За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 227
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Русе
Да, няколко пъти пред очите ми минаваха информации за наводнение в Ю.К., но имаше и за Тексас, Китай,  торнадо в Австралия и др. Ужасни кадри! Има и загинали.
За "Божурите" и аз мисля, че този 2-ри сезон беше излишен. С още 2 епизода в същото първо темпо можеха да приключат цялата история. Единствената ми утеха беше да гледам Ли Сиян и Ян Цъ отново заедно, много са сладки и зад кадър.
"С линия" е с малко епизоди, останаха 2, но основната идея  все още ми е мътна и въпросът "защо" също.
Текущият "Coroner's Diary" стигна средата, върви добре, но някакси не може да настигне "Любов като галактика".
Като споменах "Галактиката", чакам през м.Август филма с Лео Уу за спасяването на военнопленниците от корабокрушение край острова.  Такова черно циганче ми е там Joy , ама плува като рибка...

# 46
  • София
Имам въпрос към гледащите съвременни китайски сериали. На някой да са му познати тези декори/локации от някой сериал:

Скрит текст:

# 47
# 48
  • пак на Рив Гош
Elza, на мен декорите нищо не ми говорят. Но може би не съм гледала сериалите, в които се появяват. Имаш ли заглавията?

И дано да си декларират правилно данъците и да си ги плащат навреме Joy
Не очаквах, че Янчо е толкова добре платен.

Tuon, The King's Avatar е вече наличен в моя Viki. Даже си пуснах първите няколко минути, за добро настроение преди тръстиката Grinning.

П.П. Лео за добро начало на седмицата:
https://www.facebook.com/share/r/14EKrtAWcei/
(и вече бягам на тръстиката!)

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 09:58 от Роца

# 49
  • София

Ха, не очаквах такова подреждане, признавам си. Интересно ми е дали това е сумата, която те самите получват накрая след като агенцията вземе % или това им се плаща на епизод и след това се разпределя сумата.

Роца, то това е, че търся заглавията. Това е хотел във филмовото студио в Китай и пишат, че се ползва много често като локация за снимки. И си търся в кои сериали се е ползвал, но още не мога да намеря нищо в китайския нет. Малко ми е трудно, защото не всичко ми работи, а ВПН към Китай имам само на телефона.

# 50
Роца и в моя 😍

# 51
Актьорите обикновено получават заплатите си през мениджърски компании, които задържат 10–40% от сумата за оперативни разходи

За доходите на китайските актьори за когото е интересно:
Скрит текст:
•   •   Сделките често включват единствено заплащане за целия проект, а успехът на сериала не увеличава директно заплатата, освен ако не е договорено с дял от печалбата.
•   Актьорите обикновено получават заплатите си през мениджърски компании, които задържат 10–40% от сумата за оперативни разходи 
За една драма (цял проект): водещите актьори („А лист“) често получават 20–30 милиона юана (~2.8–4.3 млн USD), в зависимост от бюджета и популярността им .
Пример: в сериала Joy of Life 2, Zhang Ruoyun взема 28 млн юана, Chen Daoming – 20 млн (Li Qin – 6 млн, Xin Zhilei – 5.5 млн) 
Регулаторни ограничения
•   От 2017 г. нататък в Китай действат строги правила:
o   Общо възнаграждение за актьори и гост-звезди не може да надвишава 40% от целия бюджет на продукцията.
o   От този финансов ресурс главните актьори не могат да получат повече от 70% от сумата на всички актьор
 Заплащане на ден или епизод (кратки формати и уеб сериали)
•   В кратките вертикални дорами или уеб драми заплатата често се дава на ден, а не за целия проект:
o   Водещите могат да получават между 10 000 и 30 000 юана на ден, а средните актьори – 6 000–8 000 юана.
o   Новите актьори понякога – 1 500 юана/ден 
Случаи с изключителни заплати или нарушения
•   Zheng Shuang беше разкрита да е получавала 160 млн юана за един сериал (A Chinese Ghost Story), което е около 2 млн юана на ден за 77 снимъчни дни (~26 млн USD). Това доведе до скандал и промени в правилата 
•   Yang Zi бе съобщена да е получила над 100 млн юана за участие в “Immortal Samsara”, въпреки че официалните са около 40 млн 
Обобщена таблица (ориентировъчно)
Категория на продукцията   Звезден водещ актьор
Голям бюджетен сериал   ~20–30 млн юана (~2.8–4.3 млн USD)
Много популярен A лист водещ   до ~70 100 млн юана (в минали години, преди ограниченията)
Уеб / кратки дорами (ep, видео)   10 000–30 000 юана/ден (~1.5 k–6 k USD)
Среден/възходящ актьор   6 000–8 000 юана/ден

# 52
  • вятърничава
Днес се състояха Blue Dragon Series Awards, а ето ги и победителите.

Най-добра драма
Победител: The Trauma Code: Heroes on Call (Netflix)

Най-добър актьор
Победител: Ju Ji-Hoon (The Trauma Code: Heroes on Call)
Номинирани:
Park Bo-Gum (When Life Gives You Tangerines)
Park Hae-Soo (Karma)
Lee Byung-Hun (Squid Game 2)
Lee Jun-Hyuk (Dongjae, the Good or the Bastard)
Ju Ji-Hoon (The Trauma Code: Heroes on Call)

Най-добър поддържащ актьор
Победител: Lee Kwang-Soo (Karma)

От това, което прочетох и видях, Мандарините и Травматологията са били сред най-отличените.
Сериозно ли? При цялото ми уважение към Ju Ji-Hoon, аз много го харесвам, но точно за тази роля ли го наградиха? Confused Пък сериалът взел награда. От изброените съм гледала Травматологията и Карма. Все си мисля,че и нещо по-добро са създали. Как ги раздават тези награди? За Lee Kwang-Soo мога да се съглася.

Днес явно ми е ден за мрънкане, да "похваля" и S line, след впечатляващите 1 и 2 епизоди, 3-ти беше интересен, а с 4-ти изплискаха ваната. Поразводниха сюжета. И вече подкрепям мнението на Tuon, че 6 епизода са му напълно достатъчни.
Полицаят вече достигна до някакви истини и заключения. Страхувам се,че за него трудното предстои Wear Eyeglasses

Watashi no Otto to Kekkon Shite само 7 за сега. Миса си получи коледния подарък. За съжаление единственото и приятелче Камекичи Animal Turtle не я позна май. И тук подозирам,че драмата предстои, постоянно
ни подхвърлят за размяна.
Чудих се  какво да гледам между Watashi no Otto to Kekkon Shite и S Line.
И изгледах S Line.  Реших първо да се травмирам с него и после ще се забавлявам с Animal Turtle
Разказах на половинката сюжета и той каза, че по-добре така, а не червените нишки да показват броя на актьорите, които харесвам.  Моите нишки щели да захранят фабрика за конци 😱😵 Представяте ли си какви неща ми говори….Imp
JoyJoy Харесвам този човек Joy

# 53
bb6, тези награди са от 2-3 години и са за сериали излъчвани само по стрийминг платформите и интернет. Не включват тези от телевизията. Така че, изборът е ограничен и няма нищо учудващо кои са печелившите.

Аз почнах Law and the City и The Nice Guy. Харесвам главните и в двата сериала, та заради тях ще им дам шанс.

Good Boy приключи, но няма да е сериал, който ще искам да гледам отново и отново. Прекалиха с побоищата, то повечето време само се гонеха и налагаха, та доста превъртах.
Скрит текст:
Поне се смилиха и не затриха Бо Гом-чо на края, че както бяха тръгнали... Лошковците нямаха неговия късмет,
но пък и О Джонг Се, и Ко Джун бяха страхотни. И Хо Джонг също ми хареса като "лошата кака".

Днес започва The Defects.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 11:23 от 2в1

# 54
  • Русе
Ча вече е подстригал косата си, направил е парти и съобщил, че на 28-ми юли влиза в казармата, служба  във военния оркестър.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 20:09 от winona

# 55
  • пак на Рив Гош
Днес явно ми е ден за мрънкане, да "похваля" и S line, след впечатляващите 1 и 2 епизоди, 3-ти беше интересен, а с 4-ти изплискаха ваната. Поразводниха сюжета. И вече подкрепям мнението на Tuon, че 6 епизода са му напълно достатъчни.
Да не го почвам, казвате Joy

Онзи ден, след като изгледах тазседмичните епизоди на Watashi no Otto to Kekkon Shite, Ютуб ми предложи един травъл влог от Тояма (знае той, че Миса е оттам Joy). И там има какво да се види: https://www.youtube.com/watch?v=O0Mui60YG8A

Елза, не мога да помогна с декорите, явно не съм гледала сниманите там сериали. Нямам спомени да съм ги виждала досега. А може и да съм, ама да са били части от стълбището, например, и да не мога да ги разпозная.

2в1, и аз следя Law and the City, харесвам главните, а и някои от случаите, които защитават, са интересни.

# 56
  • пустинен пъпеш
Dex участник,а и коментатор (бивш морски пехотинец) в риалити шоуто Single's Inferno ще един от гг в новоизлизащия The Defects.Ще погледна поне 1 еп.Започнах Nirvana in Fire ,интересен ми е.

# 57
  • вятърничава
Днес явно ми е ден за мрънкане, да "похваля" и S line,...
Да не го почвам, казвате Joy
Е, нека и другите да си кажат мнението. Гледай, гледай, че да не сме се само ние прецакали.
2в1,ще ти се скарам, може ли така! Уж на новопишещите размахваме пръст да слагат в скрит текст. И аз още не съм гледала финала, а вече знам какъв е Sob
За наградите нека се изкажат тези, които са гледали Мандарините, Dongjae, the Good or the Bastard кой заслужава приза?

# 58
Имам въпрос към гледащите съвременни китайски сериали. На някой да са му познати тези декори/локации от някой сериал:
Aко ти кажа от къде е (проверих с google images) ще получа ли бисквитка? Може и тиган?  В бойно настроение съм  и имам желание да удрям някой идиот по главата.
Гугъл каза International Conference Center Hotel Dongyang

S line
И вече подкрепям мнението на Tuon, че 6 епизода са му напълно достатъчни.
🤣
Колкото повече, толкова по добре - важи за шоколада, а не за корейските драми.

# 59
Аз изобщо не съм фактор, пълен лаик, но за Травмата ще ме извиняват,  не. Зарязах го на 3-ти епизод и няма да се връщам на него, та ако искат и Оскар да му дадат. Мандарините за мен са 6+ по шестобалната- и сюжет, и актьори, и емоции.

Общи условия

Активация на акаунт