Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 10 411
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
С дуо крисп как да изпека цели патладжани?
Мисля на Bake, 180° за двайсет минути с въртене от двете страни. Добре ли е? И върху сгъваемата решетка?

# 61
Днес благодарение на тази машинка вечеряхме осо буко за около час. На котлон или фурна това е почти непостижимо. Бяхме задали 40 мин, но не сме чули алармата и е стояло още 20 на подгряване, в което време пак се е варило, но като отворих месото беше паднало от кокалчето.

# 62
Патладжанът го разделям на две, правя нарези, и запичам върху олио първо от разрязаната страна на 180 градуса по моя преценка, после обръщам, пак запичам  и като е готов правя вдлъбнатина и слагам запържени лук, чушка, морков, запичам и накрая моцарела, запичам.

# 63
Патладжани пека цели във фрайера, стават доста бързо, с обръщане обаче.
Моите любими инстантпот и Вортекс стоят върху котлоните. Тях не ги ползвам отдавна вече, много, много рядко се случва да ги включа за палачинки. Понеже готвя всеки ден няма как да ги вадя и прибирам, то няма и къде да ги събера.

# 64
Патладжани пека цели във фрайера, стават доста бързо, с обръщане обаче.
Моите любими инстантпот и Вортекс стоят върху котлоните. Тях не ги ползвам отдавна вече, много, много рядко се случва да ги включа за палачинки. Понеже готвя всеки ден няма как да ги вадя и прибирам, то няма и къде да ги събера.
На коя програма и за колко време? И дупчиш ли ги?
Стават като печени в чушкопек ли?

# 65
Не ги дупча. Стават малко по-бързо от чушките, за около 15-20 минути.

# 66
  • Somewhere over the Rainbow
Дами, избрала съм за сина ми Duo easy за първи мултикукър, за да видим дали ще му хареса. Безпокои ме обаче дали това черно покритие на външното тяло не се лющи. Може ли дама, която има модел в черно, да се включи?

# 67
Съвсем приличен си е моделът, ако и да е по-базов, не всеки има и нужда от повече от това. Ще му хареса, сигурна съм.
Моят ще направи година през ноември, честно казано дори не разбрах въпроса отначало... Защо и как се предполага да се олющи отвън уредът?
Нито го търкам с нещо да го надраска, нито се удря в нещо, нали отвън само го забърсвам ако се сетя. Даже не се бях замисляла че точно черен са го боядисали, смятай, колко му обръщам внимание точно на това Grinning То май не е и боядисано де, не го знам дали не си е просто черен материалът.

# 68
Днес го тествах само на пържене. Пържих филета тилапия. Много добре се получиха, отново съм с много положителни впечатления от машинката. Аз избягвам да пържа, даже почти не пържим, винаги на фурна пека, но... пържената риба си е пържена риба Simple Smile Откакто го имаме този кукър почти всеки ден го ползваме. Намислила съм обаче да си поръчам още една тенджерка и един стъклен капак, защото примерно онзи ден варих месо, не мога да я изчистя веднага, за да продължа да готвя, а исках да направя нещо като доматен сос. Дори в обратната последователност да беше, пак щеше да ми отнеме време, да измия съда, да го подсуша и да започна другото, което съм си наумила. Искам да вадя едната и да слагам другата купа и да продължавам. Аз като цяло готвя разделно месо от зеленчуци и на котлона така си бях свикнала в по 2 или три тигана или тави да готвя. Първо готвя месото, после отделно гарнитурата и тук ми е малко сложно, та да, най-вероятно ще си поръчам още една тенджерка Simple Smile
Който не си е купил машинката и още се чуди - смело да купува, ще я ползва Simple Smile

А да, вчера правих леща. Много вкусна се получи. За 15 минути, вкусна, на гъстота също я уцелих, чак съм изненадана. Аз имах тенджера под налягане и там не ни харесваше храната, дори месо бях спряла да варя в нея, а в кукъра всичко което съм сготвила до момента се получава вкусно. Това са най-правилно похарчените ми 250 лева това лято Simple Smile

# 69
Стъкленият капак не е някакъв специален както би си помислил човек като му види цената... Всякакъв капак за същия диаметър тенджера ще ти свърши същата работа, спокойно можеш да си ги спестиш ако имаш нещо с подходящ размер вкъщи.
Аз по едно време мислех да си взема някакъв какъв да е пак стъклен от домашните потреби, после взех едни силиконови и мирясах. Имам навик да слагам храна в хладилника както е в тенджерата, за там са ми идеални че и прилепват плътно. Но сигурно и някакъв стъклен ще взема по-нататък, просто не техния че струва колкото цяла стоманена тенджера пак със стъклен капак ако не държа на марка Grinning

# 70
  • на Мелмак
Аз си поръчах две допълнителни тенджери Grinning
Но напоследък спрях да го ползвам.

# 71
  • European Union
Аз си взех капак от Лидл. Ползвала съм го само няколко пъти. Предпочитам да пресипя останалата ми храна в по-малък съд и капакът се оказа ненужна покупка.

# 72
Ама аз не заради пресипването, а като сложа да се вари, да покрия с капак, без капак също може, но предпочитам да имам. Ако я прибера тази тенджера ще си задръстя един ред в хладилника, а аз винаги поддържам много кисело мляко и по останалите рафтове няма много място като всичко е сгъчкано там.

# 73
Моят стъклен капак е от Метро. Има подобни и в Кауфланд.

# 74
  • на Мелмак
Имам патешки бутчета и зеле, искам да ги сготвя. Чудя се на бавно готвене ли да ги пусна или под налягане и после със запичане?
Моля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт