Лично за мен, нямам претенциите да съм права , ДаФ е по-трудният изпит oт тези двата принципно. Иначе и от него има по-трудни. Като добавиш, че на ДСД 2 се подсказва и преписва на писмения, колкото и учители да отричат, а и че устният е с живи хора, при това от училището в повечето случаи, а не на компютър - съвсем.

Коментирани са в тази връзка и други парадокси. На места не са приемат определени сертификати и на Гьоте, зад които си стоят знания за С1. А върхът са няколко медицински факултета, които искат С2, при това въпросните някак не са сред най-масово желаните ни сред германци, ни от чужденци (макар че точно в медицината нещата не са кой знае колко различни по места). Някои от тези няколко признават поне ДаФ с максимален сбор 20, тоест с 4 петици, но има и такива, за които И това не стига. Та се прибягва до DSH.
Та с две думи:
- следете за изисквания за признати сертификати и нива по тях в желаните специалности/факултети
- стремете се обаче и към знания/умения за боравене с езика, не само към едните букви, че те понякога малко или повечко са "подарени".
Гейм, едната ми девойка години наред беше в същата Бавария, другата е в друга провинция, третата в трета - ама съботно-неделната картинка и в трите е подобна на описаната от теб.