Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 5 661
  • 133
  •   1
Отговори
# 45
Как го готви точно, във вода ли или вакуумирано в плик, може ли информация, изглежда много добре!
Моят има функция су вид, мислела съм си да я пробвам.

# 46
  • Бургас
Благодаря ви! Значи може всякак според желанието и времето, ще експериментирам.

Когато си купих мултикукъра усещах разликата с готвено на котлон.После свикнах. Сега сигурно пак ще е така.

# 47
Ще му свикнеш, а вече като мине малко време е забавната част с експериментите Grinning

# 48
  • Добрич
Как го готви точно, във вода ли или вакуумирано в плик, може ли информация, изглежда много добре!
Моят има функция су вид, мислела съм си да я пробвам.

В решетката за готвене на пара. Под нея марината, каквато харесвате. Винаги слагам черен пипер и дафинов лист и комбинирам течността (вода и вино, зимата зелева чорба). Като го извадя леко го подсушавам и го овалвам в подправки.

Температурата да е 60-70-80 °С, а времето 6-7-8 ч., според моите ангажименти и програма бавно готвене. Все се получава.

# 49
Здравейте,
Влизам в темата, защото ме посъветваха, че тук ще получа адекватен съвет относно покупка на мултифункционален уред за готвене: варене, печене, пържене.
След не много четене реших, че Мултикукър NINJA Foodi 14-in-1 ще е най-доброто за мен.
Сега виждам, че инстант Пот DUO CRISP и PRO CRISP също ги препоръчват.
Какво е вашето мнение относно тези уреди?

# 50
  • София
Зависи от нуждите ви. Аз от посочения интант пот съм дов8лна, но ми е малък обеът на фраера. Обмислям да си купя отделен фраер.

# 51
Аз искам един уред само, че нямам място за повече.
И с по-голяма вместимост, за четиричленно семейство.

# 52
На комбинираните Инстант Пот обемът на кошницата когато го ползваш като еърфраер е доста по-малък от това което иначе можеш да сготвиш в него. Няма как да е друго, при положение че тая кошница влиза вътре в тенджерата и трябва да остане и около нея къде да циркулира въздух. И имай предвид и че на еърфраер не гледаш толкова обема, а колко е дъното, защото в него предимно на един ред се слагат нещата.
Според мен каквото и да решиш да купиш, потърси около теб да го видиш на място във физически магазин, да придобиеш представа за кошницата - пак казвам, имай предвид че в нея само на дъното ще нареждаш неща а не да я пълниш с храна. За 4 души храна не съм убедена че можеш да сложиш наведнъж в тая кошница, дори и на най-големея Инстант Пот. Иначе са си добри уредите, спор няма, просто не за на всеки нуждите това е най-доброто.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 12:51 от natka

# 53
Аз имам чувството, че в правоъгълните или квадратни кошници се побира повече, например Косори съм харесала аз, в Инстант пот-а не си представям моя вариант 5.9 л да е фрайер, ми аз запечатвам 3 пържоли за готвене, т.е. не мога да събера 4.

# 54
Аз съм с дуо крисп, малее кошницата на фрайъра, но пък става бързо и на два пъти по-голямо количество бива. Аз съм си взела металната на дупки, черната в комплекта трябва хубаво да се нагрее преди употреба, че полепва. За кексове и други печива го ползвам, предимно обаче херметичния капак за гозби, на които да не им вися.

# 55
Аз имам чувството, че в правоъгълните или квадратни кошници се побира повече, например Косори съм харесала аз, в Инстант пот-а не си представям моя вариант 5.9 л да е фрайер, ми аз запечатвам 3 пържоли за готвене, т.е. не мога да събера 4.
Не е само чувство ами направо си е така. Имала съм еърфраер с кръгла кошница, първият ми беше такъв. Че и доста малък беше, като не бях виждала такъв уред на живо тогава, абе видях си грешките и ги поправих като си купувах следващия Grinning
Да,бързо стават нещата в еърфраер и винаги могат да се приготвят на 2 или 3 пъти... Но поне около мен предимно не са склонни и по-скоро ще си направят нещата във фурната вместо това.

# 56
Абе и аз правя на фурна, снощи пекох патладжани, загря жестоко стаята, после се вентилираше и охлаждаше почти час, та бих си спестила тия екстри, ама още не съм взела Косорито, първо че съм бавна, второ имах много работа и нямах време за мислене за странични неща, ама ще му дойде времето като се нарадвам на кукърчето Wink

# 57
  • sofia
Ползвам кукър Инстант пот про с голямата тенджера. Избрах го, защото има дръжки на тенджерата и капакът се отделя. Преди имах един Мулинекс с фиксиран капак.
Ползвах двойния фраер на Инстант пот, той е ок за 4-ма. Него го харизах на мъжа ми, като се изнесох. Фурната на функция грил с вентилатор ми върши същата работа. Ползвам основно за сандвичи, пека чушки и патладжани и май е това ... Пържолите във фраера не ми харесваха, за кюфтета и кебапчета е ок. И фраера загрява помещението, докато живеехме в къщата го изнасях на терасата да си бучи и грее.
Фраера на комбинирания уред е за 1-2 души, сестра ми има модела с двата капака.
Косори взимайте от това с горен и долен реотан....това от мнения на приятелки. Този модел си е мини фурна и не се налага обръщане на нещата, което се приготвя.
ПП: Малък фраер ползваме в работата за подгряване на храна, в него и яйца си варя. Случва се и някакъв зеленчук или месо да изпека на него. За единични/малки порции е перфектен.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 07:53 от vesi1

# 58
Според мен не може да се сравнява заграването на стаята от фурна и фраер. При втория аз не го усещам дори.
Фурната иска време да загрее - поне 10тина минути и през това време топли, после да вентилира, бе цялата кухмя става пещ.
Кукър и фраер, това е решението.
Имам стар но златен филипс, изтъркана кошница, която изобщо не ми пречи и не си го давам за нищо на света. В него пека чушки сиврийки и месести, ама го фраскам догоре, не на един ред и НЕ обръщам никога, пукам лютиви чушлета, какви пилешки крилца стават, мхмхм, претоплям храна (нямам МВ), пека филийки, принцеси, ядки... взимам му душата. От 2014 година някъде го имам.
Тези косорита навлязоха последните години, но филипсът май беше пионерът в областта. Даже се замислям след пенсионирането му пак да си взема на тази марка.
На ИП (моят е черният рицар) фраера почти, да не кажа изобщо не го ползвам като филипса, но пък за мусака, огретени със сирена и всякакви, пълнени чушки е ненадминато удобен. Или за запичане на ориз, ама на мен оризът ми харесва повече незапечен. Вкусове разни Simple Smile
Та, както много дами тук са се изказали, да повторя - кукър и фраер.
Моите си стоят на плотовете, близо до котлона, не държа на стерилен вид на кухнята. Само ги слагам на плота под аспиратора ппри ползване.
Момичета, не им се чудете, удобство голямо, по-малко миризма и т.н.

# 59
Аз нямам място да ми стоят все "извадени" тези уреди, та е местене всеки един път като готвя в тях. И пак и през ум не ми минава да се лиша от единия или и двата заради това. Спестяват ми повече време и работа отколкото ми "изкарват" с ваденето и прибирането където няма да пречат. Това последното го казвам защото много хора само за занимавката по прибиране и местене се сещат отначало и казват че няма да им е добре.
В някои домове и така пак няма къде да ги приберат, разбира се, всеки си знае мястото. Но пак бива и двете страни на въпроса да се гледат и тогава да се решава.

Общи условия

Активация на акаунт