Битата родилка в Майчин дом София

• 51 855
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 960
Ти как си представяш разположението на камерата. Пряко към родовия канал ли?

# 961
Дори и лицето ми не искам в кадър. Пък и докато местят родилката преди и след, камерата може да хване нещо, дето не трябва (телесни части).

# 962
  • София
звуков запис само, не и видео, какво се говори прави, ще си има и транскрипция, па после да казват кой е викал повече, лекарката или родилката

# 963
  • София
Може да е по избор, както се предлагаше за специализантите.

# 964
  • Наблизо
Слушахме новите с майка ми в колата одеве и тя вика “Ама тази пък за какво се оплаква,нали е жива и здрава и детето й също” имайки предвид битата родилка.
И се скарахме.Аз казах,че изобщо не е нормално това държание.Моето раждане беше много трудно също,намеси се гинеколожката,накрая аз също нямах сила да напъвам(час вече напъвах) и екипа почна да се шашка и изнервя.Но вместо да ми крещят,обясниха ситуацията и възможните ходове на съпруга ми и да ми ги обясни той.Аз вече бях в доста кофти състояние.
А майка ми каза,това е защото не си викала и не сис е държала неадекватно.А не е така,крещях доволно.И преди това ме чакаха три дни да почна да раждам.
Но майка ми смята ,че щом родилката и бебето са добре,значи персонала си е свършил работата и държанието им е в реда на нещата.

# 965
  • Пловдив
Ти как си представяш разположението на камерата. Пряко към родовия канал ли?
Цъ, непряко.
П.П. Чета отзад напред и допуснах, че въпросът е към мен.

# 966
Слушахме новите с майка ми в колата одеве и тя вика “Ама тази пък за какво се оплаква,нали е жива и здрава и детето й също” имайки предвид битата родилка.
И се скарахме.Аз казах,че изобщо не е нормално това държание.Моето раждане беше много трудно също,намеси се гинеколожката,накрая аз също нямах сила да напъвам(час вече напъвах) и екипа почна да се шашка и изнервя.Но вместо да ми крещят,обясниха ситуацията и възможните ходове на съпруга ми и да ми ги обясни той.Аз вече бях в доста кофти състояние.
А майка ми каза,това е защото не си викала и не сис е държала неадекватно.А не е така,крещях доволно.И преди това ме чакаха три дни да почна да раждам.
Но майка ми смята ,че щом родилката и бебето са добре,значи персонала си е свършил работата и държанието им е в реда на нещата.

Не са си я свършили, щом са сложили епидурална по време на контракции. Можеха да я инвалидизират за цял живот.

# 967
А кога се поставя епидуралната? Че на 4 см. мсй всички сме с контракции.

# 968
Не сме с контракции постоянно. Тe са я поставили по време на контракция(според Антонuя).

# 969
Честно казано нямам никаква идея кога ми я поставиха. Спомням си, че едва се удържах да не мърдам, около 5-6 мин. искаха и се мъчеха да я поставят.

# 970

Между контракциите, а не по време на контракция се слага. Момичето твърди, че по време на контракция са й я сложили.

# 971
  • София
Между контракциите се поставя.

brumm, предполагам, че анестезиологът е бил неопитен или е имало някакви особености при теб, за да се мъчат 5-6 минути.

# 972
  • София
Мисля че над 5 см я поставят, но анестезиолжката е искала да и сложи още Шикова не е дала след това

# 973
  • Наблизо
Не си спомням добре,но бързо я сложиха моята.За минута всичко приключи,но беше между контракциите.Аз нямах разкритие обаче.На пълно разкритие ми я намалиха,за да усещам и напъвам ефективно.

# 974

Поколенчески разлики в светогледа. Ние, от старото поколение, бяхме научени да сме корави, да не се огъваме, да приемаме сурово отношение като нормално и "да не се лигавим".  Младите днес са твърде чувствителни, само за емпатия говорят и искат всичко да е посипано с розови цветчета. Дъщеря ми се сриваше, че някой си и крещял и и се карал. По наше време това си беше просто начин на мотивация.
Не знам дали едното или другото в правилното, но си мисля, че както винаги, равновесната точка по средата е най-доброто място.

П.П.

Не знаем какво точно е ставало там, но ако аз бях лекарката, отговорна за раждането, и пациентка изпадне в истерия и застрашава себе си и бебето, бих приложила всички средства за успешното раждане, даже и шамари. Да, по мое време ни учеха, че истерия се лекува с шамари. Ако се опитваш например да спасиш давещ се и той в паниката се вкопчи в теб за да ви удави съвместно, инструкцията на спасителите е за шамари.

Общи условия

Активация на акаунт