Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 471
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
И аз от неразбиращити по отношение историята и нейните часове. Защо наистина? Отворих учебника за 8 клас. Та те ще учат Франция, Англия, британски парламент, Русия, Австрийски абсолютизъм! Няма лошо, но това не трябва ли да е повърхностно. Дали учениците в онези държави учат изобщо нещо за България? Съмнявам се. После  Пиза-миза, природни науки, математика.

# 601
За първи гимназиален етап:

С готвените промени отново ще са по-малко от историята.
Реално при ИИЧЕ всичко от 8 и 9 се изучава в 9 клас.

# 602
Ами за мен е скандално. Защо история се учи повече от география, ИТ, химия, биология, физика,  почти колкото мат?

# 603
Бих си погледнала дипломата от преди 100 години, но аз със сигурност съм била с повече история, като профил.
На мен също ми се губи логиката, а и съм с едно дете в системата. През годините със сигурност са правени промени. Някога учебниците бяха обща и профилирана подготовка, вторите по-дебели от първите.

# 604
Кой търсеше тетрадки голям формат с малки квадратчета и ограничително поле?
В Билата има - 4.99 лв, забравих колко листа 🫣 (примерно 60?) на прилична марка, с телбод са хванати.
(Мернах ги, докато търсех бЕло 😄)

# 605
  • София
Е, бива ли да се разсейваш с глупости, докато търсиш бело? Ма, това е сериозна работа!

# 606
Не съм, сакън 😄 Де факто на път за касата беше 😍

# 607
Ама и аз какви тетрадки съм затърсила, я по- добре и аз да се заредя с важните неща като zlatenceto Satisfied
Добре, че е групата да ме върнете в правия път

# 608
  • София
Хич и не гледам какви са тетрадките, каквото им купя това е, само гледам да се различават за момче и момиче. Той мин година имаше 3 предмета, тази ще са доста повече, ще видя какви тетрадки им трябват.
Аз ако имат от предни години, неизписани, късат листата и пак си ги ползват.
За нея май ще трябва и раница, ще видя, че тя държи на ученическа, той е с един малък Найк.

# 609
Аз днес получих пратката от озон.
Естествено, вместо благодаря, получих мрънкане, че не си ги е избрала сама. Аман вече!
И нали съм отговорна майка, викам си чакай да поръчам и скицник. Какво съм чела един Господ знае- дойде нещо с големината на мини тетрадка Astonished
За униформите да докладвам: след обявяването явно е имало обаждания от родители, защото два пъти смениха задължителните елементи. Като крайно ще са задължителни само тениска и худи.

# 610
  • European Union
Май тази година няма да висим пред лекарския кабинет, дано да стане:

https://azbuki.bg/news/novini-2025/broj-32-14-20-08-2025-g/bez-o … uchebnata-godina/

# 611
Кети В, благодаря! Надявам се да мине и да се приключи с тия бумаги.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 07:00 от zlatenceto

# 612
  • Варна
Май тази година няма да висим пред лекарския кабинет, дано да стане:

https://azbuki.bg/news/novini-2025/broj-32-14-20-08-2025-g/bez-o … uchebnata-godina/
Няма да отпадне отиването до ЛЛ за профилактичен преглед. Просто няма да се разнасят бележки. Друг е въпросът дали във всяко училище има лекар и дали този кабинет е снабден с компютър и другите необходими средства за достъп до здравните досиета.
Аз днес им записах час точно за тези прегледи. Купих малко тетрадки. Купих и козметика, за която бях помолена. За козметиката получих благодарности, че съм уцелила точно каквото трябва и каквото иска. За тетрадките - ни дума, ни вопъл, ни стон. 😁

# 613
  • София
Ние сме на сиеста, по женски. Мернах една страхотна книжарница напът към розето Joy

# 614
  • София
За съжаление така, както го чета, нищо няма да отпадне, само хартията. Като с медицинските бележки. Иначе ходенето си е ходене.
Като дойде август и започвам да се стресирам от това висене за бележка, ужас. Хем часове дава нашата ЛЛ, хем пак си висим и чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт