Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 470
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
  • European Union
Аз разбрах, че няма нужда нищо да се носи. Профилактичният преглед си е веднъж годишно, няма нужда да е през август. Но засега е само проект, ще видим какво ще се получи накрая.
Аз трябва да водя малкия на имунизация другата седмица, ще питам ЛЛ дали е чула нещо.

# 616
Бележките ги взех още началото на август. Ходихме за направление за очен и свършихме тази досадна работа още тогава. Като прочетох, че може да отпаднат, чак яд ме хвана, че аз като никога да съм готова, а те ще отпаднат Simple Smile

# 617
Влязох да видя какво става в темата и се депресирах. Тетрадки, профилактични карти.... на край на ваканцията ми замириса. Нищо не е купувала засега, има време, няма да свършат тетрадките. Освен това, ще й дам тя да ходи да си купува, да не е малка, девети клас.

# 618
Ако пратя моята сама да си купува има риск да изхарчи парите не особено разумно и да не успее да си купи всичко нужно. И ще стане "Нямам, купи ми"

# 619
  • Пловдив
За профилактични прегледи от пети клас си ходят сами - как ли не, съм виснала с тях пред кабинета Stuck Out Tongue Winking Eye
Набора тази година, тъкмо преди лагера беше и на очен - и там го пратих сам, само час му запазих по телефона при "нашата" докторка. Скарала му се е, че не носи защитни очила, докато е на лаптопа, та се надявам сега някой друг като му го е казал, да вземе и да ги слага.
Снощи са били на дискотека на морето - честно да си кажа, много ми беше дерт и цяла нощ гледах през Фемили линка къде е.
Трябва зимно яке да му взема, че е само с едно, иначе относно дрехите и обувките вече всичко е осигурено.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 21:00 от sweet_maniche

# 620
Ако пратя моята сама да си купува има риск да изхарчи парите не особено разумно и да не успее да си купи всичко нужно. И ще стане "Нямам, купи ми"

Винаги има такава опасност и се е случвало. Ако не си купи и после й трябват, ще си ги купи от джобните.

# 621
Което пък ще я остави без пари за храна. Поне моята, защото е на общежитие през седмицата.

# 622
Моята няма да купи, ако е скъпо, за да не харчи пари. Пак стигаме до момента нямам.

# 623
А моята има риск да купи скъпи и да не й стигнат парите за достатъчно бройки. Тя ще гледа бели листи и картинки, а не цената.

# 624
Mama Ru това е най-трудно да се научат да си правят сметката. Моето имаше само един гаф дотук а от малък е със седмичен бюджет. Отива да си вади карта за автобуса и пропуска да каже, че иска за две седмици и реално това което има не стига за месечна. Обади ми се дойде до работа и му дадох, но определено не се случи повече. Но винаги гледа да има и преценя не харчи всичко, което има.

# 625
  • София
С мен няма да дойде да пазаруваме. Сама няма да иде. Има да се тутка.... изобщо трагедия. Cold Sweat  Профилактичен, зъболекар мина. Сега уж е навита за брекети, след повече от 1 год чудене... Да видим.. захапката й  е добре,  има точно два зъба за наместване... та ще преценим плюсове и минуси. .не й се ходи на училище, ама грам... Друго какво ? Ужасно висока, ужасно слаба...скелет с батерии...как беше лафа ? Дано надебелее... аз до нея съм като някоя Стринка Joy

# 626
Аз гледам снимките на моята щерка от преди 3-5 години и виждам с други очи вече колко е била слаба. Но като ми е в къщата, бях свикнала и не ми правеше впечатление. Сега е 158см/40-41 кг. С навлизането в пубертета се оформи - XS-S от дамската номерация. Стана по-лесно намирането на дрехи.

# 627
Cabo, аз му казвам тапициран скелет 😅
Наборката е отслабнала 164см/43кг.
Миналата година беше 48 кг.
Любовта действа отслабващо.
Да взема и аз да се влюбя и то няколко пъти, че имам едни 10кг излишни...

# 628
  • София
И моята ходи на профилактичен и взе бележката през седмицата. Другата седмица ще ходят с баща й на очен. И зъболекаря отметнахме - всичко е шеС.
Чета за брекети говорите. Аз от 12 седмици съм с алайнери… на 50 г. С доста криви горни зъби съм и все не се решавах или все парите отиваха за нещо по-належащо. Горещо препоръчвам! Резултатите са видими и ще приключа за 36 седмици. После поддържащо с ритейнъри, но за 2-3 г. всичко ще е фиксирано така, че да не помръдне. За мен по-добър и щадящ вариант от брекетите, по-малко болка, по-адекватно почистване на зъбите. Като единствен минус отчитам цената.

# 629
  • София
Е. за голям човек.  да. За тийн не съм сигурна, трябва дисциплина която уви нямаме... поне при нас няма шанс

Общи условия

Активация на акаунт