Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 10 376
  • 239
  •   1
Отговори
# 135
Миналата година на черния петък пак беше подобна цената. Сега и аз ще дебна за подарък на нава къща.

# 136
Здравейте, решили сме да купим Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER, 8 литра и в момента е намален на 419 лева.
Някой да го е вземал и на по ниска от тази цена покрай черни петъци, да знаем дали да изчакаме или да действаме сега.
Моят го взех на 375 лв. при промоциите покрай откриването на нови магазини Технополис, те са им партньор. НО беше преди три години по спомен. След това не съм виждала повече толкова ниска цена.
Преди две години на ЧП от сайта им за 350лв. купих моя.

# 137
  • 1st floor
Ако ви се превърта ФБ страницата им, може да видите цените миналата година. Така търсих на Косори-то и открих, че няма кой знае какъв смисъл да чакам ЧП, но беше септември. Сега бих изчакала. Smiley По спомен моят DUO CRISP го взех на 350-370 или нещо такова.

# 138
Здравейте, момичета. Имам детенце на годинка и искам да му готвя, без да вися на котлона, тоест бързо. Но съм скарана с технологиите и нямам търпението да разучавам нови уреди, това го прави ММ обикновено, но той е против да си взимам ИП. Та трябва сама да се ориентирам и да му покажа хубавината на тоз уред.

В нашето семейство сме вегетарианци, детето не е, то си яде месо, но му го варим отделно и му го добавяме. Тоест ще готвим предимно зеленчуци и млечно-яйчени заливки.

Накратко, може ли да ми дадете съвет за уред, в който може да се сварят простички неща - ориз, червена леща, да се направи мусака.

Не ми трябва нещо, което да пържи, не ми трябва високо налягане, но бих искала да може да запече заливка на мусака. Като вместимост, може би 5 литра макс. Какво ми трябва в крайна сметка като уред?

Благодаря предварително за всеки съвет.

# 139
Запиши детенцето на детска кухня и не се занимавай. Има кухни за деца до 7 г., доставят и почивните дни, имат и повече от едно меню.
Иначе ти трябва комбиниран уред, пък после ще трябв аи д аготвиш, пък да убеждаваш мъжа си... Детска кухня, има вече и вендинг автомати с храна от детската кухня.

# 140
Детето е на детска кухня. Но има още няколко хранения за деня, както и аз и мм трябва да се храним. Разчитам на препоръки по същество. Благодаря.

Вече си мисля дали да не взема просто мултикукър и заливките да се пекат във фурната. Два пъти по-евтини са, да не кажа три пъти. Но пък там става за час и нещо. Искам да попитам - парата на мултикукърите изведнъж ли излиза. Къде е добре да се позиционира - печката ми е на остъклен балкон. Някъде под ширма ли да го държа?

Какво означава, че ИП има 25 готови програми?

Не искам да ангажирам никого да ми отговаря тук, но ако знаете къде отговарят консултанти или има.полезни публикации, също може да ме насочите Simple Smile

# 141
  • София
Прегледай началната страница. Според мен инстапот със запичащ капак ще ти е ок.
Вземи големият, защото понякога ще ти е от полза.
Не пренебрегвай високото налягане. Безценно е.
Фрайера, който е в него, също ще ползваш в някои случаи.
Леща да речем, става за 15 минути със задушаването, после на високо налягане още 7-8 и оставяш на естествено изпускане.

# 142
Какво й задушавате на лещата? Аз слагам всичко наведнъж с водата и 15 мин под високо налягане. После изчаквам 10 мин да спадне налягането само. Става супер поне според моя вкус и този на внуците ми.

# 143
  • София
Аз лично задушавам лукът, морковите и чесъна и доматите. Ти както искаш си я прави.

# 144
  • София
търся мнения за този модел 3л.

https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Multicooker-Smart-Cooker/dp/B0FD9WFWR9?th=1

ползвам от дълго време от първите модели, мился че беше дуо плюс.
но за някои неща ми идва голям и искам да купя и малък.
не видях да има програма за ориз, но може би мога да си наглася от друга готова програма.

# 145
Аз вече ти препоръчах, комбиниран мултикукър. В противен случай ще трябва да миеш два съда и да пускаш печка заради една заливка. Не знам колко често готвиш мусака и неща, които имат нужда от запичане.
В сайта на инстант пот има много информация.

# 146
Момичета, на колко най-евтино сте хващали допълнителния съд за Про крисп? Дойде моментът и аз да купя втори, и се чудя дали да чакам ЧП...

# 147
Ако ще е само за един мултикукър - няма смисъл според мен. Аз също дълго време се дърпах, но като намали ха 8-литровия Дуо крисп преди години за 380 лева го взех и съм безкрайно щастлива и доволна. Откакто го имам го ползвам почти всеки ден.

Наистина ценното е това, че под налягане стават много бързо и лесно нещата. Иначе просто тенджера с програми - не че е лошо, но за мен лично е допълнителен уред, който няма да ми "помага" толкова много. Както сте и вегетарианци, ядете зеленчуци и варива повече сигурно, а той е идеален за това. За мен лично обмислете Дуо крисп или Про крисп, защото запичащия капак също е голямо преимущество. И още нещо - вземете голям - 8 литра, защото така или иначе не можете да го на пълните на 100%. Максимум 2/3 от обема.

Аз също искам втори съд да взема, дано ги намалят наистина.

# 148
Покрай друга тема и аз се сдобих с комбиниран уред преди няколко месеца. Присъединявам се, че налягането променя играта, а и самият вкус на храната е някак по-богат.

Имам въпрос към притежателите на комбинирани уреди: когато печете кекс на програма Bake, правите ли нещо по-специфично? Преди няколко дни за пръв път пробвах да изпека, отдолу остана недопечен, та го обърнах и допекох. По всяка вероятност пропускам нещо.

# 149
Слагам го на решетката в метална форма за кекс.

Общи условия

Активация на акаунт