Тренировки в домашни условия - 124

• 31 796
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Ветрена благодаря, за труда и времето за този пост! ❤️
Връщам се да чета...

# 211
Ветрена и аз се присъединявам към поста на Бич.
Елито, за целулит трябва много работа с фасциите, тъканите и фиброзите по тях. Аз членувам в куб, който работи с изброените неща върху лицето, но понякога има разни неща и за крака и целулит. Правили сме отлепяне на кожата, поръчах си валяк ляпко, този който взех е за лице, но има и по голям за тяло. Но това, което при мен работи много добре и съм го споменавала преди е фаша блъстер. Нямам възможност да си поръчам нов от Америка и ползвам един тотално счупен от братовчедка ми, на който е останало едно единствено краче (ръчичка), но пак има веднага видим ефект, ако съм сериозна. Аз имам и винаги съм имала целулит само от вътрешната страна на бедрата.

# 212
Vetrena, благодарности за споделеното! Heart Ще проверя и аз за Дексафит.
Костна плътност ще ми проверяват след 1 година, каза гинеколога, след навършени 50.

Вчера ми беше ден за почивка и  въглехидратно зареждане, ехм, изпуснах прасето, и днес съм 1кг отгоре, задържам вода като луда.
Сменям протокола, защото нещо не е наред, и нямам време за губене.
Ще вкарам закуска.
Нямам изграден навик, и днес забравих, но искам до 30мин, от ставането да пия протеин, както препоръчва д-р Симс. Някога го правих това, когато се орелефих за първи път със Тим Ферис и неговия метод.

Започвам 3та седмица от Епик 2. Тренировката ще я направя следобед, отивам да тичам сега.

Ели, според мен си на прав път, не се стресирай, наблегни на клековете с Каролин. В Епик 2 има много странични напади и сумо клекове, които с тежест правят чудеса с оформянето на вътрешната част на бедрата. Ще стане!

# 213
  • Там където
Супер благодарности за подробностите за dexa теста. Скоро мисля и аз да си направя, защото определено имам нужда. Само да попитам- няма кръвни тестове,нали? С дълбоки вени съм и всяка венозна пункция е ад за мен и лаборантите😂

# 214
Интересно ми беше да прочета как процедират на това място, благодаря, Vetrena.

Аз правих декса скен на друго място в началото на месеца.
Преди това си прочетох препоръките в нета за декса скен, единственото, което беше като препоръка е да не се носят метални неща - обици, часовника свалих, бях с рокля, за да няма копчета и т.н.

При мен беше "чист" декса скен, т.е. без измерване на метаболизъм като тук (което обаче май прави ИИ след това, а не самият скенер, ако съм разбрала правилно) измерване на костна плътност, мускулна маса, висцерални мазнини.

Резултатите не минават през ИИ, разпечатаха ми ги на хартия и изглеждат малко по-различно.

Като цяло нищо не ми разчетоха, те и на въпросите ми не можаха много да отговорят. После вкъщи си рових и четох, и анализирах сама.

Добре, че бях с приятелка, която беше попитала ако измерването на костна плътност е по-ниско в някоя точка дали се "уравновесява" с друга, която е добре. Там бяха казали, че ако в някоя точка не е добре, няма да излезе добър резултат генерално.

# 215
Докарала съм метриките до тук:
Скрит текст:

@@@
Може би не е особено интересно, но все пак ще трия после Simple Smile
Благодаря, че споделяте. Пиша рядко, но ви чета с интерес.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 20:24 от Smurfie_

# 216
Ветрена много ми беше интересно, благодаря Hug Доста повече информация от моя обикновен декса скан, дето си го правих.
Ели за мен изглеждаш чудесно Blush
Целулитът не се ли влияеше и от неща като храна, газирано , пушене?
Седмичния ми отчет - втора седмица от Beastmode.
Пон-7.5+3км ходене
Вт - ден 6 гръб и бицепс + ден 10 хийт.
4.5+8км
Сряда - ден 7 долна част + 7.5км
Четв - 4.5км+4км Само ходене, щото нали.. след ден долна част с Каролинката Joy
Пет - ден 8 гърди и трицепс + 2х 7.5км
Събота - 1h full body supersets with overload and iso hold с Крис и Еди. Тази тренировка ми стопи лагерите
7.5км+8.5км
Неделя  (днес) - ден 9 кардио с тежести. Няма ходене, защото заминаваме на почивка. Цял ден седене, но утре ще се опъна на созополския плаж Heart Eyes

# 217
Само да попитам- няма кръвни тестове,нали? С дълбоки вени съм и всяка венозна пункция е ад за мен и лаборантите😂

Не, там не правят кръвни изследвания. Но ако имате правени скоро - ще бъдат полезни. В приложението има категория LAB RESULTS, където човек сам може да си нанесе стойностите. Съответно, AI ги "преглежда", оценява и включва в обработката на информацията. В приложението се вижда, че DEXAFIT предлага и тестове за самостоятелна употреба у дома, но мисля, че в България услугата не е достъпна. То и ценичките са солени, напр. 27 маркера за $543 on sale Joy

За протокола: днес ден 6 от UNLEASH. Хубава тренировка за долна част. 60% от нея бе заета от статични напади и глутеус мост с високи тежести и големи почивки между сериите, а после раздвижени мултисетове с по-ниски тежести и без почивки.

# 218
Съжалявам, че се забавих, но препускам по задачи, лекари и седене на маси с приятели.

И аз правих същия пакет като Ветрена. Апропо благодаря много за инфото, че сама мога да си въведа лаб. резултати. Имам пресни пресни от петък сутрин в които най- интересното е, че нивата ми на Д2 и Б12 са по- високи от нужното Simple Smile

Иначе съм доволна от резултата за плътността на костите

От VO2 Max

(подразних се, че каката ме спря на 9-тата Мин, вместо на десетата и определено имах възможност за още по висока скорост (макс)! И определено тази маска на лицето е ужасно неудобна и ограничава много периферното и не само зрение! Как да спринтирам с лимит. зрение? Също така не използва предпазния кабел, който се закопчава на бягащия за да спре ттредмила, ако загуби равновесие и излети от пътеката.
Направи ми впечатление, че машината ми беше на 2% наклон също, а монитора пред мен показваше, че трябва да е на 0% по време на теста.

RMR при мен излезе ето така:

Със кардио зоните се оказа, че зона 2 при мен е малко по-висока, отколкото стандартно ми я изчисляват джаджите!

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 17:49 от Agent Provocateur

# 219
Агент, Ветрена, благодаря и аз за подробната информация. Обичам такива анализи на тялото. Дух, ще видя този бластер, аз само да добавя и за сухото четкане за целулит. Нито за едно от двете сигурно ще имам време за момента.

Някой беше питал и за воден кефир. Зрънцата са прозрачни, прави се много просто само с плодове или фурми, на вкус е може би подобен на комбуча. Зрънца си бях взела май от фейсбук групата за ферментиране.

Днес на плажа видях една двойка, която си лежеше на шезлонгите, и двамата четяха книга, а малкото им детенце седеше на масичка до тях и нагъваше кротко пъпеш с вилица. Значи има надежда и книга да чета скоро, и да лежа, а пък и спорт да правя. Много ме мотивирате като ви чета.

# 220
Прегледах плана за седмицата на Епик 2, и не видях рамо.
Спретнах си моята тренировка за рамо и трицепс, не знам дали е от креатина, но най-после се върнах към кикбек с 8кг и го усетих идеално.
Завърших с 15мин. корем с Каролин и 2мин планк.

Кардиото на Каролин за днес го местя в четвъртък- денят за активна почивка.
Крачки за деня 20 000+

# 221
Днес подреждах шкафовете и намерих дискове с упражнения за коремните мускули. Пуснах си гони неусетно бяха минали 1:30 мин. Добре се поизпотих. Преди вечеря направих малко кардио на колелото. Ще завърша преди лягане с малко стречинг.

# 222
Ветрена, а коментирахте ли твърдението, че ти гориш в покой повече въглехидрати отколкото мазнини и това по какъв начин ти повлиява на подбора на макроси? Във този контекст ли каза, че са потвърдили, че кето не е за теб?

ПС Със Стефан ли обсъждахте резултатите?

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 08:48 от Agent Provocateur

# 223
Агент, да, точно в този контекст го коментирахме и на тази база ми каза, че кетото не е подходящо за мен. Вероятно има значение и възрастта, пола, както и моментното състояние. Не знам дали при наднормени килограми, друга възраст или атлетични цели няма да има съвет за манипулация на макросите в определена посока.
Резултатите обсъждахме с Денис (впоследствие разбрах, че Денис Колев е основателят на Дексафит София). Той ми направи и VOmax измерването и съм му благодарна, че ме окуражи, защото аз се притесних още като ми сложи маската. Имам огромен психически проблем с всичко, което затваря лицето или дори малко затруднява дишането.
Не се притеснявай за продължителността на изследването. 9 минути е протоколът. Той тогава ми каза, че за максимална точности е важно да се тича определени минутки с 10 км/час и фактът, че можеш повече, не означава непременно, че показателят ще е по-висок.
Аз основно се интересувах от костната плътност, защото майка ми е с остеопороза от доста млада. Той ми обясни, , че с T Score 0.8 и Z Score 1.7 няма какво да се притеснявам. В изключително малобройната топ група на жените на моята възраст съм. Коментирахме малко и храненето в посока запазване на костна плътност. Все се каня да си сравня показателите на отделните части на тялото с референтните стойности и все не стигам дотам. Ще взема да го направя обаче.

И да не сме съвсем офф - пия кафенце и отивам да правя ден 7 от UNLEASH, горна част.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 06:40 от Vetrena

# 224
Не бях разбрала, че измерват и метаболизма чрез анализа на издишания въздух. Леле, даже не знаех, че и в България вече се предлага този тест. Супер. Благодаря за разговора, че да схвана най-сетне и аз Simple Smile
За този тест само чета и гледам.

И да съм по темата, миналата седмица поднових една програма за мобилност, която ми е доста трудна и ме кара да се чувствам много тромава (аз не, че не съм Simple Smile) и я бях зарязала, но сега реших да си я избутам и да я почна после пак отначало, евентуално да си купя и още някоя за насграждане. Ама едно по едно, да я завърша първо викам Simple Smile

Costa, не съм била аз със Сидни, ама сега ще ида да я погледна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт