Тренировки в домашни условия - 124

• 31 802
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Ако можете пак да обясните и да покажете какви параметри изследват ще бъда много благодарна .Явно съм пропуснала предишните постове.

НФБ, аз ходих на пълното изследване в края на май. От три части е - боди скенер, метаболизъм в покой u VOmax. Мога да разкажа подробно, но по-къснo, че днес консервирам резултати от градинарските си напъни. Първият ми сезон е по-успешен от прогнозите и… това ми е днешната активност. Ще се опитам да изчопля 40 минути време за трен, но надали 😊

# 196
Супер ! Благодаря!

# 197
Пък аз реших, че дексафит е мястото, а то май е вид скенер, който е различен от декса-скенера

# 198
Пък аз реших, че дексафит е мястото, а то май е вид скенер, който е различен от декса-скенера
И аз така реших Grinning
Аз си правих декса скан, но без другите екстри. Моят VOmax сигурно ще е трагичен като не правя интензивно кардио.
Започнах да виждам релеф на корема. Обаче като се снимам и изчезва Joy Значи как пък в огледалото нещата изглеждат по-добре!
Скрит текст:

Скрит текст:

# 199
Цитат на: Dez
Целта е ханш 86 и талия 65, като преди да кача, и да върна седмичен километраж от 80км редовно.
Стратегия на храната: П 100гр, В до 100гр, М 50гр.
[/quote

Дези, а като бягаш толкова не ти ли се напомпват краката? Също така тренираш ли друго, освен бягане, когато е с такъв километраж?

# 200
  • Bristol
Мери, пожелавам ти да не те пратят в командировка, но ако те, искаш ли идеи за бързи  travel friendly раздвижвания Simple Smile
Благодаря, Ули! Аз имам един сет с кратки пилатес сесии, без оборудване, които вършат работа. Но ми нарушава програмата, която следвам и това ме дразни. Понякога си оставям кардио сесиите от програмата, които са без оборудване, точно за такива моменти.
Началото на март започнах 12 седмичната програма и още я мъча Flushed Още седем дни ми остават. Освен, че не я правя 5 пъти седмично, извинението ми е, че пропускам дни, като съм командировка и ваканция Wink

За днес - рано сутринта кардио, тичане 5к и после пирамида, ден 53 на HR12WEEK express. Нагодих си го според моите предпочитания и ползвах 5, 7, 8 и 10кг гирички. Като упражнявах краката, скокът от 2кг не ми тежеше, но на ръцете го усещах.

Да чукна на дърво, отдавна не съм усещала колената си, това беше и причината да започна да тренирам регулярно, след ски почивката.
Опитвам се да намаля калориите до 1400 на ден, но често се дъня и стигам 1600-2000 Sad За късмет, въпреки че е супер бавно, успявам все пак да свалям по малко кила. В добрите дни, ако много внимавам какво консумирам, няма проблем да вмъкна чаша бяло вино. Следващата ми цел е още -5кг до Коледа, определено не бързам и не съм никак стриктна...
За утре съм планирала и психически се подготвям да отметна 100+км с колелото. Ако ми дойде много, съм си сложила опция да свърша по-рано, като взема влака за последните 30на км Simple Smile

# 201
Costa, аз ти го виждам релефа, браво, не я слушай камерата, лъже те Simple Smile

Аз също правих само декса скенер наскоро, без VOmax.

Така или иначе съм решила да си тренирам кардио-издръжливостта като катеря стълби, ама пусти мързел не го правя всеки път като излизам.
Като си нямам хълмчета да изкачвам Simple Smile

Слагам малко идеи за упражнения напът.
Скрит текст:
Най-лесно ли е EMOM с
8 jumping Jack's
6 lateral lunge
4 лицеви опори

Правят се едно след друго, почивка докато стане 1 минута и отначало. Аз правех 10 серии една след друга, но след като слушах С. Симс започнах да правя 4 серии, почивка 1 минута и така 2 или 3 пъти.

Други удобни за пътуване са:
Напад назад до баланс (warrior 3)
Лицева опора до куче, гледащо надолу до планк
Elevator squats
Напад до баланс напред с повдигнато коляно
И две вариации клек напред до лицева опора и обратно
И клек, назад до планк и напред (може със скок, може и лицева опора да се включи)
И при двата варианта може изобщо да не се изправя от клека човек.

Аз обикновено избирам 3 и правя 3 до 5 серии кръгово.

П.П. Аз докато напиша, Мери, ти си писала, но за Линдичка идеи Simple Smile

# 202

Дези, а като бягаш толкова не ти ли се напомпват краката? Също така тренираш ли друго, освен бягане, когато е с такъв километраж?

Сега съм далеч от такъв километраж, постепенно се връщам към форма. Не се напомпват, напротив. Напомпват се от работа на стол и хапване.
В най-добра форма съм била, когато съм тичала редовно + силови, и съм си затваряла устата навреме.
Ще намеря снимки от преди 100 години- Юли 2020.
Сега съм с 8 кг отгоре.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 16:53 от Dez

# 203
Ули, мерси за предложените Нарине. Потвърждавам, че след изпити несметни количества пробиотици, единствено яденето на ферменти всеки ден (млечен, воден кефир, кисело мляко, дива ферментация), се видя подобрение в изследванията на чревната флора. Това ми беше потвърдено и от моята ендо, която директно ми каза да не си губя времето с купешки пробиотици и ми даде рецептите за ферментите.

Би ли споделила какъв е този воден кефир и какви са рецептите за ферментите?

Привет и от мен 😀
Бихте ли дали съвет с какви тренировки да стартирам?
157 см съм висока, 57 кг като целя да сваля 7 кг и съм с Хашимото

Не съм твърде начинаеща и имам гири от 2, 3 и 5 кг.
Колко пъти седмично е добре да тренирам? Само силови или кардио да включа?

Благодаря предварително!

# 204
  • Варна
Дух,
Скрит текст:
и аз имам подозрения за калориите. Карам я 1650/1500 (тренировъчен и не тренировъчен ден), като уж базовите са ми почти 1400, дневния енергоразход 1580-1600, активната е 500-800дневно и при тези калории идва сериозен дефицит, но мнооого бавно стават нещата. Да, под 20% процент мазнини съм, 172см, 58кг, ханш 95, талия 65 и бедро 55, което показва, че не съм с поднормено тегло и трябва да свалям, но голяма мъка. Тези последни цел 3кг не знам до кога ще ги гоня. Имам сериозно подозрения и аз за калориите макар, че държа висок протеин (130-140).

Днес сутринта ден 1 от epic II, след вчера следобед ден 29 и 30 от iron и тепърва ме чакай 10+км ходене.
Такава вода…. Някой скоро писа, че ушито му се били изпотили, май и моите днес 🫣 Тази програма явно ще ми стъжни живота, ама няма, почнах я.

# 205
Ули, мерси за предложените Нарине. Потвърждавам, че след изпити несметни количества пробиотици, единствено яденето на ферменти всеки ден (млечен, воден кефир, кисело мляко, дива ферментация), се видя подобрение в изследванията на чревната флора. Това ми беше потвърдено и от моята ендо, която директно ми каза да не си губя времето с купешки пробиотици и ми даде рецептите за ферментите.

Би ли споделила какъв е този воден кефир и какви са рецептите за ферментите?

Привет и от мен 😀
Бихте ли дали съвет с какви тренировки да стартирам?
157 см съм висока, 57 кг като целя да сваля 7 кг и съм с Хашимото

Не съм твърде начинаеща и имам гири от 2, 3 и 5 кг.
Колко пъти седмично е добре да тренирам? Само силови или кардио да включа?

Благодаря предварително!
Привет, до колкото съм чела (но само от любопотство), ако не пиете лекарства и хормон, натоварването следва да бъде по леко и спокойно, тип пилатес и йога. Ако пиете може и по-интензивни тренировки. Това бях разбрала в един момент, в който и моите хормони бяха разбъркани, но никой не ме взе на сериозно, а аз усещах, че след по интензивна тренировка после съм пълен дроб. С времето тсх се нормализира.

Ели, аз до скоро бях трицифрено число на кантара. Предолага се, че с толкова много килограми и този дефицит трябва сериозно да свалям.

# 206
Аз съм 61-62кг на 164см и поддържам на 2000-2100ккал. Ели, 58кг.на 172см ми се струват малко Blush Но всеки си знае как се чувства.
На всяко ядене имам минимум 40гр животински протеин, 3 хранения и никакво снакване. Общо взето само висок протеин проработи при мен.
Ули ти ли каза, че ще почваш някой от STF на Сидни?

# 207
  • Варна
Скрит текст:
Килограмите никога не са ми били фикс, обаче тоя целулит не изчезва иначе. Не се имам за дебела, но бутчетата стоят широки и отпуснати заради целулита. Не виждам как да го боря ефективно освен + дефицит за чистене на мазнини.Той не се ли изчисти … не мисля, че могат да имат хубав стегнат вид.
Май нямам друга снимка под ръка…

Зарибихте ме по този Дексафит. Скоро имаме път към София и май ще минем и ние. Някой спазва ли калориен прием по него да даде мнение? Другите данни ясно, че няма как да проверим.

Имам болки в коленете и сега се замислям, че се появиха като смених обувките. Уж купих специално тренировъчни, които наистина са ми удобни, но ще връщам старите да видя как ще е с тях. Направо вече не знам с какво да тренирам. Хем да не е дебела подметка, хем да има стабилност ама и комфорт… 🙄

# 208
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ - ДЪЛЪГ ПОСТ! Blush

Привет, момичета, след консервирането на N буркани домати с босилек, песто и други неща и след като успешно сготвих на 82-годишния ми свекър любимата лятна гозба на майка му (възстановяването на рецептата по спомени отне повече време от готвенето), най-накрая опрях до компа, за да разкажа за моя опит Дексафит, както обещах.

Първо, Дексафит наистина е място, компания, която ползва модерна апаратура и изкуствен интелект, за да даде точна информация за тялото и здравето на хората и от там - съответните препоръки за подобрение.
Не зная дали работят на принципа на франчайза или отварят собствени представителства и наемат служители на конкретната локация, но имат много локации по цял свят. Повече може да прочетете тук: https://www.dexafit.com/our-story

Получих подаръчен ваучер за комплекта от трите услуги - боди скан, измерване на базов метаболизъм в покой и измерване на VOmax.
Непременно прочетете на сайта на Дексафит София как да се подготвите https://www.sofia.dexafit.com/bg
Накратко: трябва да си носите удобен спортен екип и обувки, да не сте тренирали в деня на изследването, да не сте хранили поне пет часа (най-добре е да направите изследването сутринта на гладно), да не сте консумирали алкохол и кофеин.

На пристигане в центъра ми казаха, че цялата процедура ще продължи до 40 минути. Дадоха ми кюар код, с който да си сваля приложението и да си направя профил в него. В това приложение се качват всички резултати от изследванията и можете да си ги гледате и анализирате по-късно. Както и да сравнявате движението на различните показатели при следващи измервания. След измерванията задължително се прави анализ с шефа на центъра. Не разбрах дали човекът е лекар или просто обучен специалист.
Преоблякох се в спортен екип и започнахме.

1. Боди скан.
И друг път съм ходила на декса скенер, но в едно ДКЦ в Пловдив за измерване на костна плътност. Тук измерват както костна плътност, така и съдържание на мускулна маса, мазнини, разпределение на мускулите и мазнините по тялото и тн. Мисля, че това изследване продължи около 10 минути. Лежите си по гръб, скенерът си върши работата.
После резултатите се визуализират в приложението. Получавате цялостна оценка на тялото, както и детайли. Ето например:

На първата снимка се вижда как са разпределени мазнините по тялото - къде има повече, къде - по-малко. Втората е за съдържанието на висцерални мазнини, третата показва костна плътност. Тук изводът беше, че имам много добра костна плътност, не е изключителна, но все пак чудесна за 52 години. Имала съм извънредно ниски висцерални мазнини, много се изненадаха, тези стойности били присъщи на професионални атлети, а аз съм страшно далече от това. Съдържанието на мускули ми е 41 кг, което също е много добре, идеалното според AI би било 42 кг за моите 55кг. Мазнините ми са 21.88%. Тук поспорихме с анализатора. Аз смятах, че 20 е идеалът, то той беше категоричен, че за над 50 г. 20% не е здравословно и препоръчително въобще. 22% било идеално за мен.

2. Измерване на метаболизъм в покой.
Предупредиха ме, че може да не е приятно, но беше съвсем ОК. В полулегнало положение на кресло, четете си нещо на телефона. Запушват носа с щипка и се налапва един мундщук през който дишаме в следващите 14-15 минути. Визуализациите в приложението са няколко, ето примери:

Тук се вижда базовият ми метаболизъм, фактът, че за енергия тялото ми предпочита да гори много повече въглехидрати, отколкото мазнини, калорийния сбор при определени параметри на живот и зададени цели. Те могат да се променят, тогава и препоръките се променят. Има още доста неща, които се визуализират и могат да бъдат изключително полезни.

3. Измерване на VOmax.
Изследването трае 9-10 минути. Това беше моят кошмар. Принципно много се напрягам при затруднения на дишането, а тук трябва да се тича по бягаща пътека с една голяма маска, която обхваща устата и носа и усещането е, че вдишваш току-що издишания си въздух. За много хора това въобще не е проблем, за мен обаче е. Имах лоши очаквания, защото последната година кардио правя минимално и спорадично. Все пак резултатът ми беше очарователен и съм доволна.

Анализът на резултатите при мен беше много кратък. Човекът, общо взето, ме похвали, каза, че няма особени препоръки, защото очевидно съм разбрала кое работи добре при мен и го правя добре. Да продължавам да го правя. Коментирахме някои точки, които ми бяха интересни. Например усещането ми, че кетото не е за мен, е 100% вярно. Фастовете също не биха ми донесли ползи. Нямам никаква нужда от кардио във втора зона. Как все нещата, които не харесвам, не са и препоръчителни за мен? Просто прелест Hug
Цялостната "присъда" на AI е, че биологичната ми възраст е с 16 години по-ниска от реалната. Такива неща се възприемат с усмивка, разбира се, но със сигурност са приятни.

Бих отишла отново догодина, за да видя как се движа.
От време на време си ровя в приложението, гледам си разните показатели и се опитвам да планирам предстоящия есенно-зимен спортен сезон. Иска ми се да задържа това, което имам и да подобря това, което може да се подобри.

Моля да ме извините, ако беше твърде дълго и досадно Blush
С удоволствие ще отговоря на въпроси - тук или на лични.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 23:16 от Vetrena

# 209
Днес тренирах с гирички, бях на вибро платформата и правих коремни преси.

Общи условия

Активация на акаунт