Битата родилка в Майчин дом София

• 51 814
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 170
Ами не адресирате исканията си където трябва. Рибата мирише откъм главата. Не чух до сега да се потърси отговорност от началник, от който зависи спокойната работа на персонала.
Не е наша работа да определяме вътрешния ред и заплатите на персонала в болницата, има хора, които взимат куп пари за тая работа и явно не я вършат както трябва. Рибата мирише откъм главата да, даже от тая глава, която осигурява политически чадър над директорите на болниците.

# 1 171
Особено от нея!

# 1 172
Е, аз затова минах консултации при трима хирурзи, преди да се оперирам при четвъртия - защото избирах като клиент. Ако бях се оперирала особено при първия, където отидох, щях да бъда недоволна със сигурност. Но той не ми се видя нелюбезен де. Само некомпетентен. Вторият вече беше нелюбезен. Третият като първия, нещо не ми вдъхваше доверие.
Избирайте, ако не сте в критично състояние и има време за това.

# 1 173
Стига с този бърнаут. Ако човек е в такъв си взима почивка. Или си го изкарва, където трябва. Не върху беззащитни хора, изплашени за здравето си и детето си. Аз лекар не бих могла да бъда, но дълго време работех по 14 ч/ден, често и уикенди. Имала съм някаква степен прегаряне, сопвала съм се на колегите, но на клиенти н-и-к-о-г-а. Хем клиентите ни не са уязвими и в подчинена позиция както е една жена с разкритие на магарето. Някои хора в медицинския сектор наистина са се самозабравили и се изживяват като богове. Как ще оставиш жена, раждаща жена, на магарето да си чакала друг лекар без нищо да й кажеш, без да знае какво става с нея. Аз така с раждаща котка не бих постъпила, камо ли с човек. Явно в процеса на бърнаут не само претръпвате, а направо забравяте, че с хора работите. Хора в трудни моменти, които сигурно са досадни, ама е нещо напълно нормално да питаш и да досадиш, когато ти се случва най-важното нещо в живота ти.

# 1 174
  • Пловдив
Така се държиш, че почваме да разбираме защо бият лекарите. Хем в моя род повечето жени са лекари и зъболекари, и по принцип ги защитавам. Самозабравяте се.

# 1 175
  • Be realistic - plan for a miracle.
То отдавна се мина в някво злобно тръшкане и опити за провокация извън всякакъв нормален диалог.
Доста добър паралел.

# 1 176
  • Пловдив
Всички знаем защо бият лекарите. И това се приема за нормално. Заслужили са го. То даже не подлежи на анализ и коментар! Като нахълта една тумба роми и вдигне на главата си цялата болница и никой лекар не може да се занимава с друго, освен с тях, и накрая го набият и същия този, набития, продължава работния ден тонизиран, спокоен, зареден с положителна енергия.

# 1 177
  • Пловдив
В интерес на истината е така: тия, които бият лекари - предимно един вид клиентела на Спешна помощ, не го правят точно затова, а защото по тоя начин са свикнали да постигат "своето". Нито Антония Андонова, нито потребителката, оставена на магарето, пардон, гинекологичния стол, нито някой друг подобно третиран пациент са ходили да бият някого, или ако има такъв случай, е било изключение. Съответно тия, които, да кажем, "заслужават" бой, остават ненабити, а ядат бой невинни. Се ла ви. Flushed
Мненията на ra2 в темата не могат да обяснат, камо ли да оправдаят, по никакъв начин онова поведение, което се обсъжда, но и боят също толкова има връзка.

Но докато отношението е "вие сте си криви, щото ни мразите, затова и се държат колегите така, и като се махнем, ще видите", наистина няма да има съгласие.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 08:10 от Магдена

# 1 178
  • Пловдив
Аз не съм ром, нито приличам. И като се държат с мен като с куче или с малоумна - почвам да си мисля за бой и аз.

# 1 179
  • Пловдив
Ами..... набий ги. По едно магаре и да си ходят. Тошко ще внесе възпитани и културни лекари.

# 1 180
  • Пловдив
Ами..... набий ги. По едно магаре и да си ходят. Тошко ще внесе възпитани и културни лекари.
Надявам се семейно да допринеса за ново поколение, кадърни и възпитани лекари.

# 1 181
  • Пловдив
Нали? С невъзпитани разполагате, няма да се промени нищо - ако щете. Оплачете се на Тошко и на арменския поп.

# 1 182
  • Пловдив
Янтра, всички на това се надяват. Кандидатстват умни, амбициозни и възпитани деца. Всяко гордост за родителите. И накрая...... побойници в бели престилки. 🫣

# 1 183
  • Пловдив
Янтра, всички на това се надяват. Кандидатстват умни, амбициозни и възпитани деца. Всяко гордост за родителите. И накрая...... побойници в бели престилки. 🫣
Системата ги смачква. Но не всички.

# 1 184
  • София
Опасявам се, че с подхода си, защитниците на лекарите не им помагат. То няма и как да бъде защитена и оправдана агресията, това би довело единствено до по-голяма агресия и от двете страни.

Иначе в България има много отлични специалисти с човешко отношение. Моето раждане мина добре, почти нищо лошо не мога да кажа за ничие отношение по веригата. Разбира се, платих си от следенето до операцията и престоя, при моя доверен лекар. Отделно бях и секцио, та съм пропуснала част от екшъна.

Горното не отменя обаче, че има съвсем различни преживявания от моето. Лично смятам, че системата е доста сбъркана. Ако рибата мирише откъм главата, то е абсурдно лекарите да си го изкарват на пациентите, но и много лекари се възползват от тази система.

Иначе безкрайно уважавам труда на лекари и медицински сестри, и винаги са имали подкрепата ми в исканията си за по-добри условия на труд. Едното просто не отменя другото.

Общи условия

Активация на акаунт