Тренировки в домашни условия - 124

• 31 567
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Днес kickboxing първа тренировка след отпуската:)

# 421
Вчера успешно направих първата си тренировка за последните три седмици - 1,5 часа. Давах го по-леко, без да се натоварвам много и без да си давам зор. Не съм си загубила силата, доволна съм и се чувствам добре 😊. Днес ще почивам и утре мисля 30 минути Пилатес или йога.

# 422
Артрита е ад и ужас.
Спим на дървен одър от 20+ години, сутрин имам задължителна гимнастика за разтягане, а и винаги, на всяка тренировка правя за мобилност, с това приключвам сесията.

А вчера неочакван комплимент докато тичах 😎 едно жизнерадостно куче ми скочи и стопанката му "стига си скачал по момичетo", но това по тъмно нали 😁 на дневна светлина  определено не е така.

# 423
Аз съм с Дух, що за глупости са това Sunglasses Предпочитам да се храня по препоръките на учените, които са открили muscle protein synthesis, а не на някой прегладнял йогин. Искам да му видя на този биохимията от кръвен тест.
А това с детокса просто няма и да коментирам.
Добре, че бабите ни не са чакали клиничните изследвания и официалните заключения на учените преди да постят, третират вирусни и бактериални инфекции с чесън , етц, етц. Лесно е да се нарече нещо глупост, но доста "бабини глупости" бяха преосмислени след като учените намериха време и пари да докажат научната им стойност.

А "биохимията на прегладнялия йогин" дори да е идеална пак не доказва нищо, ни най малко не валидира Аюрведа.

Скрит текст:
Ayurvedic Medicine: In Depth | NCCIH https://share.google/ihmvzqOnWTKV3YvtG

What the Science Says About the Effectiveness of Ayurvedic Medicine
Few well-designed clinical trials and systematic research reviews suggest that Ayurvedic approaches are effective.

Results from a 2013 clinical trial compared two Ayurvedic formulations of plant extracts against the natural product glucosamine sulfate and the drug celecoxib in 440 people with knee osteoarthritis. All four products provided similar reductions in pain and improvements in function.

A preliminary and small NCCIH-funded 2011 pilot study with 43 people found that conventional and Ayurvedic treatments for rheumatoid arthritis were similarly effective. The conventional drug tested was methotrexate and the Ayurvedic treatment included 40 herbal compounds.
Outcomes from a small short-term clinical trial with 89 men and women suggested that a formulation of five Ayurvedic herbs may help people with type 2 diabetes. However, other researchers said inadequate study designs haven’t allowed researchers to develop firm conclusions about Ayurveda for diabetes.
Turmeric, an herb often used in Ayurvedic preparations, may help with ulcerative colitis, but the two studies reporting this were small—one, published in 2005, included 10 people while the other, published in 2006, had 89.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 20:28 от Agent Provocateur

# 424
Агент we'll agree to disagree Hug
Много малки са тези групи, по 50-100 човека и не са double blinded and peer reviewed.
От друга страна, ако нещо работи при теб, защо не? Grinning В крайна сметка n=1,когато си ти е достатъчно.

# 425
Агент we'll agree to disagree Hug
Много малки са тези групи, по 50-100 човека и не са double blinded and peer reviewed.
Лет'с...
Затова и подчертах few. Засега. На мен лично ми е любопитно какво и кога ще успеят да валидират и какво да опровергаят...

Но когато когато официалната медицина ти свива рамене и ти мрънка "може да е рак, може да е Крон, не знаем какво го причинява, следете го, друго няма какво да направите" почваш да се вглеждаш във всякакви холистични системи, особено когато звучат здравомислещо "никаква добавена захар, тренировки с тежести, макробиомът е изключително важен за баланса". Както казах само споделям, на никого не го натрапвам и ми е рядко неприятно във любимата ми тема да се размахват дефиниции като "глупости" по адрес на когото и да е!

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 21:37 от Agent Provocateur

# 426
Агент коментарът ми за "глупостите" беше по повод на долния пост от Тили за огъня в нея и червени плодове и зеленчуци. Съжалявам, но продължавам да смятам подобни съвети за  смехотворни.
В аюрведа често се срещат препоръки да не се консумират млечни. На мен ми бяха огпуснали до 40 гр на ден, при това да не е всеки ден. Чак хората в центъра се учудиха колко ме бил "орязъл" докторът. А, и червени плодове и зеленчуци са ми препоръчвали да не консумирам- за да балансирам огъня в мен.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 23:07 от Costa

# 427
Неспането в неделя ми се отрази доста зле на тонуса (изпращачка бях).
Вчера "тичах" изтормозени 7км, беше и задушно, прибрах се победена, и оставих Каролинка за днес.

Сутринта йога, 30мин моето, и 30мин за таз с Емили.

След обяда Епик 2 Ден 26, мобилност, и 7км разходка.

Трябва да заздравя кръста, гледах един младеж, кълне се в back extensions. В парка имаше такова, а видях, че са го махнали, не ги е срам!

# 428
Днес калистеника цяло тяло

# 429
Днес съвсем слабо - 20 минути интервално бягане на пътеката, докато се сготви вечерята + някакви мизерни гирички, щото дребният реши и той да "спортува", та вдигахме заедно. По едно време почнах да го вдигам и него, ама много шава като тежест.
Дъжда ми обърка плановете за поредните 15 км ходене.

# 430
Суинг с шаващ малчуган се котира добре Simple Smile и сякаш акумулира достатъчно шаването, за да може човек да се фокусира върху упражнението.

# 431
Суинг с шаващ малчуган се котира добре Simple Smile и сякаш акумулира достатъчно шаването, за да може човек да се фокусира върху упражнението.
Bear hold с 15 кила чаве на гърба също се котира добре.

# 432
  • Варна
И моят син ме одобрява като тежест за клек. Не мърдам обаче 😄

# 433
  • Стара Загора
Снощи приключих с Lift More. Мисля да започвам от утре Lift More Superblock. Там тренировките са по около 30 мин три седмици.

# 434
  • Варна
В борбата с точния хранителен режим съм изтървала темата 🥱
Понеделник - epic II - ден 12
Вторник е денят, в който реших, че ще вкарам още 1 ходене и то заваля както от месеци не е валяло. Скочих на 25мин стреч с Каролин. Ами друго е усещането и пост-а, не е като стреч след тренировка за 4-5мин, а правя след всяка. Вкарвам го вече поне веднъж седмично.
Вчера epic II-ден 13 и 20мин Каролин кардио с плитки.
Днес вече ще вкарам разходката. Няма да е втора 10+км, но поне 5.

Някой спирал ли е креатина да е забелязал дали наистина се отразява и на кантара?

Общи условия

Активация на акаунт