Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 527
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И на сухопътните граници правят проверки на случаен принцип. Дъщеря ми са я отбили на Кулата преди две седмици за проверка.

# 376
Ние миналата седмица летяхме до Рим. Никой не ни е поискал декларация, но носех за всеки случай. Моята приятелка е със съдебно решение за извеждане на детето, никой не поиска да провери, но тя си я показваше.
За сватбата- моя братовчедка, живееща в Англия от дете, правиха две сватби- една в България и една на Санта Лучия. Имат мноооого големи възможности и нямаше как да дадем пари, които да са достатъчни спрямо техните възможности. Отделно говорих с майката и тя каза,че няма как да носят големи подаръци.
Взехме колекционерски монети. Три на брой в луксозна кутия и кошничка с цветя. Имахме идея за по-луксозна кошница за пикник ( те обичат да ходят), като в нея да сложим три бутилки вино с пожелания за 1-ва годишнина, 25-та и 50-та. Но ограничението с размерите, което майката ни каза ни спря.
Ние бяхме на сватбата в България. Поканиха ни и на Санта Лучия, но тогава ( преди 8 години беше) само самолетните билети излизаха петцифрена сума за нас тримата и финансово нямаше как, за жалост.

# 377
Аз бих подарила нещо за дома, щом е нова къща - ваза, купа или нещо подобно. Не знам жена да се е намръщила на такъв подарък. Не е нужно да е супер скъп, стига да не е от левчето.

# 378
  • София
За сватбата - много яко преживяване е вечеря на тъмно.
За декларациите - не са ни искали, но слушайте какво ви пее радиото ( демек Санака Wink ).
Наборката ще пътува сама при каките през първата ваканция и сме я оборудвали с паспорт, декларация (оригинал и копие), ЕЗОК и мултиезичен акт за раждане за Секи случай. Ще й направя и една застраховка. Bowtie
Днес едната кака си замина, защото от утре започва 6 месечен стаж (вместо 2 квартила в университета) и настроението ми е в унисон с времето. Disappointed

# 379
Картина тип карикатура на семейството беше нашия избор за такъв случай. Готино се получава, включвайки особеностите на всеки от тях.

# 380
vivi_23
За свтаба ако нямате време за изживяване може от макарн бг да им вземете - там те могат да си изберат изживяване.
Има и едни много популярни снимки на очите на 2мата партньори която се слага в рамка - особенно ако единия има светли, а другия тъмни очи е много ефектно - това също е ваучер.
А ако имате време може да им направите дъска за сервиране с епоксидна смола по ваш дизайн - нещо което харесват и двамата.

# 381
Вечеря на тъмно - ваучер от гифт тюб. Отзивите са положителни за ресторанта.

# 382
  • В Страната на чудесата
Преди няколко седмици тръгваме с набора за гръцко, като по пътя трябва да заберем и кака му от Пирин. Аз съм се въоръжила надлежно с декларация от второ родителско тяло и само напомням на тръгване да си вземе личната карта. Тръгваме и къде - по средата на пътя се сещам да попитам Се пак дали-нали докИментът му за самоличност му е в джоба... ми не беше!!! И айде -- обратен завой на първата отбивка от магистралата и газ наобратно до вкъщи заради едната лична карта...
Ама на набора му излезе през носа непукизмът, щото се наложи да си плати транспорта напред-назад... Trollface Никой не ни е спирал за проверка реално, но пък и не бих рискувала да пътуваме без необходимите документи.

П.П. Вечерята на тъмно е пълен "криндж"'. Аз бих пасувала откъм такива вълнения в чиния. Laughing

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 23:14 от Алисса

# 383
  • София
Аз като щерка на художници няма какво да предложа освен картина, ама не някое менте. Ама,  ако сами не можете да изберете и ще ви излъжат някъде, идете има хубави галерии из София с наистина хубави стойностни произведения. Имайте предвид , че стойността на картините,  ако са от обещаващи автори само се вдига. Аз обичам такива и колекционирам.   Скоро купувах за подарък и малка скулптура на С.Шекеров -Сефо , галерия на бул. Стамболийски, превъзходна уникална ... пак така, за подарък на богат човек.. Инак ходихме на сватба в чужбина, в едно шато до Париж. Никой никакви подаръци не носеше, нито китки, / само свекърва ми носеше букет и я гледаха странно , изложи се .. Joy / , всеки преведе сума по банкова сметка за меден месец на младоженците, които отидоха във Виетнам н Камбоджа....със събраните пари .. Grinning

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 07:20 от Cabo San Lucas 40

# 384
  • София
Аз за сватбен подарък 2 подарих семейно снимки. Имаме много близък приятел фотограф и да ви кажа се оказа супер подарък, защото те си избират период, място и така. Остава спомен за цял живот.
Иначе ние винаги носим декларация, не са ме проверявали до сега, но все пак нека има

# 385
За всички фенки на Стаматко със здрави нерви - летен поздрав от неговия AI:-)))) и с пожелания да не се полакоми за мястото на Кастри:-))
Скрит текст:

# 386
  • София
Ох, направо шъ припадна! 😁😁😁

# 387
  • София
Аз пак като тези, които се смеят последни, понеже последни загряват, не че сме много умни...  Joy кой е Стаматко
 Директора ли... ?

# 388
Един активист Simple Smile

# 389
Директора на 119то, медийната звезда на родната просвета.

Общи условия

Активация на акаунт