Тренировки в домашни условия - 124

• 31 768
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ули, би ли пуснала програмата за мобилност?
Аз опитвам с Vanja в Youtube, но нивото й е много високо. По-скоро гледам и се възхищавам в поза азиатски клек 😀

# 226
  • Варна
Един офтопик:  За декса обсъждате резултати с когото е на смяна или можете при конкретен лекар да си запишете и час?
Разликата в двамата описани е доста голяма.

# 227
Ули, наскоро попаднах на този канал за мобилност, който ми направи много приятно впечатление! Заповядай:
https://youtube.com/@satorimobility?si=1kgCCpTW0rRCpQoM
Ще погледна какво още имам запазено...

Ветрена, много съм ти благодарна за всички разяснения! Резултатите ти са изключителни!

Ели, аз не мисля, че екипът се състои от лекари. Аз работих с 3 различни човека - един на декса скана и метаболитната обмяна, девойка за теста на тредмила (VO2max) и трети с който коментирахме резултатите ми. При онлайн резервацията не можеш да избираш, но ако имаш конкретни предпочитания аз бих им се обадила по телефона и бих поискала час, който да ми гарантира работа с конкретния специалист!

# 228
Ноември, това ли е Ваня?

Започнах с 10мл клек и вариации, голям кеф!
Хващам въжето, и после Каролин.

Агент, благодаря за линка, пускай още. Heart

# 229
Много благодаря за подробната информация за Декстафит 🌷

Срещу целулит, мисля е по-комплексно - храна плюс движение, като за храненето, базирано изцяло на лични наблюдения върху мен и жени в обкръжението ми е, че повече картофи в менюто имат добро действие.

Записвам се с два поредни дни ходене из Пирин. Много зареждащо.
Кантар нямам вкъщи, но от това как ми шава полата днес, мисля съм кило надолу. Топло беше и горе ☀️

Днес планирам двучасова вечерна тренировка.

Хубава седмица!

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:06 от Al Georgieva

# 230
  • Варна
Да Дез, това е Ваня.
Благодарение на нея спря да ме боли тазобедрената става.

# 231
Ноември, аз си я купих програмата миналата година на намаление от тук
https://gmb.io/
Aз си взех базовата - елементс. Не знам дали мога да я препоръчам на 100%, не е добре scale-ната според мен. Но уточнявам, аз съм тежка, и силата ми за стойки на ръце все още не е достатъчна, затова и всичко, което иска задържане на ръце ми е трудно.
А аз, като ми е трудно, се фрустрирам и това не ми помага Simple Smile

Agent,  благодаря за канала, ще разнообразя малко тъкмо.

Al, много ми харесва как тренираш навън.

# 232
Агентче, благодаря Hug
Резултатите ми не са чак изключителни, но са чудесни на фона на силна фамилна обремененост и мама, която се чупи като вейка, милата. Затова и толкова много им се радвам.
Отдавам ги основно на доброто си хранене от 16-годишна насам, на факта, че ограничено ям млечни продукти, а прясно мляко никога не съм пила (за майка ми е почти вместо вода) и на силовите тренировки в последните 15-17 години.
При мен на пътеката беше същото, което описваш, с тази разлика, че Денис обяснява повече (сигурно защото видя как се гипсирах, като ми сложи маската). Имаше някаква причина пътеката да е с малък наклон, но не помня защо. Гадничко преживяване беше. От колежка с образование от НСА разбрах, че при лекоатлетите това е стандартна практика и просто свикваш.

Ели, и при мен нямаше възможност за избор, пък и аз нямах представа какво и кого да искам.
Двама души се занимаваха с мен - мисля, че Стефан беше на скенера, а Денис - за всичко останало.
Вече съм сигурна, че не са лекари - проверих в LinkedIn Денис Колев - завършил е икономическа специалност в Университета "Бокони", Милано. То и не е нужно да си лекар, за да четеш технически данни. Необходимо е само да си минал обучение.

Благодаря и аз за споделените канали за мобилност. С удоволствие ще ги разгледам и ще пробвам нещо. Имам нужда, а я пренебрегвам.
Тази седмица се очаква Карълайн да обяви каква ще бъде есенната програма. Чакам с любопитство и междувременно продължавам с втори тур на Unleash.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 11:50 от Vetrena

# 233
Агент, Ветрена, благодаря и аз за споделения Дексафит опит. Hug
Още пролетта се бях навила да отида, но при прибирането ми тогава не успях, после го бях планирала за средата на юни, даже код за отстъпка си бях намерила, но впоследствие реших да отложа до Коледа или следващото лято.

Тези дни карач основно с мобилностите на Маша сутрин, за друго просто не ми остава време. Но поне успявам да следя темата.

# 234
И аз благодаря за споделеното за дексафит

Прибрах се вкъщи. След дълго умуване реших да започна с 21 days fix real time. Мисля че е правилният избор за времето, с което разполагам в момента, и адаптацията, която ми е необходима след дълга липса на тренировки. Тази сутрин направих ден първи Total body cardio.

За мобилност - погледнете Bodi Lava на BB. 20 минути на ден е програмата https://disk.yandex.ru/d/Q7AwqywRAB8lGg

СпорТна седмица на всички ☺️

# 235
  • Варна
Ден 2 epic II - leg days. Не знам с iron какво и как съм тренирала, обаче тоя епик ще ми вземе здравето. 10 мин по-късно краката ми още треперят.
Може и да е съвкупност преди МЦ, намален въглехидрат, но определено летят повече калории, но и тежести вдигнах.
Признавам си, на 2 пъти паузирах за 90секунди рест, а не по 20, но наистина не можех.
Не обичам да правя така, искам като пусна и да си карам по план, но…

Благодаря на всички за Декса!

# 236
Ден 2 epic II - leg days. Не знам с iron какво и как съм тренирала, обаче тоя епик ще ми вземе здравето.
...................
Признавам си, на 2 пъти паузирах за 90секунди рест, а не по 20, но наистина не можех.
Не обичам да правя така, искам като пусна и да си карам по план, но…

Поредният пост, който ме провокира да опитам ЕПИК 1 или 2 Grinning
Тренирам с Карълайн от летните и мини серии през 2021, а първата ми програма с нея беше ЕПИК 3 - от септември 2021.
Възможно е първите и програми да са били по-тежки, като за напреднали. Тя споделя, че в началото е пускала тренировки за хората, които е тренирала наживо, както и за техни близки. Може би по-късно, когато е придобила неочаквано голяма популярност, да е започнала да програмира по-достъпни тренировки...знам ли.

За почивките - също много интересен въпрос. Трябва ли да караме "по план" или пък да си позволяваме допълнителни секунди/минути почивка, за да можем по-добре, по-правилно, по-тежко и тн. да изпълним упражнението? Как мислите, момичета?

Аз лично понякога натискам паузата, за да намаля пулса (лесно го вдигам в небесата), както и когато тренирам с много голяма (за мен) тежест и са ми необходими 15-20 сек. повече. Понякога се налага по технически причини - напр. в морския апартамент и при свекър ми имам силно ограничен набор тежести и се налага да стопирам тренировката, за да ги наглася за следващо упражнение. Не мисля, че това прави тренировката по-слабо ефективна, защото изпълнявам упражненията на максимум.

Карълайн винаги призовава да направим тренировката своя. Което означава да я подчиним на своите цели и възможности. Аз в момента работя повече за сила и в тази посока по-високи тежести и по-големи почивки са ми супер.
При вас как е?

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 16:40 от Vetrena

# 237
Аз, освен ако не е специфична тренировка, като емом например, си давам повече почивка, ако усетя, че имам нужда.
Това ми позволява да изпълня следващата серия по-пълноценно.
Понякога спирам по-рано, понякога натискам пауза.

Както казва треньорката, "ако спрете по-рано, браво, значи сте избрали добра тежест. Ако след края на серията обаче можете да продължите, вероятно ви е прекалено леко".
Та гледам нуждата от почивка и като такъв барометър да я използвам.

Всъщност дори и при високоинтензивните тренировки, ако много се задъхам, си отпускам повече почивка.

# 238
Не съм чела коментарите напред, но моля, ако става въпорос за силови тренировки, избирайте все пак тежест, с която можете да изпълните упражнението правилно. Под "по-рано" разбирам "преди да мина определените повторения". Реално няма значение дали ще изберете повече кг - по-малко повторения или по-малко кг - повече повторения. Въпросът е с колко кг сте го направили (сте вдигнали) накрая. След 2-3 тренировки, вдигайте с малко кг и нямате проблем.

# 239
Vetrena, някъде беше писала/казала Каролин за почивките, че може да се удължи според нуждите.

Днес сутринта мобилност, въже 15мин, и Ден 12 от Епик 2.
Направи ми впечатление нещо, много сумо клекове, много серии, и изведнъж виждам, че пише Сумо тяга. Но не видях да прави тяга. Аз си направих сумо тягата както си знам, с прави крака, не от клек. Пък сляпа ли съм, че не виждам? Не знам какво беше това.

Edit: намерих вариацията, и това го имало.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 19:48 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт