За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • пак на Рив Гош
Вчера в Нетфликс попаднах на нещо японско  Първа любов. Не ме захвана особено първи епизод,  актьорите също грозновати, чудя се дали да го зарежа. Някой с мнение?
Аз го харесах до степен, че му писах 9.5* Grinning. И песента към него много обичам

# 346
Liu Xue Yi е вече на 35 години, сигурно няма да го видя в хубава роля и героят му да заживее щастливо.

Моарейн, недей така да го отписваш, че бил вече на 35. Ако никой не го иска, веднага си го прибирам вкъщи и ще си го гледам и глезя Heart Heart Eyes Heart EyesАз заради него гледах сериала, ето това е истински мъж, а не хлапе ( за мен всички под 30 са хлапета). Има нов исторически филм с него, мисля, че е вече заснет, но се говори, че ще го пуснат в началото на 2026. Не ми се търси инфо сега, като дойде време, ще се чуе. А иначе че и неговият герой не беше читав е факт. Щом си гледала само до 4 епизод, не си стигнала до там, където сам казва, че докато преследва целите си да измират невинни странични хора е нещо напълно нормално.

С радост споделям, че от излъчваните в момента сериали, както и от тези, които наскоро завършиха, не ми се гледа нито един. Малко почивка Relieved След като изгледах една уникална тъпня, за която и аз нямам обяснение защо не я спрях още по средата (A dream of Splendor), сега убивам време с лигаво мини. И след това ще започна Blossom.

# 347
  • пустинен пъпеш
Тъй като много харесвам актьорските превъплъщения на Yoo Ah-in,се опитвам да загледам  ,,Чикагска пишеща машина",но засега повече разглеждам сериали и отзиви,отколкото гледам.С постоянство следя единствено текущия Esquire.

# 348
Има нов исторически филм с него, мисля, че е вече заснет, но се говори, че ще го пуснат в началото на 2026.
И аз съм си го отбелязала за в уж два исторически. Ще почакаме до догодина.

# 349
  • Русе
Моят "проблем" с "Жената - генерал" е:
Скрит текст:
- образът на Чу ( нито бял, нито черен): нещо не му разбрах историята, на кого искаше да отмъщава и какво искаше да постигне. Уж ученик на гениален манипулатор, а му бяха "плитки" машинациите, затова нямаха и резултат.
Някой може да ме контрира, че е така, защото има съвест. И все пак нещо куца в образа му. Неизпипан.
- съпътницата на Чу : в началото я показват като прикрита жена-воин, а да се остави да бъде убита от един нож, вместо да цапне заслужен шамар на онази лигла?! Айде бе!
- не разбрах и друго - екзекутираха ли брата и Канцлера, а не съм пропускала епизод. Дали е от автоматичния превод?!
Хареса ми бойната хореография, напълно в китайски стил! Тя - ми е достатъчна като жена-воин и Генерал, лигавенето в началото си беше в норма JoyТой - пълен положителен образ - хареса ми играта на Чен Лей.
Относно Liu Xue Yi и аз мисля, че нещо не попада на стойностни сценарии, а ми харесва като артист.

# 350
  • България
...С радост споделям, че от излъчваните в момента сериали, както и от тези, които наскоро завършиха, не ми се гледа нито един. Малко почивка Relieved След като изгледах една уникална тъпня, за която и аз нямам обяснение защо не я спрях още по средата (A dream of Splendor),...
Аз пък съм го харесала и даже имам някакви спомени за историята.
https://bg-mam.ma/p/1465483/45433337
Снощи започнах един от хвалените, но първите два епизода не ми харесаха, актьорът също не ми е в списъка, но ще се опитам да погледам още, преди да напиша имената.
Ще има потресени съфорумки, за една съм сигурна, обаче нещо хич не ми тръгва този сериал и все така не мога да харесам и актьора.
Та и при мен е скука, също се чудех дали да гледам един мини сериал.
Но при мен е обяснимо защо не ми е особено интересно, търся си първо добро фентъзи – уся, санся, ако няма следват разследвания в костюмните драми, може и комедия пак в този жанр, а в последно време все едни дворцови интриги и хареми. Тия работи по принцип ги пропускам.

# 351
  • Русе
Моарейн, линка отива към Вбокса и нищо не отваря.

# 352
При мен работи линкът, прочетох на Моарейн мнението.

Моарейн, след като разследванията са ти веднага след фентъзитата - Coroner's Diary гледа ли го? Ако не си, веднага поправи тази грешка.

# 353
  • София
Моарейн, права си, и плакатът подвежда. Наистина очаквах съвсем друга история. Може би ако се абстрахирам от очакванията си, ще ми хареса, не съм се отказала да му наваксам когато нямам какво да гледам.

Grinning Аз дали не се сещам кой е сериалът, защото мисля, че си споменавала, че теб такива истории не те привличат. Дори и да изключим актьора.

# 354
  • вятърничава
"Да оцелееш:60 дни" приключен. Много ми хареса, пиша го към добрите сериали,които съм гледала тази година.
Японския  Първа любов ми хареса, без да ми е най-любимия японски сериал. Харесвам и актьорите, по-младите версии на ГГ се справиха по-добре. Вие само красиви актьори ли гледате,това е историята на обикновени хора, тя се разкрива полека лека до края.
rududu, на една вълна сме. И аз гледам Пишеща машина "Чикаго", малко с попревъртане на пълнежите. Чакам да започнат по-интересните моменти и да вкарат малко романтика.

# 355
Всъщност плакатът въобще не подвежда - Legend Of The Female General . Историята е за едно момиче пробиващ си път въпреки многобройните препятствия. Момичето, по - късно жена участва в много битки и заслужва мястото си с много рани, тренировки и остроумие, както и заслужава доверието на хората около нея сражавайки се рамо до рамо в сериозни битки наравно с мъжете и на фона на това успява да намери  и любовта и оцелява въпреки многото заговори против нея. Само не ми хареса в началото решението на сценаристите за нейното лигаво държане, но след това ни показват една много сложна сериозна дама, която съвсем отговаря на  своя образ.
Но все пак да не забравяме колко сме различни, и че всеки един от нас открива различни неща и трактовки в дадена драма. На някой може и да не му харесва, на други, като мен - категорично - да.

# 356
Ами като пускате петъчни красавици тук, как човек да се примири с нещо по-малко  Stuck Out Tongue Winking Eye?

# 357
Малко по-дълго превю на започващия в събота Bon Appétit, Your Majesty.

# 358
  • пак на Рив Гош
Малко по-дълго превю на започващия в събота Bon Appétit, Your Majesty.
Ще му хвърля един поглед и на него, най-малкото от любопитство за трактовката на френската кухня след и по време на Чосон Joy

Съботно-неделната сапунка Our Golden Days - тъкмо реших да изгледам 3ти и 4ти епизоди преди да го зарежа (основно заради Главната Бяла Птица), но такъв cliffhanger ни сложиха накрая, че сега ще трябва да изгледам поне 5ти Flushed.

# 359
  • София
Дани, ще ти се доверя. Ти спомена и, че спира да се държи лигаво, така че аз ще си го догледам щом има и сериозната история, разбрах и краят вече от нета.

Общи условия

Активация на акаунт