Битата родилка в Майчин дом София

• 51 795
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 005
Шикова твърди, че никога не е удряла жена по лицето. За разлика от Черна станция е наясно, че това е недопустимо.

Първо, не съм казала, че е нормално. И съм посочила кога е приемливо.  Вероятно ако някога почнеш да се давиш и изпаднеш в истерия ще предпочетеш спасителят да стои на два метра от теб и да ти говори утешителни думи, вместо да действа.
Щом според Вас е нормално когато човек е изпаднал в истерия, да се "отрезви" с шамар, не виждам проблем децата в ясла и гради да бъдат подложени на същото, защото често изпадат в "истерия". Все пак един шамар действа доста освежаващо, нали?

Детската истерия не е животозастрашаваща.
Иначе в миналото са я лекували успешно с шамари, но нравите са били други. Даже в Библията пише, че който щади пръчката разваля детето...

# 1 006
Като излязох от упойката, защото ме приспаха, да ме зашият спокойно след епизиотомията, една санитарка мина и първото, което ме пита, беше: "Ти обади ли се на майка си да й кажеш, че си ЖИВА?" Е за такова ниво говорим. Влизам с доносено дете, спонтанно тръгнало раждане, без усложнения и след нискорискова бременност.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 22:06 от Melusine

# 1 007
  • France
ЧС, по-добре си легни да спиш, отколкото да пишеш излагателни слова тук.

# 1 008
Значи, ако някой умира е добре да му бием шамари?

Сравнението на човек, борещ се за живота си в ситуация на удавяне няма нищо общо с раждаща в съзнание жена.

Паникьосаната жена, раждаща, има повече общо с изнервеното дете, отколкото с удавник. И макар детето да не е осъзнато както един възрастен индивид, в по-голяма степен се приближава до състоянието, защото търси утеха и подкрепа, за да продължи напред. И тази ситуация няма нищо общо с давещ се човек.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 22:14 от brumm

# 1 009
  • Пловдив
...една санитарка мина и първото, което ме пита, беше: "Ти обади ли се на майка си да й кажеш, че си ЖИВА?" Е за такова ниво говорим. ...
Милион пъти сме чули, и то не от санитарки, а от мами драматизаторки, че родилката била с единия крак в гроба - което, слава богу, в днешно време не е вярно, - сега санитарката крива, че изтърсила нещо от същия сорт.
Аз не разбрах нивото на кое всъщност е "такова". На възпитанието и "остроумието" на персонала - такова е, тя цялата тема е за това. Само че в тоя случай е по-тъпо според моето усещане да го кажеш не при нискорискова бременност, спонтанно раждане и пр. норма, а обратно - при рисков случай.

# 1 010
  • Наблизо
Черна станция,наистина,легни си.

И моето раждане беше в чужбина,бях обезболена докато не почна същинското раждане.Намалиха упойката за да усещам напъните.За жалост детето беше с лицето нагоре и заклещени крака и както се оказа възел на пъпната връв.Не знам какви шамари щях да изям в България,защото самото раждане беше час само напъните и детето не излизаше изобщо.Бяха почнали да ме приготвят за секцио,когато опитаха последно с вентуза-вакуум и детето излезе.Виках ужасно много,бях в огромно изтощение накрая.
Първоначално само акушерки бяха около мен,но като се закучиха нещата,дойде гинеколожката и тя изроди бебето.
Иначе преди това 3 дни ме чакаха да почне раждане и никой не ме пришпорвал.
А майка ми вика: Нали знаеш мен какво ме правиха като раждам,сега е направо песен.
Моето раждане е било като филм на ужасите и това,че сме живи и двете с мама си е чудо.И то по много голяма вина на лекарите.

# 1 011
ЧС, по-добре си легни да спиш, отколкото да пишеш излагателни слова тук.
Да си бие един шамар и да ходи да лови мечки.

# 1 012
Черна станция,наистина,легни си.

И моето раждане беше в чужбина,бях обезболена докато не почна същинското раждане.Намалиха упойката за да усещам напъните.За жалост детето беше с лицето нагоре и заклещени крака и както се оказа възел на пъпната връв.Не знам какви шамари щях да изям в България,защото самото раждане беше час само напъните и детето не излизаше изобщо.Бяха почнали да ме приготвят за секцио,когато опитаха последно с вентуза-вакуум и детето излезе.Виках ужасно много,бях в огромно изтощение накрая.
Първоначално само акушерки бяха около мен,но като се закучиха нещата,дойде гинеколожката и тя изроди бебето.
Иначе преди това 3 дни ме чакаха да почне раждане и никой не ме пришпорвал.
А майка ми вика: Нали знаеш мен какво ме правиха като раждам,сега е направо песен.
Моето раждане е било като филм на ужасите и това,че сме живи и двете с мама си е чудо.И то по много голяма вина на лекарите.

За жалост на много от самите нас собствените ни раждания са били наистина филм на ужасите. Съчувствам на майките ни безкрайно много, а сега когато съм бременна… повече от всякога.

# 1 013
  • Пловдив
Нали? Филм на ужасите, едва сте се измъкнали живи, направо по чудо... Просташкото държане си е недопустимо, за шамари да не говорим, обаче драматичните преувеличения не помагат на идеята. Иначе ти пожелавам леко раждане без груб персонал.

# 1 014
Не виждам никакъв смисъл от Вашият сарказъм, не сте ми особено остроумна.
А за “драматични преувеличения” може да говорите само за Вашите ситуации (от първо лице), няма нужда да категоризирате историите на останалите.

# 1 015
  • София
Според мен ЧС по-скоро се опита да обясни защо им е такова мисленето, не толкова да ги оправдава. Едва ли има човек, който да оправдае физическа агресия към беззащитен човек. 
За мен не е нужно да са мили и топли към мен, просто едно нормално човешко отношение. Иначе санитарките навсякъде са под всякаква критика, в детското отделение в Пирогов, когато синът ми излезе от операция и беше още под упойка, ме накараха да го вдигна на ръце и да го преместя в леглото от носилката.. да, но той беше на 12 и си тежеше 40 кила, горе долу колкото мен. Е какви крясъци бяха, че не мога да го вдигна. Аз не си замълчах обаче, накрая санитарката се разрева и ме изкара мен виновна. Е, първо тръгваш на скандал, после ревеш. Аз разбирам, че са изморени, но и аз бях спала 3 дни на стол, защото ни бяха натъпкали 10 човека в една стая.. Когато раждах ве съм крещяла, но постоянно си повтарях  " ох, боже, боже" и пак една санитарка ме нахока, какво съм се "разбожекала".. Това беше единственото, всички други бяха ок, но доста неуместна забележка от нейна страна.

# 1 016
Според мен ЧС по-скоро се опита да обясни защо им е такова мисленето, не толкова да ги оправдава. Едва ли има човек, който да оправдае физическа агресия към беззащитен човек. 

Именно. Обаче повлечени от настроението съфорумките явно не вникват, а реагират спонтанно и емоционално, виждайки каквото искат да видят, а не какво реално съм писала.  Карай, свикнала съм Wink

# 1 017
  • France
Не е комплимент да не можеш да си изкажеш мислите разбираемо.

# 1 018
  • Пловдив
За мен по-сериозният проблем е какво провокира тези хора. Те са като всички нас, не са от Марс. Едва ли изпита за акушерка включва това да биеш шамари. За лекар също. Редно е да се помисли за работна среда, психолози, графици. Не е лесно да се съобразиш с индивидуалните особености на 10 родилки едновременно. Системата, между училищната скамейка и работното място, се пропуква в негативна посока. Или само лоши, невъзпитани и проклети хора кандидатстват в медицинските университети?

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 11:11 от dazel

# 1 019
  • София
Ами много вероятно съчетанието на натоварен график и ниско заплащане. Като изкараш три нощни смени по 12 часа, няма да се дружелюбен с никого.

Общи условия

Активация на акаунт