Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 89 074
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Вие сте записани в 133-то, нали, но с кой втори език?

# 1 051
И аз съм тук, чета ви, вълнувам се. Въпреки че младежа е доволен и записан, аз чакам 2ро класиране да видя къде  щяха да го приемат Simple Smile

# 1 052
Вие сте записани в 133-то, нали, но с кой втори език?
С АЕ е ... там ще му е като в яслата. Интересно ми е как ще попие руския. Няма информация как стоят нещата с другите предмети, а аз се притеснявам конкретно за математиката при него. До шести клас, че дори до първия месец на седми нямаше никакви проблеми, дори се гордееше.. после го счупиха, ама брутално го счупиха.

# 1 053
  • София
Ами за коя паралелка ще съжалявате, нещо не вдявам... 😊

# 1 054
С първи АЕ, втори РЕ.  Нали търси човекът на хляба мекото, пък и аз не му преча. Можеше спокойно да избута един НЕ на курсове междувременно.. ама..

# 1 055
С първи АЕ, втори РЕ.  Нали търси човекът на хляба мекото, пък и аз не му преча.
Спокич, всичко ще е наред.
Нещата обикновено се подреждат така, както е трябвало да станат.
Моята девойка също ще учи втори език руски.

# 1 056
Шмърци, има някаква основа с немския и ми се щеше да не го закопава.. а сега ми се струва, че няма да се получи.

# 1 057
И аз следя тук развитието, въпреки че я записахме вече.🙂 Сигурно щях да изкукуригам, ако не я бяха приели на първо, макс второ класиране.
Някъде дали ще има статистика след второто класиране в коя паралелка по колко ученици са приели на първо и на второ класиране? Там, където е приета дъщеря ми, май местата през последните години са се запълвали до второ класиране (ако не се вижда паралелката в статистиката от трето класиране, значи не е имало места за трето, нали).
IMV, вие предпочитахте руски с немски като втори език ли?

# 1 058
Шмърци, има някаква основа с немския и ми се щеше да не го закопава.. а сега ми се струва, че няма да се получи.
Може допълнително да си ходи някъде на курс. Той като си знае АЕ, реално ще наблегне на руския и допълнително на немския (при възможност).

# 1 059
И аз следя тук развитието, въпреки че я записахме вече.🙂 Сигурно щях да изкукуригам, ако не я бяха приели на първо, макс второ класиране.
Някъде дали ще има статистика след второто класиране в коя паралелка по колко ученици са приели на първо и на второ класиране? Там, където е приета дъщеря ми, май местата през последните години са се запълвали до второ класиране (ако не се вижда паралелката в статистиката от трето класиране, значи не е имало места за трето, нали).
IMV, вие предпочитахте руски с немски като втори език ли?
Руски с немски го няма като опция. Опциите са АЕ с РЕ, РЕ с ФЕ или ФЕ с РЕ (не представляваше никакъв интерес!) и РЕ с АЕ, като първите са водещи. Той изучава последните три години при прекрасната г-жа Карабельова немски. Колкото и да му бе трудно, тя го мотивира и насърчи. Чувстваше се спокоен и уверен, въпреки че сам признаваше у дома, че това не му е силната страна. Има някаква основа обаче. И много ни се искаше да влезе с АЕ и РЕ като втори, за да може да си продължи немския допълнително. А сега ще започва тепърва нов език и това не, че е невъзможно, но не смятам да му го причиня.

# 1 060
IMV, зависи от детето. Ако има желание за допълнително немски, защо не (не е и нужно да е веднага)? Много е важен и учителят, за да запали интерес у детето.

# 1 061
IMV, зависи от детето. Ако има желание за допълнително немски, защо не (не е и нужно да е веднага)? Много е важен и учителят, за да запали интерес у детето.
Желание има, но има и желание за свободно време. Лишаван е досега от такова и то доста сериозно. Макар, че сега като го гледам как пилее ваканцията си ми иде да се гръмна.. но пък си е неговото време... След като иска да лети, или поне да има общо с авиацията, трябва да си напъне дупарата за математиката, с физиката няма проблеми, но езиците са му много, много важни и аз съм наясно, колко руският и английският ще са му от полза. Няма гаранция, че мечтите му няма да се променят, но поне основите, които сега полага ще са му от полза цял живот. И в тоя ред на мисли, конкретно неговите мечти мисля, че ще имат посока на реализация и чрез немския. Много ми се ще, да не остава назад. Ще се мисли в движение.
Колкото и брутално да звучи, вярвам, че той ще се справи. Мъката ми беше с Викинга.. там реалността бе в застрашаващи параметри. Не заради училищата, в които се класира, а заради ината и центробежните му сили от средата, в която не се чувства на мястото си.

# 1 062
Вярвам, че ще си намерят правилния път децата.🙂

# 1 063
  • София
Ние чакаме второто класиране, но аз си мисля вече за 3то и 4то, ако се стигне до там. В кой момент се разбира дали изобщо има свободни места в желаната паралелка? Ако обявят 2рото класиране в понеделник, после има 3 дни за записване, подава ли се молба за участие в 3то класиране? Ако не я запиша в 3дневния срок в училището, където е приета по второ желание, кога ще се види нейното незаето място като свободно и може ли да ги подредя пак така желанията и да я приемат в същото училище от второто желание, ако не й стига бал за първото желание на 3то класиране? Ох, много се обърках, дано ме разбрахте. 🙄

# 1 064
НикиK, ако не я запишеш, ще излезе свободно за трето класиране. Нама гаранция, че ще успее да се класира на него, обаче - може дете с по-висок бал да го види, и да реши, че иска там /примерно му е било долно желание, или извън желанията, ама най-добрите приятели са се класирали там и изведнъж иска/. Ако я запишеш и чак след като видиш свободните за трето се отпишете, мястото ѝ ще излезе за четвърто.

Общи условия

Активация на акаунт