Instant Pot - тема 6 - мнения, рецепти и съвети

• 14 086
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
Тъкмо наготвих боб.
Без предварително накисване. На два пъти изхвърлям вода,  след Соте Lo 10 мин. След като добавя нарязаните на ситно моркови и лук, добавям олио и пускам Под налягане Lo за 25 мин. След естествено освобождаване добавям сол, доматено и чушково пюре, джоджен и кервиз и пускам пак за 10 мин. Соте. Не запичам.

# 256
Здравейте! Мисля да направя пържоли с картофи и грах на бавно готвене, голямо е количеството. Как да ги направя? На колко минути, градуси? Първо трябва ли на соте да правя нещо, или направо да ги пусна на програмата за бавно готвене?

# 257
  • Бургас
Аз бих си ги направила първо на соте - и месото и основата за яхнията/при мен е лук/праз/, морков, чесън минимум/, след това може би малко налягане с картофите и после бавно с останалите продукти-домати, грах, подправаки, но зависи от времето, което имам. Ако бързам бих го пуснала на налягане само да се освободи и доготви след като мина първоначално на соте место и основата, но още не съм свикнала напълно и имам нужда да проверявам.
Като цяло обаче налягането е чудесна опция, защото ако не го прекъснеш то си продължава да готви нещо като на бавното готвене още доста време.

# 258
Здравейте,
Днес ще ми е първото използване на запичащия капак, ИП Про +АФ. Въпросът е, необходима ли е някаква първоначлна процедура преди използване на капака, с цел избягване на нежелани миризми по време на първото приготване на храна със запичащия капак?

# 259
  • Пловдив
Нищо специално не съм правила. Само след като приключи готвенето, трябва капакът да се постави върху пластмасовата подложка, тъй като е много горещ. В книжката е описано как.

# 260
Благодаря на всички за споделените мнения в темата .
Благодарение на вас и аз вече съм щастлив собственик на ИП , водният тест мина успешно , леща също супер, пържени картофки ( комси комса 😉 ) но ще ги усъвършенствам , и вчера пилешко със зеленчуци супер.

# 261
Здравейте! Изчезнала ми е решетката. Мога ли да пусна месо на високо налягане в стоманена кошница?

# 262
  • На брега на реката
Може, няма проблем!

# 263
Здравейте, имам един тъп въпрос. Имам вътрешен съд от Делимано, сега съм с Про Крисп. Възможно ли е да ползвам този съд (по-малък е) в него? Вместо оригиналния съд? И също да попитам, тази решетка нещо не я слагам добре ли..., много е малка, килва се настрани. Как да я ползвам и изобщо как да направя зеленчуци на пара? Например готовите миксове. През дупките падат грахчета и парченца зеленчуци🤔 В какво да слагам зеленчуците? Нали отдолу трябва да налея вода, а под тази "поставка" се налива само чашка вода, без да потъват във вода зеленчуците? Не мога да схвана. На Делиманото имах хубава широка и стабилна поставка за в горната част на съда.

# 264
Аз съм си взела от аксесоарите такава кошница. Идеална ми е за зеленчуци на пара.

https://instantpot.bg/produkt/koshnitsa-ot-nerajdaema-stomana/?a … razmeri=3-8-litra

# 265
Бадрулбудура+, обикновена решетка за готвене на пара ще ти свърши работа. Аз такава ползвам.

# 266
  • Бургас
Кошницата от Делимано не може ли върху решетката да се сложи. Аз имам и Делимано, но на друго място и не мога да преценя големината, дали влиза в ИП. И аз си купих стоманената кошница.Тази решетка е малко странна, но съм я ползвала за сандвич, месо.

Съдът едва ли би могъл, аз не бих рискувала да не си разваля уреда.

# 267
Съдът как би могло да го развали? Аз си мисля, че най-много да не нагрява? Нали и той е стоманен. Но е по-малък. Имам предвид вместо вътрешния съд да сложа този стария, но ме е страх да пробвам...все пак.
Кошница май нямах с Делиманото🤔 Имам само едно решетесто за пара. По-малко е като диаметър от вътрешния съд на Криспа.

# 268
В старата тема съм чела за пържоли на налягане и след това със запичащия капак за тен, но не мога да открия поста. Ако някои се сеща за коя рецепта говоря, моля да я припомни. Благодаря!

# 269
  • Бургас
Съдът как би могло да го развали? Аз си мисля, че най-много да не нагрява? Нали и той е стоманен. Но е по-малък. Имам предвид вместо вътрешния съд да сложа този стария, но ме е страх да пробвам...все пак.
Кошница май нямах с Делиманото🤔 Имам само едно решетесто за пара. По-малко е като диаметър от вътрешния съд на Криспа.

Ами като не уплътнява пространството, предполагам. Сигурно има някакви сензори, може би ще даде грешка.

Това решетестото/моето е пластмасово от Делимано, като тавичка, а  от стария мултикукър ми е като плоча на крачета/ върху тази странната решетка от ИП и отдолу вода би трябвало да стане да се ползва за продукти на пара.

Общи условия

Активация на акаунт