Избор на удобен топ матрак

• 308
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!

Преди известно време закупих нов матрак за спалнята като гледах да е сравнително твърд, спрямо предишния, който беше провиснал в средата и се събуждахме с болки в гърба.
Мислих, че с твърд матрак ще е по-добре за гърба, но очевидно не е така, защото отново се събуждаме неотпочинали и с болежки.

Сега съм решил да закупя мек топ матрак, след като вече прочетох десетки мнения. В крайна сметка съм се спрял на този: iSleep Relax Cool Gel. Разгледах и други варианти като тези два варианта на Happy Dreams. Не съм решил още какво точно да взема.

Размерът е 160 х 200. Спя с партньор - 55 кг / 80 кг.

Моля, по-компетентните от мен да се изкажат и да дадат предложения. Благодаря!

# 1
  • София
Топ матраци купувам само от Кауфланд, каквито пуснат на прИмоция. Купуването от там има предимство - ако не е удобен може да се върне до 30 дни с  касовата бележка.
Доволна съм, до сега не се е налагало да връщам.
Единствено мога да посъветвам да е със свалящ се калъф, да може да се пере. А върху топ-матраците винаги слагам и протектор. Пак от Кауфланд ги купувам.

# 2
Ние спим от години на Дормео. Някакъв с алое.
Супер съм доволна, със сколиоза и 5 дискови хернии съм и спането е доста тегав момент…

# 3
Относно твърдия матрак - от колко време спите на него? И ние сменихме и ми трябваше време дс свикна пак да спя на твърдия, но след месец може би от промяната всичко си дойде на мястото и вече нищо не ме боли.

# 4
@Aisha Матраците от Кауфланд могат да се върнат, ако не са разопаковани. Никой няма да приеме използван матрак обратно.
Относно твърдия матрак - от колко време спите на него? И ние сменихме и ми трябваше време дс свикна пак да спя на твърдия, но след месец може би от промяната всичко си дойде на мястото и вече нищо не ме боли.
Спим от няколко месеца вече. При мен лично беше обратния ефект - първо ми беше удобен, впоследствие започнах да изпитвам болежки.

Днес разглеждах в aiko и попаднах на едни немски топ матраци. Марката е Dieter Knoll. Правят само поръчкови и пристигат до 2 месеца. Цената беше към 1700 лв., но на по-удобно място не бях лягал. Утре ще разгледам и на други места.

# 5
  • София
Връщат се без проблеми и в Кауфланд и в Лидл. От опит пиша - разопакован, изпробван, набутан в опаковката и с касовата бележка на Информация. Просто трябва да си уверен и да изискваш. Не отговаря на очакванията ти и точка. Не става с "Ама може ли, както вие прецените, моля ви." Ако ме върнат в един магазин, отивам в друг и става работата.

# 6
Връщат се без проблеми и в Кауфланд и в Лидл. От опит пиша - разопакован, изпробван, набутан в опаковката и с касовата бележка на Информация. Просто трябва да си уверен и да изискваш. Не отговаря на очакванията ти и точка. Не става с "Ама може ли, както вие прецените, моля ви." Ако ме върнат в един магазин, отивам в друг и става работата.
По принцип в първия коментар казахте, че не Ви се е налагало да връщате, но няма значение.

Днес ходих и ги попитах лично - казаха че не може, след разопаковане и реално е логично, тъй като след това използвания от мен матрак евентуално трябва да го купи друг.

# 7
  • София
Да, топ матрак не съм връщала.
Връщах матрак - беше твърд и неудобен.
Също връщах възглавници - уж против хъркане и анатомична.
Изпробвахме и не ни бяха удобни.
В Юск и Икеа също може да върнеш, ако не ти е удобен. Но не дават пари, а ваучер за друга покупка.

Общи условия

Активация на акаунт