Битата родилка в Майчин дом София

• 51 788
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 035
Аз мисля, че ако нещо трябва да се промени в поведението на родилките, това е те да се подкрепят повече, да изискват повече и да говорят повече за лошите си преживявания.

# 1 036
Адски тъпо ми звучи това  за поведението на родилките.
Че какво да и е поведението на  една раждаща жена?  Все пак е отишла там, за да и помогнат да роди бебето си, иначе щеше да си ражда в къщи, ако целта е да не дразни персонала...  И да,  обслужващ персонал е, разбира се, персонал е - медицинският персонал е там, за да обслужи нуждите на родилката, да се погрижи за  нея. Това ако не го разбират, значи са си сбъркали професията,  щом пациентите ги дразнят и нервират.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 15:20 от Iris04

# 1 037
  • France
Магдена, чела съм твоята история и ми е трудно да разбера смисъла на коментарите ти.

# 1 038
Магдена има едно дете с проблем. Дали обаче раждането е причина. Явно не, щом така коментира.

# 1 039

Цитат
никой от персонала не е упражнявал физическа и вербална агресия спрямо Андонова. Заключението е, че са спазени правилата за етично поведение от страна на д-р Шикова

Т.е. - тя (Aнтония) лъже.
Това беше поводът да напиша и шерна това, което написах и шернах. Не знам кой се припозна, но наистина не съм визирала никого от темата... нито имам намерение.
Имах си хас някой да е упражнил агресия... Щях да съм откровено изненадана, ако бяха открили друго. Кой е правил проверката, ясно ли е?

# 1 040
  • Пловдив
Магдена има едно дете с проблем. Дали обаче раждането е причина. Явно не, щом така коментира.
Не знам дали раждането е причина и не виждам връзката с темата. Писала съм, че не знам дали преносването без внимателно следене на тонове и кръвоток е причина. Къде точно трябваше по реда на логиката да започна да казвам: "чудо е, че съм жива", "подложиха ме на участие във филм на ужасите" или "повечето раждания у нас са филм на ужасите"?
Държа на отговор. Къде съм го казала, подразбира се, че съм го казала, или е трябвало да го кажа? След като се опитвате неуспешно да ми търсите несъществуващи логически пропуски, редно е след А да кажете и Б.
Държа също на обяснение как може подобно нещо да е "явно" и съответно иронично - "явно не".

_____

Филомена, много неразбирания станаха в тази тема, но мисля, че смисълът на коментарите ми е кристално ясен. Това, че е извършено нещо нередно, не оправдава врясъци в стил: "лекарите ни убиват".

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 15:52 от Магдена

# 1 041
  • Be realistic - plan for a miracle.
Скрит текст:

Цитат
никой от персонала не е упражнявал физическа и вербална агресия спрямо Андонова. Заключението е, че са спазени правилата за етично поведение от страна на д-р Шикова

Т.е. - тя (Aнтония) лъже.
Това беше поводът да напиша и шерна това, което написах и шернах. Не знам кой се припозна, но наистина не съм визирала никого от темата... нито имам намерение.
Имах си хас някой да е упражнил агресия... Щях да съм откровено изненадана, ако бяха открили друго. Кой е правил проверката, ясно ли е?

Медицински надзор.

# 1 042
  • France
За мен безхаберието на което си била подложена е филм на ужасите. Независимо дали има корелация или не. Но ако ти не го приемаш така - добре
Това, което се опитвам да кажа няколко страници вече, че не е геройство да стиснеш зъби и продължиш напред, а да се опиташ по всички начини да промениш статуквото за да няма други случаи след теб. Защото дори и да излезеш "жива и здрава", други могат да нямат същия късмет. Трябва да има промени. И те се почват от недоволството на мнозинството.

# 1 043
Ама медицинския персонал е обслужващ, да, че за какво е там??? Нали за родилката, болния и т.н.?? Те друга работа нямат, това е основната?? Да не би родилките да ги откъсват от някакви други възвишени цели? Да не би да бродират кошници за щъркелите? Ясно е, че се врат по половите органи на жени в агония и трябва да съдействат адекватно за появата на новия живот!
Аз например съм в администрация. И съм обслужващ персонал, да. Какво лошо има в това да си обслужващ персонал?? Това някаква обида ли е? Да си вежлив, да се държиш с уважение, да си вършиш работата. Вътрешно си се имай за повече от другите.

# 1 044
За притеснително голям брой жени разждането на децата им е протекло като филм на ужасите. Хем сега са по-малко, в сравнение с поколението на нашите майки, предвид по-голямата възможност за избор на персонал и наличието на частни болници, и пак нещата са зле.   Раждането е достатъчно стресов процес, та да се ужасяваш и дали  персоналът  ще те навиква. А те го правят, чувстват се в правото си, все едно им влиза в длъжностната характеристика, и е по-скоро рядкост, ако някой се държи внимателно и любезно.

А не трябва да е така, това е всичко.

# 1 045
  • Пловдив
Лекарят не е учил 10 години да те обслужва. Обслужването е в ресторанта. В болнично заведение е различно. Но, както казах болните имат персонала за слугинаж.

# 1 046
А за какво е учил? Съжалявам, но имам достатъчно опит в сферата, не само като пациент. Твърдението е смехотворно
Медицинските лица учат с една цел- пациента!

# 1 047
  • France
Всъщност точно това е целта на тази професия. Има го и в клетвата им : да служат със съвест и знания

# 1 048
Затова се казват и здравни услуги.

# 1 049
Лекарят не е учил 10 години да те обслужва. Обслужването е в ресторанта. В болнично заведение е различно. Но, както казах болните имат персонала за слугинаж.
Човешкото отношение към другите хора обикновено не е част от професионалното развитие, а от възпитанието.

Общи условия

Активация на акаунт