Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 468
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да, може би е така, но и с брекетите трябва дисциплина, защото, ако не се почистват зъбите добре с различните четки след всяко хранене, могат да станат големи поразии.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 01:05 от bibi

# 631
Бе всяко ортодонтско лечение си иска много хигиена и родителско следене, че и по-чести срещи със стоматолога. Но и наборката мина през брекети. Сега е с постоянни ритейнъри, даже към края на годината трябва и при ортодонта да я мина на контрола, и да ги подмени с по-големи.

# 632
  • София
Големите минаха през брекети. Сега са с ритейнъри. Малката сигурно и тя ще ходи, но още падат млечни зъби и ще поизчакам.

Наборът прочете дядото. И заяви, че му стига и няма да чете другите книги. Няма да мърморя. Поне имаше минимална дейност. Девойките не са прочели и толкова.

# 633
Кой търсеше тетрадки голям формат с малки квадратчета и ограничително поле?
В Билата има - 4.99 лв, забравих колко листа 🫣 (примерно 60?) на прилична марка, с телбод са хванати.
(Мернах ги, докато търсех бЕло 😄)

И за докато купувах бело в Била взех няколко от въпросните тетрадки по 4.99. С 80 листа са.

А поводи за бело винаги ще се намерят. Правим основен ремонт с изнасяне на всички мебели и циклене на паркет! Всичко много добре планирано от мен, но майсторите правят всичко възможно да пропукат плана ми Simple Smile

# 634
Ние също сме в голям ремонт още от началото на март. Слагаме окачени тавани гипсокартон с вата, нова кухня, всички стаи се пребоядисват и т.н. Цяло лято се местим от стая в стая. За набора това е безкраен празник - почти се нанесе в едно съседно наше жилище, където често му гостуват приятели. 

# 635
  • Варна
Преди три години правихме голям ремонт вкъщи и от тогава не искам да чувам за такова нещо вкъщи. Сега обзавеждам друго жилище, но е ново и там е голям кеф да се вихря.

# 636
Стигам до извода, че добре че ходим за бЕло, та да оборудваме децата с тетрадки LaughingLaughing

# 637
Моите покрай бирата намазват, ама то същото Wink

# 638
Отдавна не сме сме писали в рими Simple Smile
Русалка не ни следи изкъсо и няма стихотворен обзор на мамините вълнения.
Скрит текст:
А некои не ходим за бЕло,
'щот д***то ни е дебело.
И тетрадки за наборката няма,
уф, че съм безхаберна мама ...

И ние вкъщи го играхме "баща ми бояджията" (а.к.а моят баща), но само освежително с боичка.
Профилактичните прегледи и очен лекар на двата броя ги направихме, сложихме и първа доза на HPV ваксината на наборката. И двамата вече искат да ходят на училище (не мога да повярвам като го казаха онази вечер).

# 639
  • София
Плами, Мерилен, с глас се смея. Но

Като взема вино според мойте нужди
не остава място за тетрадки чужди.

# 640
  • Sofia
Пропуснала съм темата. Добре ме подсетихте за здравната профилактична карта Revolving Hearts

Наборката сама си пазарува за училище. Освен от тетрадки, няма нужда от друго - имаме в изобилие. Ваканцува с пълна сила в тези последни седмици, че девети клас и завръщането на всички предмети, някои от които на немски език, леко я притеснява.

# 641
Я, какви сте поетеси Heart
Купих мини маркери и коректор, докато пазарувах в К и не ми ги харесаха, много били детски, племенницата ще им се радва. Очевидно вече няма да се занимавам Simple Smile
Излязоха всички преподаватели в дигиталната раница, чакам да видя програма, но при нас е ясно, че започва с втора смяна.

# 642
  • София
И при нас деветокласниците винаги започват втора смяна. Наборът изобщо не е на училищна вълна, но пък и ние другия понеделник заминаваме, та чак то 21-ви.
Аз нямам достъп до дигиталната раница, от старото училище никога не са ни давали пароли. Ще чакам някоя съфорумка да ме светне за учителите.

# 643
Sanaka, и аз нямам, кой ти помни профили?! Ползвам този на наборката от миналата година, успях да сменя тогава паролата с някаква, която записахме.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 18:19 от zlatenceto

# 644
  • София
Аз изобщо нямам никакви данни и не знам дори откъде да започна. Но ще минем и без нея, де. Баба им все дигитална раница е ползвала. Joy

Общи условия

Активация на акаунт