Тренировки в домашни условия - 124

• 31 548
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Вчера по график почти два часа вечерна тренировка.

Креатин не съм пила, не мога да съм полезна.

# 436
Здравейте и от мен! По принцип посещавам фитнес (и пиша и в онази тема), но нещо не съм доволна, а и не ми пасва на графика да тренирам по час и половина-два в залата, затова една приятелка ме посъветва да тренирам с Каролин Гриван и IRON. Започнах, вече 6 дни, не последователно обаче и смесено с фитнес. И искам да попитам: вижда ли се някаква разлика в тялото дори и да не правиш упражненията с тежести като използваните от нея? Аз няма шанс да тренирам с такива 😄 Отделно, признавам, че понякога не ми остават сили за всички повторения, както и за FInisher. Срам, срам. 😶‍🌫️ Общо взето съм в търсене на моето нещо: хем да тренирам и да отслабна/стегна тялото, хем да не е твърде дълго и изтощително.

# 437
Можете да тренирате и с по-малки тежести и ще имате резултат.
Постепенно ще качвате продължителността, а за тежестите е избор какви мускули искате.

Така?

# 438
..........една приятелка ме посъветва да тренирам с Каролин Гриван и IRON. Започнах, вече 6 дни, не последователно обаче и смесено с фитнес. И искам да попитам: вижда ли се някаква разлика в тялото дори и да не правиш упражненията с тежести като използваните от нея?

С последователност, упоритост и прогресивно натоварване разликата е сигурна. Не гледай нейните тежести, те са си нейни Blush Избери такива, които ти позволяват да изпълниш цялото време, предвидено за серията, като последните 2 повторения да са много, много трудни. В началото се опитвай да работиш с нейното темпо, но с твоите тежести. Използвай нейните тежести единствено като ориентир - например установила си, че се справяш с половината от нейните (или с една трета, няма значение) - ако тя вземе 20 кг за клек, ти взимаш 10 и тн., ако тя вземе 30, ти ще вземеш 15 и тн.
С времето ще напредваш и тялото само ще ти покаже кога е време за по-висока тежест. На всички ни в началото нейните тежести изглеждат страшни Joy, но след някоя и друга година започваме да посягаме към тях и установяваме, че се справяме неочаквано добре.

Цитат
Общо взето съм в търсене на моето нещо: хем да тренирам и да отслабна/стегна тялото, хем да не е твърде дълго и изтощително.

Дали ще отслабнеш зависи от хранителния режим.
Твърде дълги тренировки с Карълайн няма да имаш, но много от тях ще бъдат изтощителни. Висока ефективност в относително кратко време на тренировките, страхотен професионализъм и усет към детайла (дори на ниво цветови решения на програмите и всяко отделно видео) е това, с което Карълайн ме "държи" вече 4 години.
Прозвуча като от реклама, но наистина съм и огромен фен Blush

# 439
Благодаря за отворите и особено на  Vetrena за съветите! 🥰 За съжаление май някога няма да се доближа дори до тялото на Анджелина от снимката, но продължавам да опитвам.

# 440
Аз тренирам САМО с малки тежести с Карълайн (заради контузии) и изненадващо резултатите ми харесват даже повече.
Не огладнявам зверски, имам повече енергия ,от гледна точка на мобилност и стойка ми влияе супер ,защото не кривя с неправилна техника ,самият мускул расте пак ,защото правя повече повторения отколкото с голяма тежест .Работя с2× 3,5 ,8 ,10,15 кг + текстилни ластици с различно съпротивление.
2×15 кг слагам единствено на хип тръст + тежък ластик.
Петици ти трябват със сигурност ,ако нямаш вземи си,това е най-смислената тежест.

# 441
Дали и доколко се приближаваме до определен тип фигура си зависи и от генетичните дадености. Няма смисъл да се сравняваме. Трябва да се стремиш да постигнеш най-добрата физическа форма спрямо възможното за теб, и тук имам предвид сила, издръжливост, мобилност, ловкост, а не плочки/дефиниция. Оформянето на тялото е естествен резултат от постоянство и подходящо хранене.

Благодаря за отворите и особено на  Vetrena за съветите! 🥰 За съжаление май някога няма да се доближа дори до тялото на Анджелина от снимката, но продължавам да опитвам.

# 442
Green Arrow, Iron е страхотна програма, и резултат няма начин да няма. На ден 6 е рано да се види, но на седмица 6 ще е очеизвадно.
Ветрена е казала вече всичко необходимо, няма да я повтарям. Heart
Лично аз качих мускул с програмата, но съм ящна, и чистенето на мазнини ми е много трудно. Не става без контрол на храната.

Сега съм на 6та седмица от Епик 2, и ми направи впечатление, че няма много глутеус, което ме притесни нещо, на фона на последните ми драми (май имам слаб глутеус, освен кофти матрак), и мисля днес да направя Ден 3 от Iron.

Виждам изчистване, въпреки неидеалното ми хранене, но двата ми кантара сдадоха багажа. Единият показва 58.2, и изгасва веднага. Другоят -нищо. Сега следя само сантиметри, и ще видя докога ще издържа да не купя нов. Може би ще е добре за психиката ми да не гледам кантара и изпадам в шаш излишно. На 156см 58 кг са безумни.

Отивам да си правя ранната йога, че стана обяд.

# 443
..... двата ми кантара сдадоха багажа. Единият показва 58.2, и изгасва веднага. Другият -нищо.
Ама че страхливи кантари Joy Изхвърляй ги и двата, не ти трябва такъв негативизъм Hug

Цитат
Може би ще е добре за психиката ми да не гледам кантара и изпадам в шаш излишно. На 156см 58 кг са безумни.
Защо да са безумни, Карълайн е с такива параметри, просто е адски мускулеста и прекалено изчистена, но при нея е разбираемо, с това си вади хляба (и заслужените милиони Grinning).
Ти също имаш много мускулна маса, Dez, от години се четем тук и помня какви тежести размахваш на суинг.

От един момент нататък просто не сме ок на много ниски мазнини. Първо, сме на възраст, на която сме длъжни да обичаме себе си, и второ (по мое лично мнение!) - на 50+ много "обелена" визия не ни отива и не си струва жертвите.
Следя една мацка, която е на 57 г. Дава добри съвети, но не искам да изглеждам така. Не защото гроздето е кисело, а защото наистина не ми харесва: https://www.instagram.com/theresa_moloney/

За протокола - днес не тренирам, защото снощи бях на разкошен концерт. Nick Cave сътвори невероятна вечер в Пловдив под открито небе. Чак след 2 сутринта овладях емоциите. След работа ще направя половин-един час ин йога или просто стречинг и мобилност според настроението.

# 444
Dez, мускулите тежат. Не ти казвам нищо ново де, на няма как при такава физика да са петдесет.

# 445
Благодаря ви за моралната подкрепа, момичета! Hug
Сутринта откарах 2 часа авторска йога- голям кеф.

В крайна сметка вместо Iron, Day 3, направих моята любима класическа тренировка за глутеус, като прибавих новото ми любимо упражнение за финал- ATG split squat, което по-скоро прилича на split lunge, но щом така са го кръстили-добре.
Загрявка 10мин въже.
1. Суинг с пудовка 12кг-  3х20, 2х30 (което е знак, че трябва на мина на 18кг, но още пазя кръста от страх)
2. Тяга на един крак 10кг 3х12
3. Тяга с прави крака 5х15 (2 вработващи серии с 20кг и 3 нормални 25кг)
4. БГ клек с 8кг гира 3х12
5. Гоблет клек (ATG= ass to grass) с 8кх пудовка, 4х15,  не ми се напрягаше с 12кг, сега ме е яд, че се скатах. В неделя с 12кг! Joy На поправителен
6. Латерален напад с 5кг гира, 3х12, нещо не ми се получава с тежест, по-добре без, или с ню-ню тежест. Пробвах със-без, сменях обувки.....поиграх си. Ще чета по темата.
7. ATG split lunge със собствено тегло 3х12 за финал.

Покрай Ваня открих Knees over Toes Guy, и възлагам големи надежди от ниския преден клек за подобряване на мобилността на хип флексорите. Десния ми крак е ужас, от там и килването на таза, и всичко отива по ягодите.

Това: Heart

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 16:28 от Dez

# 446
  • Варна
Карълайн май е обща любимка! Определено не бих и дала 58кг личейки си, че е нисичка, но е факт, че мускулите тежат. Това ме замисля, че аз 14см над нея зор ще направя стегнато и оформено тяло с под нейните килограми. Сега явно сме на едно по кила де, не по визия. Днес сутринта слушах и един пич, който каза “крайно време е жените да спрат да се теглят всяка сутрин и да отдават значение само и единствено на килограмите”.
Аз реших, че спирам с агресивния дефицит и минавам на умерен. Ще приемам бмр-то + енергията в покой, а активната оставям в дефицит. 1000+ калории надолу не е работа. Ако сваля-сваля, ако не… здраве да е. След 6+м определено имам нужда от зареждане, а и Карълайн със 110 въглехидрат в тренировъчен и 70 в нетренировъчен определено ми е зор.
Кантарът не мърда, но сантиметъра бавно и славно, но да, така че… почвам яка работа по стягане и мобилност без главен фокус цифрите. Мъжът се изрази “дойде ти и на теб акъла” 🙄

В epic 2 и на мен ми липсват глутеус и крака, и започвах да не следвам само и единствено програмата, а да добавям.
В iron някак и по-бързо видях резултат.
Видим си беше от ден 1 до ден 30.

Отивам на 5те километра планирано бързо ходене.

# 447
Дез аз пак ще кажа, че за мен имаш много добро, стегнато и пропорционално тяло. В никакъв случай не бих си помислила, че си с наднормено тегло или имаш да сваляш Grinning
За протокола аз съм 62кг на 164см и много се харесвам Joy Никога няма да изглеждам като Каролайн и съм ок с това. Тя е имидж на перфектно тяло, а пък аз съм нормална лелка на 44.
Ели не знаех, че Каролайн държи Вх толкова ниски. Брей, направо се храня почти като нея Grinning

# 448
Ели не знаех, че Каролайн държи Вх толкова ниски. Брей, направо се храня почти като нея Grinning

Мисля, че Ели говори за себе си, Costa - че при нейния начин на хранене тренировките на Карълайн ще и дойдат нагорно.

Самата Карълайн твърди, че се храни балансирано, не брои калории, гледа само протеините да са високи. Вечер, буквално в леглото хапвала овесени ядки с йогурт. За въглехидратите казва, че е
суперважно наличието на фибри в тях и избира само 100% пълнозърнести храни. В менюто и има паста, ориз, картофи, (които предпочитала пред ориза), плодове и други източници на вгх. Старае се да намали до минимум съчетанието на въглехидрати с високи мазнини, напр. пържени картофи. Инфото ми е от нейните Q & A и статии в приложението. Ако  е интересно, мога да синтезирам в няколко точки нейните принципи, идеи и препоръки.
Днес ще правя горна част. Седмицата ми върви шантава, не се наспивам и реших, че няма да се справя с планираните 5 тренировки немско обемно трениране. Дано да успея другата седмица - като подготовка за новата програма IRON Pro.
Прекрасен ден, момичета 🤗

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 06:31 от Vetrena

# 449
Това бях аз на 44г и 50кг, повече не ми трябва. Май 4-5 кг ме делят. Не целя да съм като Карълайн, не е и възможно.
Скрит текст:
Ще стане. Не съм далече.

След кафето-йога, по-късно рамо и бицепс.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 06:39 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт