Битата родилка в Майчин дом София

• 47 916
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 45
"Аз си имам оправдание с хормоните, а на вас какво ви е оправданието?"

Аааах, велико Joy

# 46
Момичета, чета ви и ми стана толкова мъчно за всички вас.
Аз честно казано не разбирам това толкова грубо и почти нечовешко отношение към хората в България.
Отиваш на лекар,в държавните институции,КАТ ,абе навсякъде питаш нещо повишават ти тон, все едно си длъжен да знаеш всичко. Ми нали затова си отишъл, ако знаеше отговора на въпроса защо изобщо ще си губиш времето. На тях им било омръзнало уморени били,малки заплати и не знам какво още. Никой не ги кара насила, свят голям да ходят да се реализират някъде другаде. Масово няма отношение към пациента, клиента, гражданите. Ще кажеш, че хората са расли не в обществото,а в гори тилилейски и рядко са виждали себеподобни.
Аз вярвам на момичето, а както се вижда, от коментарите,далеч не е единствената попаднала на такова отношение.
А защо в България не съществува практиката бащата да присъства на раждането?

# 47
Четох поста на жената във фейсбук със сълзи на очите....Това просто не трябва да се случва и никоя жена не трябва да преживява подобно нещо....Нямам думи!

В началото на бременността ми,една събота прокървих и отидох в АГ Варна,в спешния кабинет,където ме посрещна един много известен и уважаван гинеколог,за който бях чувала само суперлативи. Обясних на бързо какво/защо,прегледа ме на ехограф и с един ужасен тон(като през зъби) ми казва - "ама какво си ми дошла тука с това недоразвито бебе,ставай и отивай да си търсиш някой да ти прави аборт в тая късна седмица(мисля,че бях точно в 12гс). От това нещо,човек няма да стане".....
Пълен шок! В 6гс всичко беше наред,следващата седмица щях да ходя на преглед при избрания от мен доктор и да започна следене на бременност.
Излязох разплакана и не можех да повярвам просто какво ми чуха ушите току що. Реших в крайна сметка да отида и до Майчин дом на спешен кабинет ,да ме прегледат и там. Наистина бях в шок. Там ме прегледаха и всичко беше наред,детето си отговаряше на седмицата,всичко си му беше наред,изпратиха ме да си почивам....Това дето нямало да стане човек вече е на 2,5г да ми е жив и здрав. Но сигурно никога няма да забравя този тон и това съскане на този "доктор" ,който пак казвам е мега гига известен и се избиват при него да раждат....Нито е доктор за мен,нито е човек....
Така че абсолютно й вярвам на жената и съм потресена в какви ръце е женското здраве и живота на децата ни!

# 48
Ще допълня с млада си, остави го, не си съсипвай живота, ще си родиш друго. И ни в клин, ни в ръкав след като ми съобщиха "добрите новини", чух Раждането! Разбра ли! Раждането! Беше неонатоложката.

# 49
Аз вярвам на родилката, въпреки че не съм раждала в България.
Толкова алчност, вулгарност и цинизъм сред други специалисти видях съвсем скоро, че не мога да си представя, че при гинеколозите е различно отношение.
А това че жените масово раждат сами - не ми го побира главата.
Гарван гарвану око не вади, въпросната хем ще продължи да практикува, хем колегите ѝ ще я защитават.

# 50
Може би наистина идеята бащите да са там, а и болния да е с придружител би спомогнала да се намали това недопустимо садистично и грубо отношение в болниците посъвместно!
Да, безумно е да се налага близки да ни "пазят", но медицинските лица си позволяват всичко това именно, защото пациентите са уязвими, зависими и не могат нищо да направят. Кой въобще е осъден, че се е държал свински с пациент?

Аз живея в не много голям град и е известна история, в която жена, претърпяла подобно нечовешко отношения по време на раждане, среща лекарката в заведение след няколко години. Такива изживявания и хора не се забравят.  Реква си и каквото е имала и я набива и си отива. От моя страна има моите адмирации! Шумя се, шумя се и в крайна сметка никой не бе съден - съмнявам се, че се е сетила въпросната лекарка коя точно пациентка е било това.
И преди и сега се чудя не ги ли е страх, като се държат отвратително, че случайно или не можем да ги срещнем нейде?

# 51
Все си мисля, че е хубаво като при женските консултации преди години да има обучение на родилките. Какво се случва с бебето, с матката, какво се очаква и т.н.
Най-вероятно е имало шамари, но ако те са било за да се съвземе майката?
Много е трудно да се вземе страна, когато родилката почти си няма идея какво й се случва. Слушах днес гостуването на жената в сутрешният блок. На моменти е изключвала от болка.

# 52
Навремето като раждах в провинцията, спомням си, че чистачката щеше да ме набие. Лежа си аз, след като родих, почивам си (бебето тогава го взимаха, не беше при майката) и тя врещи, че много кръв изтекла от мене. Опитах да стана, за да изчистя аз, още повече се развика защото залитнах и щях да падна. Бутна ме обратно.Мрачни времена бяха...
Второто дете родих не в България. Това е най -хубавият ден от живота ми всъщност. Всички бяха безкрайно мили, смяхме се в родилната зала и нямах никакви проблеми.
Контраст между двете раждания - огромен.

# 53
Все си мисля, че е хубаво като при женските консултации преди години да има обучение на родилките. Какво се случва с бебето, с матката, какво се очаква и т.н.
Най-вероятно е имало шамари, но ако те са било за да се съвземе майката?
В интервюто каза, че са я поставили да легне на кушетка, за да поставят упойката. Била е още на 5 см, не с болките в края, когато има нужда да се съвзема. Казала е единствено, че когато има контракция, ще ги предупреди, за да не започнат точно тогава и без да иска да мръдне. Тогава някъде отзад се е появила лекарката и е ударила няколко шамара.
Според мен жената е била много добре подготвена. Дори смятам, че анестезиологът е трябвало да го каже, а не да чака тя да се сети.

# 54
Налегнаха ме едни спомени докато четях темата, ... , хич не искам и да си ги спомням, такова нечовешко и грозно отношение към жени които се нуждаят от помощ никъде другаде не ми се е случвало да изпитвам и виждам.
Беше грозно и страшно, и каквото и да напишат тук няма да ме учудят. Аз даже леко се отървах, момичето с което лежахме в една стая беше много зле, и как се държаха с нея не е истина, ... абе,
след всичко което преживях и видях в българска болница, нищо в Африка и Азия не можа да ме уплаши.
Надявах се за 20+ години нещата да са се пооправили и очовечили, ама май само надежди ...

Другото което помня е, че докторите откровенно си пиеха докато бяха на дежурство. Не знам сега дали е още така.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 01:54 от VeViV

# 55
Може би наистина идеята бащите да са там, а и болния да е с придружител би спомогнала да се намали това недопустимо садистично и грубо отношение в болниците посъвместно!

Като чета Карина май трябва да има камера във всеки кабинет. Във всеки.
Ха, Дорис, евала на тази жена, че я набила. Така се прави.

# 56
Вербалната агресия е вид агресия. И да браво на момчето,че разказва и даде гласност. Тази лекарка може да е най- добрият специалист,но това не значи, че не проявява агресия. Не е грешно да се изисква добро отношение, не само при раждането,а навсякъде. Ако всички го правим нещата ще се променят.
При някои жени раждането е дълго и продължително, води до изтощение. Други раждат за един час. Няма база за сравнение.

# 57
Добрия специалист няма да има такова поведение.

# 58
  • София
Надали да били шамарите, за да се освести жената, защото де що има лекар и сестра  моментално скочиха и казаха, че шамари не е имало и жената си измисля.
Мда, представям си как си седя у дома, прясна родилка с бебе на гърдата и се чудя как да си измисля история с шамари. Баш това ще да е станало.

# 59
Представям си и как е протекла "вътрешната проверка"

Общи условия

Активация на акаунт