Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

  • 5 647
  • 133
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 24 633
Виж на сайта им размерите на вътрешния съд, те ги имат и отделно да се продават и са описани. Те ще влязат буркани в него, въпросът е колко че предполагам не питаш за 1 или за 2.

# 16
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 613
В 8 литровия Инстант Пот влизат ли спокойно стъклени буркани с винтови капачки (от кисели краставички например)? За стерилизиране на готова течна храна би ми трябвала тази възможност, а нямам къде да ги видя във физически магазин.
В ИП про крисп, който е 7.6 л. се хващат 3 или 4 буркана, от винтовите, които са около 700 мл.
Май 720 бяха.

# 17
  • Мнения: 173
И колко минути да варя например краставички?

# 18
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 613
Въпроса, на който отоворих е, дали се хващат в пота, буркани от краставички със сготвена храна, а не с краставички.
Чела съм, че краставички се варят 0 мин на високо налягане и се остава да падне налягането естествено.

# 19
  • Мнения: 1 930
Благодаря за отговорите!

# 20
  • Мнения: 13 131
Ето една вечеря от нас.
Вратна пържола сотирана в масло, гъби, 2 картофчета на четвъртинки, 1 чушка, 1 морков, сол, червен пипер.
При сервиране прясно смлян черен пипер, аз обожавам черен пипер, не е много, от близо е снимката.
Скрит текст:

Наблюдението ми е, че се получава хубаво ядене със силен бульон, не промит и рядък. Харесва ни вкуса в този уред. Имам още нужда от време да свикна с него, но засега синът ми ми помага с програмите, аз все забравям нещо да цъкна.

# 21
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 559
В 8-литровият Део крисп+АФ се събират 5 буркана на винт от 720 мл. Консервирала съм нееднократно храна в уреда, издържа доста. Доматите, например, ми издържаха над 6 м, вероятно можеха и още, но свършиха.

# 22
  • Мнения: 13 131
Днес правихме шакшука, но нямаме снимка. Очудена съм колко е силен уреда. Уж на слаб огън, пък за 30 минути стана всичко. Много е добре, хич не е слаб.

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 7 682
Моят уред дойде. Не е чак толкова голям, колкото си представях. Засега правих теста с вода.
Препоръчайте къде да гледам рецепти. Малко ми е "тъмна Индия" от къде да почна.

Искам например да направя днес нещо като гювеч с картофи и бамя, но нямам време да гледам и да чета по-обстойно. На предишния запържвах  за 15 мин  и след това слагах 1 час на задушаване.

Доколкото разбрах ако не е на налягане може да се отваря капака нали? Дори да се готви на отворен капак. Искам да наблюдавам какво става.

# 24
  • Мнения: 24 633
Може, ти ако готвиш на режима за сотиране си е все едно на котлона.
За рецепти може да видиш на техния сайт дали имат нещо подобно на това което искаш или пък просто търси в интернет като напишеш яститето дето си наумила и инстант пот - има много, даже и във вид на видео са доста.
Имаха май и някакво приложение за рецепти ако не се лъжа, но не го знам колко е полезно - аз се храня малко по-специфично и доста от популярните рецепти изобщо не са за мен - кое не ми се вписва в режима, кое просто не обичам. И пак си намирам като потърся нещо, за някой без такива претенции ще има повече варианти.

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 7 682
Включих се в групи, каквито намерих във ФБ. Ще гледам и клипчета. Май ще ми се размине днес готвенето.

# 26
  • Добрич
  • Мнения: 6 239
Всичко слагам едновременно и задушавам. Идеята за мен е готвенето да не ми ангажира времето. Затова и почти не ползвам котлоните. Като ще бъркам и ще добавям, ми се губи смисъла от уреда.

# 27
  • Мнения: 13 598
За гювеч - всичко заедно, даже и без сотиране, с малко вода - минималното количество, което изисква уреда, ако се слагат домати може още да се намали водата или течността. Не слагам червен пипер, защото загаря, добавям го след като спадне налягането.

# 28
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 559
Гювеч готвя, като сотирам месото (ако ще е със свинско месо, след сотирането варя за 15 мин, пилешкото е по-крехко и няма нужда), после лук, марков (посолявам ги, така стават най-вкусни) и още каквото ще слагам - чушка, бамя, тиквичка, зелен фасул. Добавям червен пипер и подправки, веднага домати и изключвам. Хубаво деглазирам, добавям картофите, вода толкова, колкото искам да намеря накрая в ястието (ако е с тиквички, даже много малко, защото те пускат). Включвам на високо налягане за 10 Мин и оставям налягането да спадне само. В общи линии е това. Ако обичате брашно, него го запичам на сух тиган да стане леко кремаво, размивам го с част от бульона и връщам да покъкри на соте за 2-3 Мин. Брашно никога не се слага, ако се ползва налягане, за да не загори яденето.

# 29
  • Бургас
  • Мнения: 7 682
blue.angel, под  варя какво имаш предвид-на ръчна настройка ли?

Мев основното,което ме затруднява е боравенето с налягането и по-точно кога е то. Като цяло оставам с впечатлението, че първо се  подготвят и после се довършват на налягане. Това ли е принципът?

Общи условия

Активация на акаунт