа 1-2 часа в присъствието на майка му, или обратното, те да отидат на гости с децата и да са там. И като не е имало и такива много чести срещи между бабата и въпросното внуче поради това, че са далече, да го погледа за 1-2 часа, как ще го гледа за по седмица без майка му? Миналото лято е било на 3, по-миналото на 2 това дете. Е, вие, сериозно ли ще изпратите 4-годишно и по-малко дете като колет при баба, която вижда рядко, да го гледа? Моето дете е на 6. Няма никакъв начин да я пратя сама, без мен, при някоя баба, да я гледа седмици. Пробвах на Нова година при по-близката баба, че беше сама бабата на празника. Отиде с баща си, който, докато се натутка да тръгне, стана 9 вечерта, прибраха се преди полунощ, защото детето искало да се прибират вкъщи.

# 61
Баба не се оправдаваше така - че живеем на 200 км от тях.
Само казвам.

# 62
Като баба не виждам защо трябва да се оправдавам. Ни най- малко не чувствам, че е мое задължение да гледам внуци. Също не вярвам да има баби да делят внуците си, но ако има това си е тяхно право.

# 63
Ами да не взема другите 2 деца, а да вземе само на авторката и така са две, а не четири.

# 64
Абе ти казваш, ама как са те гледали? Защото мен, брат ми и другите връстници ни оставяха да се самогледаме, играчки нямаше особено много, но и телевизорът не беше черна магия, а по улиците колите бяха кът. Общо-взето изискванията бяха да не сме гладни и непрани и да не прекаляваме с бонбоните, че ще хванем кариес. По днешните изисквания обаче бабите трябва да са същи детски учителки, освен другите разлики. Ами не става така.

# 65
  • София
Като баба не виждам защо трябва да се оправдавам. Ни най- малко не чувствам, че е мое задължение да гледам внуци. Също не вярвам да има баби да делят внуците си, но ако има това си е тяхно право.
Съгласна съм.
Родител трябва да се оправдава, ако не си гледа детето.

# 66
Аз нямам никакви изисквания, смятам, че бабите са за да глезят, не да възпитават. Единственото изискване трябва да са цели децата като се върнат, да са яли и това е. И аз имам да няма компютри до някаква възраст, но те бабите нямат така или иначе. И сладко може, и тв може.. какъв е проблемът, изобщо не съм гестапо що се отнася до това, и адски ме дразнят подобни майки с претенции. Претенции само към себе си.
Играла съм си и сама, и с други деца, и колело съм карала.. а сега наистина забелязвам как децата, дори когато са няколко очакват ти да им измисляш игра, забавление и да играеш с тях. След 10 мин им е омръзнало и искат нова игра, или да ги водиш на ново място... или забиват в телефона.

# 67
  • София
И аз имам да няма компютри до някаква възраст, но те бабите нямат така или иначе.

И защо така подценяваш бабите?
Сегашните баби са първите, срещнали се с компютри.
Постепенно се сменяха опер. системи, изисквания  и програми.
Преди да се пенсионираме обучихме младите си заместници.
Темата е за баби. Но единия дядо на внуците ми е работещ ИТ специалист.
Да, компютър нямаме, но лаптопи да искаш в къщи + други джаджи.
Иначе не деля внуците, гледам ги когато се налага и двамата.
Но никога не излизам и с двете деца навън, ако любимия дядо не ни придружава.

# 68
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт