Отговори
# 675
  • София
И младежът се е затъжил. Чак не мога да повярвам, че дойде такъв момент Relaxed .
Чакаме  ги  дълго  такива  моменти, идват,  но  бързо  минават  и после  пак  чакаме  следващите..  А   от  един  момент нататък  тези дългоочакавани  моменти  неминуемо се  разреждат.  Тогава решението е като  в онази поговорка с  Мухамед и  планината.. И аз я  следвам  стриктно.  Ей го на, наближи  времето да  отскокна  до  планината, да  я  натоваря и да  я  докарам насам  (е, тя  ще  ни   докара,  всъщност).  Другата  планина  малко  по-късно  ще  си  дойде  със  самолет. Тази  Коледа  конкретно  ще  без най-големия  планински  зъбер  сред  трите,    той си  развява байряка  сред  хъскита,  вълци, северни  елени и  гризлита..  И  понеже   заговорихте  как мама  ще  готви, а  децата  ще  консумират,   девойката  сподели, че  явно  студът  (-30  градуса, че и по-надолу)  я  кара  да е  постоянно  гладна..Joy Ама  те нали  кефа ще  си  гледат с нейната  дружка, така  че няма   сигурно много-много да  се  развихрят  с готвенето.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:35 от Просто русалка

# 676
  • столицата
https://www.wumensa.at/  Ето и мензата във WU  Виена.
Цените  са двойно на тези в Аахен, посочени от Русалка.
Моето дете също основно си готви в общежитието, но в сряда и петък  в мензата имат шницел и риба  и често се възползва.

# 677
  • София
Mileto,   ако  имаш яснота  до  02.01  дали иска  еърфрайър,   купи  го  тук и  ще  го  откараме  до  Манхайм  първо.  Там  за малко  ще се засечем, живот  и  здраве, с  кацналата  си на  04.01  от  Америка  девойка и  тя   ще  го  вземе  със  себе  си  до  Базел. Оттам до  Цюрих е лесно. Няма  да се  занимавате  с куриери. А  и в  кола/коли  на никого няма да пречи. Та  ако решите,  дерзай.   И  други  ако имат нещо  да пращат за места  в и около  Манхайм,  Аахен и  Базел, да казват навреме.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:58 от Просто русалка

# 678
  • На планетата Земя
Русалче, много мило предложение! Благодаря! Ще гледам да не се възползвам, в Амазон ми дава вариант с директна доставка при нея на адрес, ако се реши, така ще е най-добре. Чакам да видим. Твоето голямо момиче във Финландия ли е?

# 679
  • Варна
https://www.wumensa.at/  Ето и мензата във WU  Виена.
Цените  са двойно на тези в Аахен, посочени от Русалка.
Моето дете също основно си готви в общежитието, но в сряда и петък  в мензата имат шницел и риба  и често се възползва.
И моето основно навън се храни тази година, защото изкарва до късно вечер в библиотеката за да учи. Но петъчната риба и аз я пробвах Simple Smile. Фраер поръчах още първия семестър от Амазон с доставка до Виена и се изхранва основно с него. Следи промоциите (главно в Лидъл) и си зарежда камерата - кайма, пуешко, пилешко (което пък е доста по-скъпо от БГ) - прави си на порции, овкусено в торбички и замразява.

# 680
  • София
Твоето голямо момиче във Финландия ли е?
Почти, ама не  съвсем... Simple Smile Във Faibanks,  Alaska  след  поредица  от полети:  Франкфурт-  Амстердам,  Амстердам -  Сиатъл,   Сиатъл - Феърбенкс. Ако беше  Финландия,  щях да  я  понатисна  леееекичко да се разпише  и тук,  ако  ще да  е  и с work  from  abroad  вариант. Но с  тaзи  отдалeчена  дестинация няма  как. Ще е  с Дядо  Коледа на   North  Pole,   евкивалент на  Лапландия е  все  пак, малко  по-отдалечен  само.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 15:07 от Просто русалка

# 681
  • На планетата Земя
К Савова, златно ти е момчето!

Русалке, колко хубаво! Нямам търпение да споделиш снимки, когато му дойде времето! Много обичам севера!

# 682
  • София
Иначе се връща сега на 20-ти насам.

На 20-ти без предварителна уговорка в самолета ще са група от съученици и приятели Simple Smile

# 683
  • София
Милето, снимки нататък, като се понатрупат..Но видеото с приятелката й  ме разби. Аляска е явно за такива масивни  като мен, дето такава виелица не може да ги издуха..
https://streamable.com/ntutq3

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 17:45 от Просто русалка

# 684
  • София
Моят младеж си готви, в мензата се храни на обяд, но понякога и вечер като е до по-късно на лекции. Фраер му поръчах, че в кухнята имат само котлони и една не особено добре работеща фурничка. Иначе освен фраера и други неща им поръчвам от Амазон директно до адрес, че и по-изгодно излиза. Даже и за мен си взех фраер от там, че беше доста по-евтин от тук въпросният модел.

# 685
  • Добрич
И щерката сама си готви. Още като я приеха и взехме от Амазон комбиниран мултикукър с еърфрайер. Беше по-изгодно,  отколкото в България ( Нинджа е).  По-късно каза, че това е най-хубавият подарък, който сме можели да и направим. Само него ползва за готвене.

# 686
Здравейте, в кои градове/университети е най-голяма вероятността за получаване на общежитие?

# 687
  • Добрич
Здравейте, в кои градове/университети е най-голяма вероятността за получаване на общежитие?

Ако въпросът е само за Германия, не зная.

Ако се интересувате и за Австрия, дъщеря ми още март подаде документи за самостоятелна стая в три общежития в Кремс и я приеха и в трите. (Вече беше приета в университета в Кремс). От консултантската фирма ни обясниха, че колкото по-рано подадем документи, толкова по-голям е шансът да я приемат. И действително така се получи. Някои нейни състуденти, кандидатствали на по-късен етап са получили отказ.

# 688
Не само за Германия... затова не уточних. Благодаря.

# 689
А във Виена има ли такива общежития, в които може да се подаде по-рано, без студентът да е приет?
За Германия знам само за Аахен.

Общи условия

Активация на акаунт