СПГЕ Джон Атанасов София

• 3 897
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Впечатленията са по-скоро положителни, информацията - напълно неясна 🤭
Относно облеклото - да нямало надписи... Отворих да чета правилник от сайта - там все още са позволени и късите гащи...
Една бележка ми се връчи за подпис, спомена се екскурзия на 3.10, за която щяло да се говори на РС и това беше всичко общо взето 🤷🏻‍♀️

# 46
Моят син е много впечатлен. Устата не му млъква. За дрескода не може да обясни точно. Не става ясно може ли да носи анцунг в деня, в който има физическо. Къси панталони са забранени, ярки много цветни тениски също. За суитчери нищо не каза. В крайна сметка този правилник като слушам върви като на униформа, но всъщност такава няма. За екскурзия на 03.10 нищо не е чул и разбрал. Даде ми за подпис една декларация за изучаван предмет.

# 47
  • София
По спешност ходихме да купуваме още дънки и панталони, които не са спортни. Това никой не ти го казва преди началото на годината. Също никой не ти казва, че няма лавка, няма вендинг машини, нищо. Една будка, която не успява да обслужва учениците и те си стоят гладни, поне синът ми, де. Кажете ако ходят до Плиска за ядене, пишат ли закъснения за 5 минути примерно. Ще му сложа утре нещо, че така не става, той е разочарован в това отношение, само сравнява със старото училище.

# 48
  • София
В района друго няма ли за закуски? До Плиска си е доста път

# 49
  • София
Наборът днес ходи със спортно долнище, памучно, чисто черно. Никой не му е направил забележка нито в часовете, нито по ФВС.

Храна носи от вкъщи по традиция, защото иначе цялото междучасие виси по опашки. Закуски от Плиска по-добре сутринта пътьом да се купуват, защото и там има опашки. Иначе съвсем наблизо има Била, доколо е опция не мога да кажа.

# 50
Здравейте, отново на всички! Simple Smile Нашето момче е с много положителни първи впечаления от училището, което много ни радва като родители. По-нагоре в чата прочетох за проблема с вендинг машините и изхранването. Не ми беше споменал за това. Но се замислих за нещо друго - в нашия клас децата ще започват да изучават английски от азбуката. Дали това е добра идея или не е по-добре да има се пусне един тест за определяне на ниво и да се изучава езика, съобразно него. /Ако има деца с по-нисък резултат, да се стартира дори от него, но надали се налага да започват от азбуката.?/ Как мислите вие?

# 51
И аз разбрах, че учебника по английски е А1. Но това е нормално- паралелката е с изучаване на английски език и се предполага, че има деца, които започват от А и B. Вероятно и одобрените планове от МОН са именно за ниво А1, с оглед на което не мисля, че тест за определяне на нивото би променил нещо. Най-много да прескочат някой друго урок. От синът ми разбрах, че учителят по английски език за първа година въобще е учител, което означава, че ще си бута по учебния план, защото няма опит. Че и телефоните им беше позволил вчера да си цъкат, след като завършили упражнението, при все че се обмислят промени за цялостната им забрана в училищата. Та, в този ред на мисли приоритети на училището са сбъркани- няма стол, няма лафка, децата ядат по кюшетата в коридора на крак, защото класните стаи се заключват в междучасията, но пък няма проблем да си играеш на телефона в час! Аз съм меко казано разочарована за момента. При условие, че се обмислят национално програми за децата да ядат здравословно в училищата, да не се продават боклуци в лафките, тук проблемът е решен кардинално-лафка няма, дюнерите са извън училището и децата да се оправят, ние проблем нямаме.Disappointed Relieved

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 17:42 от eitam

# 52
  • София
Това със заключването на стаите е много тъпо наистина. За анцузите май не било точно толкова строго, поне в дните с ФВС да не им правят проблем. Но суичъри с качулка да им забраняват наистина за първи път чувам. Пуловери ли да обличат тийнове момчета? В училищата с униформи суичърите са част от тях. За ниското ниво на английски, с което се започва, съм ок, така е по МОН, но много бързо вървят напред.

# 53
Здравейте, мили родители Simple Smile
Нека кажем и хубавите неща, не знам кога успяхте толкова бързо да се разочаровате!?
За храната генерално не е решен проблема, но ние не виждам как бихме могли да го решим освен да повдигнем темата с предложения, пък може и да имаме успех.
Що се касае до програмата по английски, ами не сме в частна школа и вървим по одобрената от МОН Sad
За телефони в час да се надяваме да излезе официална наредба и строги правила, но ние родителите също да допринасяме като цяло за възпитанието на децата.
Що се касае до учителя„ по английски, на никой ли не му направи впечатление колко добър начин е намерил да се запознае и опознае всяко дете и неговите интереси????
Нека започнем по-позитивно! Simple Smile Негативи винаги ще има и те ни чакат през учебната година, но дано са малко и несъществени.
Успех и удовлетворение на всички пожелавам!

# 54
И аз за пръв път чувам за забрана за суитшърти, нашият с такова ходи и вчера, и днес. То наистина иначе какво да облича. Стига да не е нещо фрапантно и развлечено, не мисля, че ще е проблем. Нищо не са му казали засега. Доколкото разбрах само къси панталони не може, дори по-официални. На записването ни казаха, че стига да не са 'спортни' може. Иначе в деня с физическо си носи анцунга отделно. За храната току-що ми каза, че има и Била и СБА и уж имало време да се ходи в междучасията. При нас по английски е жена, млада била и готина по негово мнение Simple Smile

# 55
Относно облеклото - младежът и вчера и днес беше със спортни долнища, никой не му е направил проблем...
За английския - тъпо е наистина, но мисля, че във всички паралелки в осми клас, в които се изучава интензивно/разширено език се започва от А, Б... МОН така са го измислили в учебните планове
А за храненето - младежът разбрал, че има лафка в училището, но не е ходил, подозирам, че нещо не е доразбрал Nerd
Вчера е хапвал в Била, била наблизо, днес, отивайки към училище, се е запасил с хапване...

Ще свикнат младежите, големи са вече, ще намерят своя начин Nerd

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 16:58 от Iv4eto2320

# 56
  • София
Супер за облеклото. За лавката - имало до Ковид, после я затворили и така и не я отворили повече, така разбрал моят.

# 57
  • София
Разгледах учебника по информационни технологии. Плаче ми се, ако това е всичко,  заради което кандидатствахме в това училище.
Стига хигиената да е на ниво, с другите битовизми явно ще трябва да се справят самостоятелно.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 15:51 от xxxxxx

# 58
  • София
Е, това е един общообразователен предмет за всички училища. 🙂 Вижте учебните планове за специалните предмети след 9 клас.

# 59
  • София
Е, това е един общообразователен предмет за всички училища. 🙂 Вижте учебните планове за специалните предмети след 9 клас.
Много жалко. С всичко това отдавна са на "ти",  само им губят времето.

Общи условия

Активация на акаунт