Битата родилка в Майчин дом София

• 51 799
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 990
  • 🌊
За*би тази изнежнена модерна медицина и емпатия. На къра, в житото, ако умреш - умреш. Мъжа ми като се върне от това да убива мечки ще си намери нова за следващите 5 деца.

# 991
  • Пловдив
Е, нямат особена връзка умирането и възпитанието на екипа, в интерес на истината.

____

Истината най-вероятно не е по средата, ами е по-близо до версията на Антония Андонова, обаче, нали, "няма доказателства".

# 992
Шикова твърди, че никога не е удряла жена по лицето. За разлика от Черна станция е наясно, че това е недопустимо.

# 993
Шикова твърди, че никога не е удряла жена по лицето. За разлика от Черна станция е наясно, че това е недопустимо.

Първо, не съм казала, че е нормално. И съм посочила кога е приемливо.  Вероятно ако някога почнеш да се давиш и изпаднеш в истерия ще предпочетеш спасителят да стои на два метра от теб и да ти говори утешителни думи, вместо да действа.

# 994
Твърде много жени са споделили подобни истории, та дори и по-лоши, за да е “по средата” истината. Истината е една - и е че по лечебните заведения голяма част от лекарите имат кошмарно отношение към пациентите си.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 19:12 от MissBabyJane

# 995
Насилието е неприемливо изобщо, без изключения. Сравнението на раждаща жена в болница под лекарска грижа с отчаян удавник е интересен избор.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 19:45 от White_noise

# 996
Какви истерии по време на дълго раждане. Това да не е отрязан от шрапнел крак, че да изпаднеш в паника. По време на дълго раждане човек се гърчи много, но в истерия няма как да изпадне. Защото то напредва плавно и постепенно. И болката постепенно се увеличава с почивки между контракциите.

А само като чуя не знам си кое поколение колко били корави и силни, топ жени дето гък не казват ни докато раждат, ни докато ги бият, ни сълза покапва, ни нищо, и ми става ясно за какви комплекси иде реч. Ами, коравите топ жени, приемете, че има и разни лигли, не такива стожери като силната, желязна жена, която с едната ръка меси питка, с другата храни прасетата докато бебето виси, цоцащо от гръдта й. 😀😀 И тези лигли, слава богу, в днешно време могат да се излагат като отказват шамари и обиди.

# 997
  • София
Сравнението с удавника в истерия не е добра аналогия. Удавника можеш да го зашеметиш, за да не се съпротивлява и да го  извлечеш от водата, но при раждащата жена целта е да я мотивираш да извърши някаква мускулна работа - необходимо е целенасочено активно усилие от нейна страна. И тук въпросът е дали с шамари или с насърчение нещата ще се получат по-успешно. Личният ми опит е с насърчение и това наистина ми помогна.

# 998
Вярно е, че нашето поколение така е учено, но това просто показва колко са ни повредили.
Затова лекарите се държат така, а пациентите се смятат късметлии, ако не са ги ругали много.

# 999
  • France
Не си мислете, че в другите страни лекарите винаги са били мили и емпатични. Но хората са се оплаквали, манифестирали и с една дума са се преборили нещата да еволюират. Ако бяха останали на етап "ние сме силни и твърди" нещата никога нямаше да се променят.

# 1 000
  • Пловдив
В другите страни лекар няма да видиш по време на нормално раждане, хеле па да му казваш какво да прави. Там са изключително любезни. Оставят те с дни да раждаш. От време на време те питат харесва ли ти музиката, искаш ли да я сменят, намалят, увеличат....докато ти се гърчиш в  болки и неизвестност за хода на раждането и дали всичко е наред. Ако много викаш, пак любезно ще те попитат дали се чувстваш добре и все така любезно ще си тръгнат. Моя близка се консултираше с гинеколога си от България по време на едноседмичното си раждане на преносена ин витро бременност. Беше на косъм да ги стреля в буквалния смисъл.

# 1 001
  • France
Какви болки? Масово се използва упойка. Аз дори поспах по време на първото ми раждане

# 1 002
  • София
И аз това се изненадах. Всички мои познати, раждали (естествено) извън България са споделяли, че са били много добре обезболени.

# 1 003

Първо, не съм казала, че е нормално. И съм посочила кога е приемливо.  Вероятно ако някога почнеш да се давиш и изпаднеш в истерия ще предпочетеш спасителят да стои на два метра от теб и да ти говори утешителни думи, вместо да действа.
Щом според Вас е нормално когато човек е изпаднал в истерия, да се "отрезви" с шамар, не виждам проблем децата в ясла и градина да бъдат подложени на същото, защото често изпадат в "истерия". Все пак един шамар действа доста освежаващо, нали?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 22:01 от brumm

# 1 004
  • Пловдив
Децата в градината не се давят. Wink

Общи условия

Активация на акаунт