Битата родилка в Майчин дом София

• 51 783
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 185
Янтра, ти си жена с боен дух. Синовете ти все са наследили нещо от теб. Ами ако някой пациент ги провокира? Не родилка, ами някой пиян, невъзпитан и т. н. И те насреща му - тихи, културни... Grinning

Не че ще го набият, но сигурно все ще кажат това - онова.

# 1 186
Янтра, ти си жена с боен дух. Синовете ти все са наследили нещо от теб. Ами ако някой пациент ги провокира? Не родилка, ами някой пиян, невъзпитан и т. н. И те насреща му - тихи, културни... Grinning

То на пиян пък много има смисъл да отговаряш, независимо как. Интересно как на много други места служителите се научават да комуникират адекватно с различния тип клиенти. Само докторите - уж учили, уж интелигентни не могат. Че от едната професионална гордост да започнат да се държат добре с пациентите. Пък да видим после няма ли да намалеят "разглезените" и агресивните.

Чу ли се нещо конкретно вече за родилката в Русе и причината за смъртта?

# 1 187
  • София
Ако си бърнаутнат така или иначе пациентите ти нямат полза от теб. В такива случаи се взема почивка или се сменя работата. Малка подробност, може да си намериш по-добра работа ако си кадърен Wink това не само за лекарите се отнася. А в наши дни, дори слабо кадърните лекари имат много възможности. Нали все реват, че не достигат медицински специалисти?? Ако не у нас - светът е отворен за нещастните бърнаутнати богопомазани, защо за Бога си стоят на местата и трепят болни? Ами да заминават щом са такива специалисти. Полза от тях няма. Или чакай, не са чак тооолкова добри специалисти и си кютат на бърнаута, пък пациентите кучета ги яли. Нали?

ПС. Само да кажа, че ако си избрал да станеш лекар не може да очакваш да ти се кланя света, че си спасил нечий живот. Това ти е работата. Айде приземете се малко, не сте богове. Напоследък има някои дето и хора не са.

# 1 188
Предполагам, че именно по-натоварените са по-платени (в общия случай), а по-леките работи не са, ето защо очаквате някой да си намали дохода, за да не се бърнаутне, което вероятно няма да стане. Пациентите за щастие имат право да избират в повечето случаи и състояния, което според мен е начинът естествено да се регулират нещата и ако някой лекар е с неприятно поведение, просто не трябва да има пациенти, ходещи при него повече от веднъж. А и то нещата се разчуват, ако си доволен от някой специалист, препоръчваш на близки и приятели, ако не си - предупреждаваш ги там да не ходят. Общо взето и лекарите и те са на пазара, предлагащи някаква услуга, и или биват избрани, или не.

Не и в малките населени места, разбира се. Там вече изборът е по-ограничен или никакъв.

# 1 189
  • France
Янтра, всички на това се надяват. Кандидатстват умни, амбициозни и възпитани деца. Всяко гордост за родителите. И накрая...... побойници в бели престилки. 🫣
Joy ти си голям оптимист

# 1 190
  • Варна
Кандидатстват умни, амбициозни и възпитани деца.

Тук ще си позволя добре да се изсмея, не срещу теб, разбира се, а защото години наред виждах действителността. Да, и такива кандидатстват. Не са мнозинство обаче. Казвам го като занимавала се пряко с КСК на Медицинския във Варна няколко години подред.

# 1 191
  • София
Който е учил редовно, независимо каква специалност, се е сблъсквал с изключително надарени колеги, с посредствени, с много мили и с много, ама много прости, зли и посредствени.
Студентите по медицина не се различават от гореописаните групи. Повечето от тях завършват и стават лекари. Някои от тях добри специалисти и културни, възпитани хора, други си остават простаци.

# 1 192
Зъболекарите са това зъболекари. Те не са лекари. Така, че не може да се сравнява лекар в спешното със зъболекар в кабинет. Просто ситуациите са такива, че нивата на стрес са несравними. Някак е по-лесно да си любезен в зъболекарския кабинет.
Не ги защитавам лекарите. Смятам, че трябва да проявяват човечност.

# 1 193
  • София
Като прочета "те си заслужават" и ми пада пердето. Иначе учим децата си да не посягат, възмущаваме се на някой, който удари шамар по дупето на 5-годишния си лигльо, обясняваме, че децата от нас гледат, но същевременно "заслужават си го". Не, никой не заслужава физическо насилие, независимо дали ти е крещял или безразлично си е тръгнал. Това е като служителката на община Х, която заляха с две кофи фекалии. И тогава  коментарите бяха - "заслужила си го е".
Интелигентни, уж мислещи хора с претенции, застават зад "заслужава си". Толкова ли е безсилна тази групичка от хора, че единственото нещо, което може да направи е да прибегне до физическо насилие или да одобри такова. Кинг Конг в действие... давай с лопатата, а иначе претенции за възпитание.

# 1 194
  • Пловдив

Бъдещето ще покаже. Ама на мен, като пациент, ми влизат напряко разни лекари и без да съм ги провокирала аз.

Като прочета "те си заслужават" и ми пада пердето. Иначе учим децата си да не посягат, възмущаваме се на някой, който удари шамар по дупето на 5-годишния си лигльо, обясняваме, че децата от нас гледат, но същевременно "заслужават си го". Не, никой не заслужава физическо насилие, независимо дали ти е крещял или безразлично си е тръгнал. Това е като служителката на община Х, която заляха с две кофи фекалии. И тогава  коментарите бяха - "заслужила си го е".
Интелигентни, уж мислещи хора с претенции, застават зад "заслужава си". Толкова ли е безсилна тази групичка от хора, че единственото нещо, което може да направи е да прибегне до физическо насилие или да одобри такова. Кинг Конг в действие... давай с лопатата, а иначе претенции за възпитание.
Като пациент е ударен от лекар какво? Да обърнем и другата буза ли?

# 1 195
Нека говорим първо за “възпитанието”, което имат много лекари (или липсата на такова), преди да обвиняваме, че пациентите са “Кинг Конг с лопатата”.

# 1 196
Интелигентни, уж мислещи хора с претенции, застават зад "заслужава си".
Каквото почукало, такова се обадило.
Със сигурност никой не заслужава да бъде навикван, нагрубяван, бит и т.н. Нито едната, нито другата страна.

# 1 197
  • Пловдив
Ами щом пациенти могат да бият лекари безнаказано, защо пък да не може обратното. Това е пълен абсурд, но съществува. Не виждам полезен ход какво може да се промени. Днес ходя по институции и банки. Честно, един, аз щях да го набия. Този, в болница, ще го набият и бих отишла да участвам. Жената, на гишето, беше толкова напрегната, след него, че чак ми стана жал. Търпя го любезно 45 минути!!! Защо работи едно гише от четири, е друга тема. Две минути я успокоявах, казах и, ако желае да отиде да вземе въздух, да пие вода, да направи каквото пожелае. Аз време имам предостатъчно да чакам. Останалите писнаха, че не можело така, те не искали да чакат.....Кошмар някакъв беше. Че глупав, че нахален, претенциозен, вулгарен, че заплашваше, щото тъп като подметка и не разбира какво му обясняват, че пак обиждаше.....Оф, трябваше да му шибна два поне 🤣🤣🤣🤣🤣 Викам си защо не бях във форума. Защото аз, в реалния живот, такива неща не правя. 👻

# 1 198
  • Пловдив
Колко да е безнаказано - биещите пациенти и роднини ги разследват и осъждат. Знам, че все на всички им се виждат малки и срамни наказанията у нас, налагани от тая лоша, лоша съдебна система, дето няма да изпопраща всички до живот и веднага в затвора, но е имало наказания.
Шамарите от лекари се оказват лъжа на пациентите.

Цитат
Този, в болница, ще го набият и бих отишла да участвам. Жената, на гишето, беше толкова напрегната, след него, че чак ми стана жал.
Така ами. В болниците бият който си го е заслужил, не се церемонят. Таман им е паднал безпомощен на легло.

# 1 199
  • Пловдив
Шамарите от лекари се оказват лъжа на пациентите.
Добре, че няма камери навсякъде. Защото където има... да си припомним битото бебе от акушерката.

Общи условия

Активация на акаунт