Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 10 404
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
Имам патешки бутчета и зеле, искам да ги сготвя. Чудя се на бавно готвене ли да ги пусна или под налягане и после със запичане?
Моля за съвет.
Аз ги правя под налягане и после запичам във фурната.

# 76
  • на Мелмак
Благодаря ви!

# 77
И по двата начина биха станали вкусно, поне за моя вкус. Вече зависи у вас дали имате предпочитания че все пак си има разлика дали ще е запечено отгоре. На някои им е важна точно тази подробност, а на други не.

# 78
  • на Мелмак
Ами аз не съм правила зеле на бавно готвене и му се чудя дали горното няма да остане сухо. Затова попитах. Иначе под налягането е ясно Simple Smile

# 79
Преди готвех зеле в слоу кукъра и не е ставало сухо отгоре.
Зеле, било постно или с месо, запичам на фурна (след като съм сготвила под налягане, бавно или в обикновена тенджера ) , че така ни харесва.

# 80
Ами аз не съм правила зеле на бавно готвене и му се чудя дали горното няма да остане сухо. Затова попитах. Иначе под налягането е ясно Simple Smile
Аз съм готвила дълги години и прясно, и кисело зеле с месо на котлона но точно си е бавно готвене че намалявах котлона на 1 от 6 степени след като заври и го готвех така с часове. Със супер малко течност и с добре прилягащ стъклен капак на тенджерата. Не е ставало сухо никога, то и няма как.
Тъй че който и начин да избереш, все ще стане добре, на такава манджа няма много какво да се обърка.

# 81
  • на Мелмак
Благодаря ви, момичета Hug

# 82
  • София
Дами, помагайте! Изчетох де-каквото има за четене, но не мога да реша. Избирам мултикукър. Цената не е от значение. 7.6 или 5.7 литра? С еърфраер капак или без? С wifi или без? Искам с всичко, ама няма 😭

Имам стар фраер, но ще взимам отделен Вортекс при всички положения. 4-ма човека в къщи, 3-ма от тях мъже. Обичаме запечени ястия, но не е 100% задължително условие запичащият капак. Все пак ще ми харесва да има, де 😂
Ultimate Lid отпада, защото не ми се събира размера с отворен капак, а и не се сваля капака.

Може би първо трябва да реша за размера. Посъветвайте ме, моля. Благодаря! ❤️

# 83
  • София
Като ще вземаш отделен фраер, защо ти е комбиниран кукър? А wi fi , защо ти е?
Иначе, винаги по-големият. Събира и много и малко.

# 84
Аз си купих 2 ръка по малкия с два капака. За момента ползвам главно функцията бавно готвене и/или налягане. Не съм ползвала фрайъра изобщо. Имам си отделен. Но и той не е супер голям, не съм фен на огромните уреди. Като ми трябва да приготвя много ядене, ползвам фурната на функция вентилатор. Имам и 2-3 тенджери под налягане, ползва се всичко. Уредите могат да имат много функции и размери, но човек трябва да си преценява по собствения си начин на живот.

# 85
  • София
Като ще вземаш отделен фраер, защо ти е комбиниран кукър? А wi fi , защо ти е?

Комбиниран кукър, за да запичам сготвеното в него ми е идеята. Wifi предполагам ще улеснява изпълнението на рецепти..

# 86
  • Враца
Тинтири, големия вземи.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 10:56 от wa_wa

# 87
  • София
Да, за запичане ще става. Аз обаче рядко готвя в него неща, които да запичам. Просто тези неща ги готвя в по-големи количества и ползвам фурната. Wi fi честно ми се струва излишно, но пък ако си като мъжът ми, който ако може всякаква джаджа да има и вкара си вземи.

# 88
Аз имам комбиниран 8 литра - Instant pot duo crisp + air fryer. По принцип имам и еър фрайър - не го ползвам често. Много често запичам някаква манджа, притоплям храна, пека вътре. Ако имате възможност - бих препоръчала комбиниран голям и отделно еър фрайър. Pro crisp, ако беше намален, когато купувах щях да взема него. Моят го взех за 370 лв намален от Техномаркет, а pro crisp си беше редовна цена 620 и цената надделя над подобренията в новия модел.

Wi-fi не знам дали е функция, която си заслужава, така че тук не мога да се изкажа.

# 89
Аз също препоръчвам Про крисп. В последния момент реших него, иначе мислех Дуо-то да взема. Цената винаги има значение.
Сега съм метнала око на Косори Дуал Blaze - настройвам му се на цената Grinning и ще го взема. Ако го намалят, супер.
Друг фраер не искам.

Общи условия

Активация на акаунт