До завръщане на титуляра?

• 1 954
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Интересно ми е да разбера как ще ме прекратят:
1. Ако подам заявление за напускане?
2. Ако не подам такова заявление?
Ясно е, че ще ме прекратят, но какви са двете опции?

Не подава заявление, защото няма да имаш право на пълна борса, ако напуснеш сама.

# 16
Не е така. Не ме харесват и правят всичко възможно да си тръгна. Притискат ме да подавам заявление за напускане по собствено желание.

Търси си друга работа след като смятат да ти прекратят договора.
И в никакъв случай не напускай сама защото три месеца мисля няма да получаваш пари от борсата.

# 17
Вас не ви прекратяват, това би значело да ви убият. Прекратяват ви договора. Не се съгласявайте на "по взаимно съгласие" и не подавайте сама молба за напускане, защото се отразява на времето на борсата, но това е само ако имате достатъчно стаж за борса.

# 18
Секретарката ми обясни, че ако трудовият ми договор бъдел прекратен по члена до завръщане на титуляра, а не по взаимно съгласие, то нямало да се отрази по никакъв начин на борсата, защото аз сама съм се била съгласила да работя по заместване. Нямало никаква разлика според нея и борсата все щяла да ми поеме само 4 месеца обезщетението.

# 19
Секретарката ми обясни, че ако трудовият ми договор бъдел прекратен по члена до завръщане на титуляра, а не по взаимно съгласие, то нямало да се отрази по никакъв начин на борсата, защото аз сама съм се била съгласила да работя по заместване. Нямало никаква разлика според нея и борсата все щяла да ми поеме само 4 месеца обезщетението.

Да ти го прекратят те. Видимо от това, което си написала, излиза, че много искат ти САМА да си подадеш молба за напускане. Те не могат да ти прекратят договора по члена до завръщане на титуляра, ако той не се завърне.

# 20

От кога секретарките ги обясняват тези неща. Питайте счетоводителя на фирмата.
Даже още по-добре направете една консултация при адвокат.
При все, че не сте длъжна да стоите в тази токсична среда, не е редно да ви карат на сила да напускате.

# 21
Не съветвам никого да ползва тази "борса" 4 месеца. С тия 20-30 лв. дневно е все тая, а си губите право да ползвате по-голямо обезщетение през следващите 2-3 години. Т.е. след това дори и да започнете друга работа, да Ви освободят с право на по-гоямо обезщетение, то няма да го получите, защото вече сте ползвала такова на минимума.

# 22
Аз благодаря на всички за насоките!
Но аз пак се чудя - ако аз не подам заявлението, те как ще ме освободят, по кой член?
ПС Устно, лично Директорът, когато ме нае на работа преди две години, устно ми обеща, че ще остана на постоянно място. Сега, след като минаха двете години, се чувствам излъгана и употребена. Затова и не желая да подавам заявлението. Искам те да ме съкращават.

# 23
-Ако титулярът се завърне, трудовият ти договор се прекратява и ще получаваш за 4 месеца минималното обезщетение за безработица.
-Ако той не се завърне и работодателят желае да работиш при него, никой не прави нищо и договорът ти става безсрочен.
-Ако ти подадеш заявление за напускане, пак попадаме на първия вариант - 4 месеца минимално обезщетение. Същото - ако се съгласиш да напуснеш по взаимно съгласие.
-И сега да видим ако ти НЕ подадеш заявление за напускане, а титулярът не се връща. Те нямат основание да ти прекратят договора поради завръщане на титуляра, както е в трудовия ти договор. Значи трябва да измислят някакво друго основание. Какво ще измислят, не знам, но ако не желаеш да напускаш, не виждам за какво да подаваш заявление. Спазвай си трудовата дисциплина и задълженията. По-лошо от минимална "борса" за 4 месеца няма да стане.

# 24
Ще сложат фиктивен титуляр, колкото да я разкарат.

# 25
Как фиктивен титуляр, трябва да се върне лицето, примерно Иванка Петрова, което е замествала. Тя е назначена временно до завръщането, Иванка Петрова не се връща. Не може някой друг да се върне вместо нея.

# 26
Кажи, че работата толкова много ти харесва, че смяташ са стоиш на нея възможно най-дълго и затова не искаш да подаваш заявление за напускане Simple Smile Оглеждай се и за друга работа, де.

Няма как фиктивен титуляр. Нали титулярър е конкретният човек с конкретните имена.

# 27
Да, така е, работата много ми харесваше ...

# 28
При трудов договор по заместване до завръщане на титуляра, ако фирмата освободи заместник, той има право на пълна борса.

# 29
  • Далечният изток
Как фиктивен титуляр, трябва да се върне лицето, примерно Иванка Петрова, което е замествала. Тя е назначена временно до завръщането, Иванка Петрова не се връща. Не може някой друг да се върне вместо нея.
Иванка Петрова подава молба за напускане. След като вече няма титуляр, когото заместникът да замества, според мен договорът му, срочният, би трябвало да се прекрати.
Титулярът напусне ли, длъжността остава свободна и може да назначи когото си поиска. Явно няма да е авторката.
Може друга врътка да направят, за да ѝ прекратят договора на авторката и най-вероятно ще я направят. Няма обаче тук сега да дам акъл Grinning

Общи условия

Активация на акаунт