Отговори
# 240
Ние утре вечер тръгваме да настаняваме студентката в Хайлброн и да закараме малко багаж и на другата студентка в Милано. Плана е през Румъния - Унгария - Австрия - Германия - Швейцария - Италия - Словения - Сърбия - България.
Навсякъде имаме по 1-2 нощувки с цел и да поразгледаме /дано времето е с нас, че доста амбициозен план имам за посещения и спирки пътьом/, като в Германия нощувките са 3, че имаме букнати час за настаняването в общежитието, час за общината и адресна регистрация, до кампуса трябва да прескочим... и прочие бюрокращина. Общо взето 12 дни, за да успеем да се върнем на време за ученичката и 15ти септември.
А в началото на октомври ще летим само с нея двете и тя вече окончателно ще остане там. Като за тогава сме взели само по 1 малък куфар и раници /х2 за мен и нея/, с които да пренесем остатъка от разни дрехи най-вече.
Някак си този път не ми трепти толкова много под сърцето от притеснение, защото преди 2г го играхме подобен филм с каката и настаняване в Италия, и един вид имаме утъпкана пътека, кое да не забравим, кое може да пропуснем, кое да си купи от там...и мисля, че всичко успяхме да вземем и нагласим.
Равностметката - 4 кашона, и багажника е пълен, а нашите куфари за 12 дни път още не са приготвени  Close CloseClose
Скрит текст:

madame твоята девойка беше с френска диплома, нали? Такова забавяне с това VPD... дано всичко се нареди по-най добрия начин за вас и имате положителен резултат час по-скоро.
Освен вас май друг не остана да чака резултати за прием все още..Thinking

# 241
Успешна учебна година, изпълнена само с положителни емоции,  на всички студенти! Много сили и кураж на родителите!

# 242
  • FRANCE
ANNAFACE, супер пътуване. Да си изкарате добре.

Нашата девойка е с френска диплома , да. Уф дано стане. Тя тръгна вчера на училище във Франция. Но не е това което иска и е рев всеки ден.

Успешен ден на всички.

# 243
  • София
Привет от бг земя и от мен Simple Smile  Свърши почивката, уви. Не ми се тръгваше, но няма как. Като за последно се разписах на най-големия водопад в Европа. А в лодката до нас - българи.. Младежът ще учи в TUM.

https://streamable.com/u7x7e3

Пожелавам на нови и стари студенти успешна година, а на новите в  добавка и да им хареса избраният град, университет, специалност и  най-вече хората около тях Heart

На чакащите още прием - стиснати палци!

И докато съм още на вълна купон,
Скрит текст:
да ви побутна по една коментирана назад тема  -  среща на желаещите.  Сега предстоят подготовки, заминавания на новите студенти, старите пък вероятно още са си тук и майките им се радват, та едва ли моментът е  най-подходящ. Но не пречи да споделите кой има желание да участва и кога горе-долу му се струва подходящо да се организира "седянката".

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 10:28 от Просто русалка

# 244
  • София
Аз съм “ЗА”😀
Моят  бъдещ студент още даже не е записан, че от четвъртък чака да се отрази от здравната каса документа. Иначе има билет за пътуване и резервиран хостел за няколко дни. Общежитие няма още, уви.

# 245
  • София
Има ли контролно пропускателни пунктове между Унгария и Австрия Relaxed ?

# 246
  • София
Не Simple Smile
Лиани, кой университет избра финално младежът? И ако не е тайна - коя комбинация, немски  и какво?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:37 от Просто русалка

# 247
  • На планетата Земя
Среща? ЗА! С голямо удоволствие!

Аз си има детенце след тежка изпитна сесия с 6 изпита. Началото на учебната година е 16 септември.

# 248
  • София

Лиани, кой университет избра финално младежът? И ако не е тайна - коя комбинация, немски  и какво?
Хайделберг избра с Немски и История

# 249
  • София
Между Унгария и Австрия няма КПП, но между Сърбия и Унгария може да е УАУ! (Пу-пу)
За среща съм ЗА, ако приемате майки на австрийски студенти  Heart Eyes

# 250
  • София
Между Унгария и Австрия няма КПП, но между Сърбия и Унгария може да е УАУ! (Пу-пу)
За среща съм ЗА, ако приемате майки на австрийски студенти  Heart Eyes
Заради маркираното много хора избягват този  маршрут, ама моите  шофьорки все оттам си карат.. И до момента само един път  е улучвано голямото чакане,  във всички останали случаи явно сме/са късметлии, понеже 40-50 минути сборно на Хоргош и Рьожке при този набор от коли са си супер. При това често става дума за периоди с натоварен трафик, примерно преди почване на училищата в  Австрия, Германия и Швейцария. Последния път не поискаха и да погледнат унгарците какво има в колата, че даже и за кучето не питаха нищо, при все че ми беше в ръцете. Един от граничните полицаи  я погали през отвореното стъкло и  след това ни направи знак да продължим напред.

И защо да не приемаме майки на австрийски студенти - тук четат и/или пишат доста от тях, добре дошли сте. Heart

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:05 от Просто русалка

# 251
  • На планетата Земя
E как без австрийски майки, то иначе и аз къде се редя, като съвсем не ми е темата Satisfied
Аз чета с удоволствие вашата темичка, помагам в малкото случаи, когато мога. Чувствам се почти като у дома си, нали имаше голям вариант и натам да се насочим.

# 252
  • София
И аз съм за среща, но с новоприет студент, който тепърва ще заминава, ще мога през октомври Blush

# 253
  • София
И аз бих се включила с удоволствие в една среща. 🙂

# 254
  • София
Предполагам, че някъде към 10-15.10 вече всички желаещи ще са на линия - старите студенти ще са си заминали, новите (дори и най-късно  стартиращите академичната година) ще са се настанили и тръгнали  на лекции/упражнения, та майките (защо не и бащи, ако има мераклии) ще са свободни. Пуснах питането  само за ориентир,  ей така да видя какви са  нагласите за среща - супер е, че има много желаещи  Simple Smile  Към края  на   септември, началото на октомври ще  питам вече конкретно кой ще идва, ще очаквам и да споделите предложения  за място, та после да мога да резервирам.

Понеже точно в този момент не бях в БГ, пропуснах да пожелая на  явяващите се на писмената част от Физикум-а бъдещи лекари успех. Но пък сега мога да го направя за устния Simple Smile Пожелавам и на тях, и на по-големите, готвещи за М2, ползотворна подготовка и отлично справяне. На моята девойка ще стискам палци за  М3 някъде през ноември/декември.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 08:32 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт