На вестителките АПРИЛската мама докладва, щом новороденото й бебче я зарадва!

• 13 291
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Style, моля те, изпрати ми някакви координати на това хотелче  Hug. Може и на лични, за да не превръщаме бременилския форум в туристически Laughing

# 61
Добро утроооооо !   bouquet
Илит, тук съъъъъм  Mr. Green Откакто док ми каза, че най-вероатно ще раждам другата седмица, не знам защо, но в мен се зароди чувството, че едва ли не ще раждам май месец  Crazy И сега едно спокойствие ме е налегнало, едно чудо  Wink Много ни липсваше на у-щето  Hug ДейзиГ доведе малката Теди ( ама как забравих да се снимаме с нея  ooooh! ) , много мъничка и сладичка бебка Heart Eyes
За спането - ами аз като малката Теди на ДейзиГ спя през деня, а през нощта си будувам - ставам на 1 час  Tired Сутрин съм като пребита, даже във вторник не бях сънена  Shocked като ставах за у-щето. Crazy
За бархетните плени - за тези, които са си купили - от къде ги взехте ?
Успех на всички, които влизат за раждане  Hug   bouquet
За термометрите - мамите и бабите с повече опит, може ли да ми препоръчат какъв термометър за бебка да взема ?  newsm78 Дали да е биберон или такъв за дупенцето или ушето ?
Thinking

# 62
Стискам палци на мамите с планирано секцио! newsm10
Искам да ви попитам за смъкването на корема - лекар ми каза, че когато се смъкне няма да си виждам пъпчето Blush - така ли е и има ли и други признаци? Thinking

# 63
  • София
Успех на всички мами, постъпващи за секцио, а и на другите, непредвидени  Mr. Green Hug

Аз очаквах да ми падне тапата след прегледа вчера, но уви, никакви симптоми за това. Вчера като се разхождах следобяда ме болеше ниско корема, не знам от прегледа ли беше или от нещо друго. Днес се чувствам за сега добре.

За почивката - ами много ни се ще, особено на мъжа ми, но не мисля, че ще е почивка и за двамата с толкова малко дете, а и имам чувството,ч е трябва да тръгнем с един ТИР багаж все пак.

За размерите не бебето - не мисля, е могат да се кажат предварително. Доки вчера ми обесни, че видеозона дава +/- 400 грама поне. Например, преди 4 седмици предишната ми лекарка го изкара 3600, а вчера доктора го изкара 3700 ! Аз съм спокойна за размерите, защото доктора каза, че мога да родя и 5 кила бебе  Shocked Т.е. таза ми е достатъчно широк.  Rolling Eyes

За подуването - и аз съм подута от месец поне. Навсичкото отгоре имам сърбежи по цялото тяло, понякога се чеша като крастава  Shocked И глезените ми изстърпват ужасно, само масаж от страна на мъжо ме облекчава  Rolling Eyes

Филмчетата са много поплезни, благодаря  Hug

# 64
Style, ти ли беше споменала за Тетевен, че имате къща ? Аз имам роднини там , които не съм виждала от 4-5 години и вчера ми звъннаха да ми се накрат защо не ходя и че много им липсвам, та мисля с бебка да отскочим до там лятото  Peace Много е хубаво там и толкова спокойно.
За почивката - аз съм на мнение, че не е добре за толкова малко бебе да ходи на море. НО ние сигурно ще стигнем до морето, понеже баща ми работи в Бургас и докато съм на плаж дядо ще гледа внучка, иначе никакъв плаж за бебка  Naughty не мога да я подложа на тази горещина.  Naughty На планина мисля, че е по-подходящо  bowuu И съм решила да отидем с баба ми в Калофер, хем ще сме с баба ми и ако искам да дремна ще наглежда беба - и ще успея малко да почина ( поне се надявам )  Peace
За размера на бебе - док ми казва, че ще е големичко, а акушерката онзи ден, че е напълно нормално и ще сме към 3400-3600 в тези граници
Peace

# 65
nadja IYI при мен корема се е смъкнал, но пъпчето си го виждам, просто като се гледам в профил в огледалото виждам че е по-надолу някак....като увиснал, ама и аз едно обеснение направих Rolling Eyes

# 66
  • Пловдив
Ягодка, ти от колко часа си на  преглед? И аз ще ходя днес, но се разбрах с Йончев да му звънна следобед и тогава да уточним часа.

За хемоглобина - и мен ме върнаха от лабораторията миналия месец, защото бях яла. Казаха, че за бременни е много важно да се изследват на гладно.

За почивката - стига бебка да е добре, твърдо съм решила, че ще разнообразим лятото. Ако идем на море, може и да не стигнем до плажа, де... Mr. Green Ама аз така или иначе не съм фенка на слънчевите бани. Но по крайбрежните кафенета мога по цял ден да вися... Grinning

# 67
Уф! И аз си виждам пъпчето, но май това не е мерилото Grinning
Използвате ли колани, които да придържат корема?

# 68
  • София
Успех на всички, на които предстои раждане. Бързо, бързо да си гушнат бебенцата и да бъде безпроблемно!
Илит много благодаря за снимката. Много сме (сте) хубави!
Приятна разходка на всички днес - вън изглежда приятно и смятам да узлизам. Дано да не ни завали. Решила съм после да ходя да се боядисвам и постригвам, та да съм красива за бебка  Grinning

# 69
  • гр.Варна
Добро утро момичета!!
Голямо затишие е вчера и днес/само 1 бебе/,но за сметка на това ми се струва,че утре и вдругиден ще имаме много бебоци:)
Днес съм на преглед от 13:30 и да видим какво ще ни каже док:)После ще вляза да се отчета!
Иначе засега нямам никакви симптоми за започващо раждане!!Ама то и предният път като отидах на док,грам болки нямах,а разкритието ми беше 1.5-2см.Така,че не мисля,че е задължително да те боли когато е започнал процеса..../някой така писа по-нагоре/:)А и док каза,че при нас е започнал:)И вече една седмица си кретам така:)
За почивките....Ние нали сме на морето и си мислим да отидем на планина.Например в Троянския балкан ми харесва адски много:)Но това ще го плануваме на по-късен етап:)
Лек ден и успех на всички,които им предстои раждане в най-скоро време:) newsm10 newsm51

# 70
  • София
Смъкването на шкембето. Виждам си пъпа. И сякаш не е отишло по-надолу в долната част, а се е смъкнала само горната. И най-голямата разлика е, че бебето ме рита с поне 5-6 см по-надолу.

Филка, ей на това му се вика як ритник!  Laughing
Страшна снимка, поздравления!  bouquet

Много завиждам на ученичките от вчера, че сте видели априлче на живо! Теди-то е много сладко бебонче на снимките, сигурно наяве е още по.

# 71
  • Пловдив
Момичета, сега изгледах филмчето. И нещо ме озадачи - при поставянето на памперса. На училището на 9-месеца казаха, че не е необходимо клампичката на пъпчето да се вади извън папмерса, че даже вътре е по-добре, че няма да се закача по дрехите, а на филмчето показаха, че се прегъва за да остане отвън  newsm78
Предполагам всеки сам ще си реши как ще му е удобно ама аз да повдигна въпроса Simple Smile

# 72
Вчера от обяд нанатък нямахме интернет (БТК имат някакви сериозни проблеми във Варна; my.contact.bg и сега не работи), а така се бях наточила цял следобяд да лежа с лаптопа на крака и да сърфирам....

Много благодаря на Pepa_k и Sissi за информацията относно каните за вода. Мисля да купим нова с нагряваща плоча... Иначе останалите мами са обяснили много подробно за какво използват преварената водичка, докато аз се включа. Искам само да добавя, че Васко като беше бебе, капвах капките против колики в лъжичка с малко водичка по съвет на педито.
За лъжичките: от магазин Бебчо ме убедиха (и мисля, с основание), че тези на Авент са много твърди и не ми ги препоръчват, въпреки че са два пъти по - скъпи от останалите и за тях е по - изгодно да ми продадат от тях... Предложиха ми и си купих силиконова лъжичка на Canpol: много добър избор  Peace (Малка и мекичка).

Sissi, желая ти бързо оздравяване! Аз вече усещам значително подобрение от Аугментина и дори мисля утре да посетя лекцията на "9 месеца" във Варна. Само не зная каква ще бъде темата: очаквам някоя варненка (ами ние не останахме много!) да пише (Хриси, на теб разчитам!).

За почивката: ние сме си на море, но си мисля, че смяната на обстановката винаги действа освежаващо... а пък и м.Септември (особено първата седмица) е най - подходящо за плажуване! Мисля и ние да си организираме нещо за кратко извън Варна; особено преди началото на новата учебна година на баткото... Само живот и здраве да е!!!!!!

За размерите на бебо: наистина обикновено преувеличават, но при мен с големия се получи точно обратното: поради отлепена плацента още в третия месец през цялата бременност ми обясняваха как плода е с 1 месец по - малък от недохранване; как няма да се роди жизнеспособен; как едва ли не ще родя още в 6-тия, най - много 7-мия месец и други дрън-дрън.... С много воля и инат устисках до 5 дни преди термин и за всеобща изненада родих 3 000 - грамово абсолютно здраво бебе със страшен рефлекс за сукане, две ръце, два крака и както се разбра по - късно: с много мозък!!!!
На последния ехограф 2 часа преди да родя докторите до последно ме убеждаваха, че няма да има 2500 гр. и предупредиха неонатолога да има готовност за реанимация ... Ха, сега ми е дори забавно, ама тогава ....

На всички мами с планувано секцио желая леко и безпроблемно раждане, здрави бебчовци и бързо възстановяване!

# 73
Здравейте за днес и от нас  Grinning.

Бархетни пелени, продават се в комплект с тензухените - по 2 малки и 2 големи от всеки вид, като един комплет струва около 5-6лв. На мен 4 комплекта ми вършат идеална работа - купих си първо два под влиянието на всички, които казваха, че повече не са ми нужни, но моите пикльовци като надушат кислород на голо, вирват пишоците и опикават всичко наоколо  Mr. Green. Та се наложи скорострелно да купим още два комплекта и сега всичко е в норми  Peace.

Още един съвет за мамите със секцио, пийте МНОГО вода. Непрекъснато ще ви съветват за това и потвърждавам, че не го правят случайно  Wink. Ако можете по 3-4 литра на ден - давайте. Най-голямата грешка, която някои мами правят е в деня на раздвижването да пият по-малко вода заради по-честите позиви за пишкане, а нали боли докато се стигне до тоалетната... Не правете тази грешка - пийте вода и се движете колкото можете повече  bowuu.

За почивката, ние мислим да идем на планина - може би юли или август, но ще имаме баба с нас задължително, иначе няма да усетим, че сме извън апартамента ни  Crazy.

За термометъра, сега вече като имам малко опит с гледането на бебета, смятам че най-удачния вариант си е точен електронен термометър за в дупето  Wink.

Филка, то детето може новите мебели да е чакало  Whistling. Ха дано да изчезнеш не само заради компютъра   bouquet.

Голямо затишие нещо, къде са ни априлските бебета...  Whistling

Ние вчера направихме първата въздушна баня на бебоците. След няколко дни се надявам да сме по малко навън - е, първо на балкона де, ама пак си е навън  Laughing

Пъпчетата, ние прескочихме този проблем, защото с това висене в болницата и на двамата им паднаха там.

Изчезавам, че чух боен вик....

# 74
  • София
Здравейте и от мен. Такъв сън му ударих Blush Към 8 и нещо станах да ям и после пак се гътнах- та до сега.....
Аз си реших, че ще се ражда около термин и хич не се кахъря.... Не, че някой ми е казал, ама така си реших.  newsm78
Ние сигурно ще пропуснем почивката тази година, защото таткото е всеки ден на работа, а и не е ясно как ще сме с финансите  Wink, но догодина ще си наваксаме.
Иначе количката трябва да е два нюанса на оранжево, но аз я видях веднъж преди повече от месец и съм я позабравила...  #Silly , та чакам да ми я докарат от Русе да си я припомня.
За размерите на бебето, нашето си върви в норма и ако се роди около термина ще е към 3500 (на 29-ти беше 2850). Не знам до колко точно го измерват- като се роди, ще разберем  newsm03
Познатите не ме питат не съм ли родила още. По-скоро питат "бебето рита ли"- милите явно като не знаят какво да питат и все това  newsm53 Само брат ми звъня да пита тези дни не е ли станал вуйчо, но аз го успокоих, че ще разбере като стане, няма да го оставим в информационно затъмнение  Flutter
Иначе ми се струва, че коремът ми се смъкна преди 2-3 седмици, а напоследък и самото бебе слезе доста надолу, щото на моменти като, че е на изхода  newsm09

Общи условия

Активация на акаунт