Отговори
# 300
Бибит и calibri мерси! Да,  има приложение на Лидл и ДМ сигурно заради това ще е. Казали са и да търси зелената вода в Лидл. Тя е намерила и някаква хубава натурална в Реве. Хубава т.е. без вкус и газировка

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 19:14 от Лъчестлъч

# 301
  • Deutschland/HE
Фани, не съм попадала на общи тоалетни никъде в Германия. Ходим по СПА и басейни. Децата също ходят, сина тренира волейбол и ходят по мачове в различни зали и никъде не е споделял за такива неща. Дъщеря ми е студентка, в друг град е, там ходи на спорт и няма общи тоалетни.
не е масова практика изобщо.

Всеки има различен вкус за вода, аз харесвам газирана, а сина ми и мъжа ми негазирана. Сега в работа са ми заредили с вода на Реве (Ja), не ми е вкусна, аз харесвам газираната на Аделхолценер. Това е индивидуално.

# 302
Фани, не съм попадала на общи тоалетни никъде в Германия. Ходим по СПА и басейни. Децата също ходят, сина тренира волейбол и ходят по мачове в различни зали и никъде не е споделял за такива неща. Дъщеря ми е студентка, в друг град е, там ходи на спорт и няма общи тоалетни.
не е масова практика изобщо.
А без бански, навсякъде ли е практика?

# 303
СПА навсякъде в немско е без бански.
Общи тоалетни никъде не съм виждала, а сме обиколили завидно количество спортни зали и спортни съоръжения през годините в нашата и околните провинции.

Волвик водата се харесва доста на вкус, в Реве, Пенни, Лидъл я има със сигурност.

# 304
  • София
Хаха, продължава дискусията  за сауна,  басейн, фитнес,  тоалетни. Прибавили са се касови бележки и  води.  Някакво изключение ще да е това с  общи тоалетни. Не само ,че са отделни за двата пола, ами при едната ми дъщеря във фитнеса със сигурност   бяха и от тия въртящите се и автоматично почиствани след всяко ползване. Нямам предвид само автоматично влключване на вграденото казанче, ами  и почистване на  самата тоалетната чиния. И бележки дават. Казвам го със сигурност, понеже на дъщеря ми й трябват. Пазарува понякога в  Германия, а после минава швейцарската  граница. Невинаги, но понякога на границата  служителите правят проверки и не знам  заради какъв закон с данъци/внос или нещо подобно изискват касова бележка.  А тъй като не знаеш кога и дали ще ти поискат,  трябва винаги да  я имаш, влизайки от Германия.  Не видях да е напомняла/изисквала в хранителни, мебелни магазини или такива за техника да й дадат бележка. А и през трите типа минахме  в последната събота от престоя ми там, понеже  освен храна  си купи  някакъв  кухненски робот и  кабел за Apple лаптопа, че кучето го сръфа...Joy  И някаква течност AdBlue  си купи, понеже  й светна на дисплея (не съм шофьор, та не знам какво е), на немска бензиностанция. И там й дадоха бележка.

А за още неориентираните - дa научат какъв е знакът на  шишетата, които са  c  Pfand, и да ги връщат. Двете ми  девойки в  Германия си имат торба за целта, събират в нея и като се понаберат, ги пускат в машината и после на касата при пазаруване  им приспадат сумата от върнатото.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 17:42 от Просто русалка

# 305
НЕдаването на касова бележка е възможно само, ако при плащане се сканира приложението на съответната верига магазини и в това приложение е активирана опцията за електронен касов бон. Тоест касова бележка пак има, но не е на хартия. Търсете я по мейл или в самото приложение.

# 306
Ние сме ходили много по минерални басейни и винаги е било с бански. Единствено в сауните са голи и никога не съм ходила.
Но не са ли увити в хавлии? Как се сяда по гол задник на пейката Flushed

# 307
  • тук-там
Ами повечето са увити. Не виждам нищо срамно в недопускането на текстил в сауна и парна баня. Култура и традиции. Така че ако не ги приемате, не ходете на спа в Германия, Австрия, Италия.

# 308
Не става въпрос за срамно, а за екстремно нехигиенично, ако не ползват кърпи, на които да сядат.

# 309
Срамно е разбира се, ако дъщерята и баща й са заедно на спа. Не е етично бащата да се показва гол пред децата си. Както и порасналите деца да се показват пред родителите си.
Има граници, които не бива да се преминават.

# 310
  • тук-там
Кой го казва това?! Немците (и не само) възпитават децата си от малки да не се срамуват от голотата си, влизайки семейно с тях в сауната. Там, където допускат и деца. Спорът е излишен. Просто искам да обърна внимание, че не непременно нашата гледна точка е единствена и вярна.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 00:24 от mtz

# 311
  • София
Aз само едно нещо не разбрах. Характерното за тези ширини е да са голи в  сауната.  Хубаво или лошо,  правилно  или не, прекалено разкрепостено или не - няма единен отговор.  Едни от нас са с една настройка в това отношение, други  - с друга. Но никой никого не задължава там да иде на сауна. Не ни харесва, не отиваме, просто е.  Нямаме  нищо против,  не ни смущава собствената ни  голота и тази на околните и съответно отиваме - също  толкова просто.

И споко, студентите, за които е  темата тук,  едва ли чак пък толкова напират точно на сауна да ходят.

# 312
А, при нас момчетата ходеха и после обсъждаха на кого какво му висяло. Честно казано, тогава не съм се сещала да ги питам дали са сядали на хавлии, което не си го представям как се случва в парната баня.

# 313
  • Пловдив
Германия е родина на Freikörperkultur. Ние сме гости в тази държава и дори и да не ни харесва трябва да познаваме и уважаваме манталитета и разбиранията на немците. Всичко ще се нареди, съвсем нормално е в началото много неща да ни се струват странни и различни. Ако нудистите чак толкова ви притесняват ви съветвам да не приближавате Schönfeldwiese в Английската градина в Мюнхен, както и кое да е езеро през топлите месеци.
Голи хора в СПА съм виждала само в сауните, в басеините и другите зони-никога.
Бележки много често не дават директно, а питат дали искам.

# 314
  • Немция
В басейна с атракции, недалеч от нас, се предлага веднъж месечно, събота вечер, къпане за нудисти от 22 до 00 часа. Grinning
Така де, за всеки вкус да има по нещо.

Общи условия

Активация на акаунт