Отговори
# 375
  • София
И за следващите държавни също,  макар че май при пускани така или иначе  преди документи за М2 сега не са ги искали  някои  за М3.Но дъщеря ми  мисля, че все пак ги пусна всички.

# 376
Здравейте! Искам да попитам докога трябва да се вземат изпитите по немски език (в случая TestDaF и вероятно Goethe-Zertifikat C1), за да може резултатите да излязат навреме за кандидатстването?

# 377
  • На планетата Земя
Много зависи от всеки конкретен университет във всяка конкретна държава - Германия, Австрия, Швейцария.
Най_общо казано - в сроковете за кандидатстване трябва и сертификатът вече да е наличен.

# 378
Големият ми син направи ТестДаф лятото след 11 клас. В началото на 12-ти имаше готов сертификат. Аналогично беше положението и със сертификата по английски - него мисля го защити в края на календарната година в 12 клас. Така след януари на текущата година в която е 12 ти клас има време да се отдаде на кандидатстване, матури, шофьорски курс, бал и т.н.

# 379
  • София
Синът ми се яви октомври или ноември в 12 клас на Test Daf. Кандидатстването в Мюнхен беше доста късно. На 15 май може би тепърва отвори.

# 380
  • София
Николета сертификата по английски края на 11 ти клас, а по немски мисля самото начало на 12 ти клас.
Така 12ти клас и беше свободен за курсове по рисуване и шофьорски курс.

# 381
  • София
Има и специалности, при които сертификатът се иска чак при записването. Но това не е  причина  човек  дотогава да го отлага.  Такъв вариант е чиста  надпревара с  времето и е решение само в случаи, когато  нещо човек е  оплескал  при предишното явяване (примерно има  една  тройка  дори и при  три петици  на останалите елементи, и сбор  видно над 16, което обаче за избраното не стига).

# 382
  • Deutschland/HE
Приятелско дете се яви ноември, за да има възможност за повторно явяване, за да си повиши резултата. Лятото преди 12клас беше взело  САЕ.

# 383
Studierendenwerk Muenchen днес изпращат предложения за общежития. Знам за двама първокурсници които са получили. Ако има такива, които очакват да си погледнат имейлите, защото първият отговорил взима общежитието.

Общи условия

Активация на акаунт