Юни 2025

• 18 986
  • 610
  •   1
Отговори
# 120
Нашият шезлонг е на Maxi Cosi. Доскоро нямаше проблеми и си седеше там, напоследък обаче е много раздразнителен и не иска да седи там, за мой ужас. Използвах докато е в шезлонга да свърша нещо из вкъщи.

Относно пътуването - ние мислихме да пътуваме до Австрия в края на месеца, но се отказахме, понеже не ми се рискува бебето да изпадне в някаква истерия да не знаем как да се оправим. Идеята беше аз и бебето да отидем със самолет до Виена, а таткото с кучето да дойдат с целия багаж с колата, предвид интензивното движение от гастарбайтери. Другият проблем е, че малкият не иска да седи мирен в раница, а това беше решението за летището/самолета. От друга страна вече не ме свърта вкъщи, та не знам какво да правим. Все пак другата седмица ще отидем да му извадим паспорт, ако нещо се промени. Grinning
Бях намерила комбиниран уред стерилизатор/нагревател и ми изглеждаше като добро решение за пътуване, а не да мъкнем всички уреди.

Rubitooo, аз също съм имала такива моменти. "Справянето" е само с гушкане и железни нерви, после се скриваш някъде да си поплачеш. Иначе за съня още в началото бях купила някакъв наръчник от "Аптечка за родители", беше 45лв. и оттам се водя по отношение на часове на будуване, спане и др. При нас, слава Богу, вече няма колики и не се гърчи.

По отношение на ергономичните раници - вие използвате ли и какви имате? Бяха ми подарили Ergobaby Embrace, но там успя да поседи точно 2 пъти и то в заспало състояние, вече му е малка - стърчи от нея. Купих някаква на Momcozy, изглежда да му е по-удобно и широко, но пак недоволства. Много искам да го приуча да следи в раница, за мен също ще е улеснение.

# 121
Rubitooo, и ние сме така, особено тази седмица, през деня няма шанс да заспи без да го понося на ръце и подрусам и следобедите се събужда през 10-15 минути с рев и свиване на крака. Предполагам, че са коликите. Като не издържах онзи ден се обадих на майка ми да й рева и да ме успокоява докато бебето ревеше и го друсах. Повтарям си, че и това ще мине и ще е здрав и щастлив после и така. Само да видим кое ще се предаде първо - коликите или кръста ми. Дано не се урочасвам като го казвам, но намирам утеха в това че нощем (пупупу!) спи добре. Опитвам се да го приспивам след горе-долу час будуване или ако почне да се прозява и зяпа отнесено. Така наместихме съня.

Относно раниците, ние също имаме Еrgobaby Embrace но той изобщо не иска да седи в нея. Първия път любезно потърпя пет минути, втория път директно рев. Дори не съм опитвала със слинга. Той вече е 5 кила, така че не горя от желание да го мъкна, гърба и кръста ми достатъчно страдат от приспиването. С количката ни е окей.

# 122
Аз също постоянно следя за признаци и започвам да го приспивам на ръце .Сега даже заспа в кошарата и се буди през 5/10мин и го люшкам и шъткам да до заспи .Не знам колко ще издържа така…постоянно да го приспивам.Помогнаха ли ви тези курсове?

# 123
Нашият шезлонг е обикновен на Чиполино sense. Доволна съм, не ми се даваше по-голяма сума, като не знаех дали ще го хареса, но Чиполиното е топ - 120лв беше, има 3 височини и опция люлка. И този модел е по-красив от обичайните български.
Аз изобщо не приспивам, ако будува - занимавам го, само ако е много неспокоен го успокоявам на ръце, ама чакам само да притихне, не да заспи. Даже онзи ден цял следобед будува, но пък цяла нощ беше непробуден, явно се умори. Без режим сме, както дойде е положението, ама работи засега.

# 124
Моят кръст вече се предаде, гърбът също много ме боли, но мина 6кг вече, и ние имаме Ergobaby Embrace, но и с нея много ми тежи, а никак не ми помага като си вкара енергията. Не обича да е вързан, стегнат, колани.
Теди, и при нас ритането е като на малък кон, в болницата също много риташе и се оплаквах, но сега вече и тежки ритници нанася. В раницата като го сложа и пак иска да рита, ама малко или много му стяга и не може хубаво, та почва да се изнервя и да ми буйства. Все още му слагам еднократни подложки на повивалника, но я хваща с ръка, дърпа я, събира я, с крачетата я събира на топка, но на него е много весело, игриво, дърдори си неговите неща, ама рита много и докато му разлепя памперса нашият вече е успял да ритне и да си лепне крака в него за 0.001секунди докато се опитвам да го издърпам. После като му слагам новия пък решава нарочно все едно да се протегне, изпъва краката, стиска ги и не мога да му го прекарам отпред, сбръчква вежди и почва да ми се смее Joy А вчера по същото време реши и да пишка, и пак се смее в същия момент.
Аз също не го насилвам да заспива в определено време или пък да яде. По него се водя, но видимо е изморен, прозява се, търка си лицето, но почва и да проплаква.. не спира докато не го вземеш на ръце, така се успокоява, почва да затваря очите, но ако пробвам да го оставя и вече пищи.
Иначе снощи яде в 22, заспа в 23 и се събуди едва преди час, нахраних го, измих го, поигра си 10мин и пак заспа 🫠 както и да се опитвам да го държа буден, то пак си заспива.
Обмисляме да вземем и ние шезлонг, че явно му харесва сам да се люлее - засега ни препоръчаха на Babocush и Ergobaby Evolve 3в1, електрическа люлка ни дадоха, но от липса на място още не сме я извадили, а и като гледам обича сам да си "предизвиква" люлеенето, което не знам дали не е по-добре, защото се раздвижва.
А коликите и в началото още бяха с изпъване като струна, къркорене на коремче, после свиване. Може и нещо моментнп да е било сега.

# 125
  • Варна
genome толкова да си приличат с моята малка мадама 😁 Ама как няма все пак са родени в един и същи ден. Онзи ден за малко да ми счупи очилата с ритане и блъскане... Обичам моментите когато е в настроение и си говорим и се смеем. За шезлонга ме е страх, че няма да иска да седи и затова не бих дала много пари. Активна гимнастика също поръчах бюджетна ако ѝ хареса ще взема и по-скъпа.

# 126
Гаджетата са били заедно в неонатологията преди да ни ги донесат, споделили са идеи Grinning
Аз съжалявам, че дадох 150 за гимнастиката, защото не му е интересна, може би заради липсата на контраст, но на гирлянда с играчки над главата се радва супер много и там си прави гимнастиката.
И шезлонг затова бавя, а засега същото прави и на леглото. Единствено, че на шезлонг ще може да е в седнало положение, да го местя по-лесно и уж са до 13кг, но колко ли ще иска да седи и затова не ми се дават и за него толкова пари в момента.

# 127
Привет! Пак ми се е насъбрало доста за четене, включвам се по част от темите, които изчетох до момента.
Ние погача правихме в много тесен семеен кръг, само бабите и лелите, като преди това отидохме до църквата за чиста молитва. Така го усетих, реших да не му причинявам голяма сбирка с много хора.

До преди две седмици го къпеше баща му на мивката, че беше по-удобно и бързо така, но вече много натежа и започна да е още по-шавлив и стана трудно. Та вече сме във ваничката в банята, страшно много се радва на водата, рита с крачета, маха с ръчички, смее се. Дори и да е бил кисел преди това, веднага щом го потопим във водата, му се оправя настроението. Къпем го всеки ден, като беше на мивката, миехме косата през ден понякога, но вече във ваничката си е всеки ден и с коса. И ние сме със сгъваемата на Stokke със стойка и сме много доволни. Също взех сгъваеми кофа и каничка за поливане, много е удобно.
Къпем го вечер по едно и също време горе-долу и той си свикна и си го търси. Знае си вече, че след вечерната разходка следва къпане, ядене и заспиване. След баня с баща му правят масаж и стои по корем пак. За гимнастика няма време, защото си търси храна след това и се изнервя, ако се забавим повече. Затова тя е сутрин и по някое време през деня пак му правя, докато се занимаваме.

При смяната на памерси ползваме мокри кърпи с вода на pampers harmonie и water wipes и мажем с Бепантен на всяка смяна. Пудра не съм ползвала.
Имам линимент на Юриаж и на Мустела, но не съм ползвала още. Как се ползват, с обикновен памучен тампон ли?

Заниманията - имаме три активни гимнастики😃 Подаръци са, но поне са различни. И две от тях редуваме през няколко дни. Третата още не сме я отворили, тя е 5в1 и има и занимания за по-късен етап и затова я пазя за по-нататък, като му омръзнат другите. Занимават се сутрин с баща му на активната гимнастика, правят гимнастика, гледат карти/книжки по коремче. Аз също през деня го слагам пак по коремче и на активните гимнастики. Имаме две черно-бели книжки и черно-бели карти, които гледа. Занимавам го с дрънкалки, пея му песнички, мои измислени на момента основно😅 Като иска да е на ръце, танцуваме валс😃. Има си една любима дрънкалка лисица на Little dutch, тя често спасява положението, когато е кисел. Също и една друга лисица пак Little dutch съм му закачила на активната гимнастика и я слагам на люлката понякога. Фен е на лисиците😃Имаме и една кокошка за активни занимания, много й се радва и на нея. Дрънкащи гривни за ръцете лисичка и овца, те още не са му чак толкова интересни, ама за кратко му привличат вниманието. Много съм доволна от Little dutch играчките, много са му интересни всички. Имаме и един музикален заек, който го приспива през деня.
Най-интересна му е дървената карта на света, която имаме на стената зад дивана в хола. Най-много време прекарваме така, слагам го на краката ми срещу мен и срещу картата и той я гледа, смее й се, "говори" й😃
Приготвила съм му и книжки в рими, но още не сме започнали да четем. Може би трябва да започна, защото вече се чудя какво да си измислям😅
Също му пускам класическа музика и го успокоява. Докато бях бременна също много му пусках и имаше две, на които винаги много реагираше, риташе много като му ги пусна. И сега имам чувството, че си ги разпознава, защото на тях се успокоява най-много.

А най-голямото ни спасение от носенето на ръце е една люлка хамак. Всеки ден благославям нашите приятели, които ни я препоръчаха😃 Много му харесва в нея, в началото за 5 мин в нея заспиваше, вече си прекарва време в нея и в будно състояние, закачам му музикалния заек или други играчки и той си се люлее и си ги гледа. През деня често там се приспива.

Gemini, Ооо, аз Лактила вече съм на средата на втора опаковка, не съм видяла, че се препоръчва само 4 седмици... При мен има подобрение в количеството и не знам от кое от всички неща е и затова не посмях да го спра като ми свърши първата опаковка...

# 128
Аз също постоянно следя за признаци и започвам да го приспивам на ръце .Сега даже заспа в кошарата и се буди през 5/10мин и го люшкам и шъткам да до заспи .Не знам колко ще издържа така…постоянно да го приспивам.Помогнаха ли ви тези курсове?
Напълно разбирам и съчувствам, особено след днешния рекорд по будуване при нас - събират му се само 4 часа дневен сън, което е абсурдно за неговата възраст. Отдавам го на многото спане вчера, мята се от една крайност в друга, вчера 8 часа, днес 4...
На мен ми помогна консултация с Ралица Иванова, обърнахме се заради нощния сън и него го оправихме, ще оправим и дневния постепенно, надявам се. Попълва се дневник на съня пет поредни дена. Иначе една приятелка ми каза че е доволна от Мамо, спи ми се, но аз нямах нерви да гледам курс, исках някой да ми каже какъв точно е проблема при нас.

# 129
За съня аз си взех курса на Мамо, спи ми се и съм супер доволна. Много ми помогна, сега се записах и на курса за след 3тия месец, за да се подготвя за предстоящата регресия. 😆 Малкият будува по около 4-5 часа през деня,аз гледам на всеки интервал будуване първо да седи по коремче, после някаква различна дейност в зависимост от настроението му-песнички, активна гимнастика, гимнастика както ни показа физиотерапевта, черно-бели карти и книжки или просто разходка. За книжки с приказки не се бяй сетила, ще взема, аз досега му измислях някакви. 😆
Ние сме с ваничката на Стоке, много е удобна, но нашият не обича много водата. Даже му взех някакви играчки за вана, ама проявява мижав интерес. 😆 Имаме 2 активни гимнастики, едната е на Fehn, другата на Lovevery. Тази на Lovevery е по Монтесори,на пръв поглед на мен ми се виждаше по-скучна, но малкият определено повече я харесва. 
Ние вече пътувахме с малкия, от няколко свдмици сме на море и си беше абсолютно пренасяне, но ние сме за дълго. Но ако пътувате с кола, ви препоръчвам ето такава играчка
https://www.hippoland.net/taf-toys-bebeshka-igrachka-za-kola-savana
Нашият 4 часа до морето много се забавлява с нея 😆 Със самолет мислим чак след като е напълно ваксиниран.

# 130
sonnenschein1, аз много се колебаех между това и едно сиво/лилаво със зайчето и взех него, защото ми се стори, че ще дрънка/шуми повече и защото не е музикално, че малкият понякога се изнервя от музикални играчки. Обаче се оказа, че е доста късичко и не покрива добре долната част на седалката, където са крачетата на малкия, а седалките ни са кожени и сега са направо врели, че му слагам пеленка да не си изгори крачетата и върнах зайчето и мислех да взема все пак това, защото е по-дълго. Играчката с лъвчето дрънка ли и шумолящо ли е като цяло? И музикалната част какво представлява, че заради описанието, че я има се отказах от него първоначално?

EL*, и ние вкъщи спонсорираме Little Dutch и лисичката е на почит, дрънкащата овца за ръчичката също постоянно му е на ръката все едно под домашен арест, ние имаме и такава с чайката. Пелени, кърпички, гимнастики, килимче, дуду, дрънкалки, играчки за количката, активен куб, картонената кула с кубчета, меки книжки, книжка за баня, кутия за спомени, картите за месеците, албум бебешки, активната кокошка също Joy + купиките, приборите и чашките за захранване морските докато ги имаше Joy Много ги харесвам и миналата година на приятели за тяхното им взех доста неща и тогава набелязах какво ще взема някой ден като имаме бебе, та ми бяха още първите покупки през бременността преди да се изчерпят напълно морската серия и тази с гъсочето им, поръчвах като луда като разбрах, че ги спират Joy .

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 23:07 от genome

# 131
sonnenschein1, аз много се колебаех между това и едно сиво/лилаво със зайчето и взех него, защото ми се стори, че ще дрънка/шуми повече и защото не е музикално, че малкият понякога се изнервя от музикални играчки. Обаче се оказа, че е доста късичко и не покрива добре долната част на седалката, където са крачетата на малкия, а седалките ни са кожени и сега са направо врели, че му слагам пеленка да не си изгори крачетата и върнах зайчето и мислех да взема все пак това, защото е по-дълго. Играчката с лъвчето дрънка ли и шумолящо ли е като цяло? И музикалната част какво представлява, че заради описанието, че я има се отказах от него първоначално?

EL*, и ние вкъщи спонсорираме Little Dutch и лисичката е на почит, дрънкащата овца за ръчичката също постоянно му е на ръката все едно под домашен арест, ние имаме и такава с чайката. Пелени, кърпички, гимнастики, килимче, дуду, дрънкалки, играчки за количката, активен куб, картонената кула с кубчета, меки книжки, книжка за баня, кутия за спомени, картите за месеците, албум бебешки, активната кокошка също Joy + купиките, приборите и чашките за захранване морските докато ги имаше Joy Много ги харесвам и миналата година на приятели за тяхното им взех доста неща и тогава набелязах какво ще взема някой ден като имаме бебе, та ми бяха още първите покупки през бременността преди да се изчерпят напълно морската серия и тази с гъсочето им, поръчвах като луда като разбрах, че ги спират Joy .
Лъвчето дрънка, а птичката шумоли. Друго шумолене няма. Музикалната част са няколко различни мелодийки, при всяко натискане различни, като първите няколко са по няколко секунди, а последната е по-дълга. Но музикалната функция може и да се изключи, има бутонче. Аз понякога и завъртам цялата играчка с главата надолу и малкият рита лъвчето и птичето и така се забавлява. 😊

# 132
Оо, страхотно, много благодаря Heart Няма да го мисля значи, а директно ще отидем следобед да го вземем, че и на нас ще ни предстои път и исках дотогава да му сложа такава, но никъде не бях намерила коментари.

# 133
Ще взема и аз тази играчка за колата значи. Ние досега пътувахме само веднъж до бабите и дядовците на 100 км. Спа през целия път и в двете посоки, но ме притеснява на по-дълъг път как ще е. Мислим следващия месец да ходим до Гърция, а преди това ни се искаше и до нашето море, но нещо още не събирам смелост за по-дълъг път. Иначе за пътуването си носихме и стерилизатора, и нагревателя, не ни пречеха в колата и много се радвам, че реших направо тях да си вземем, защото ми беше много по-удобно. Бях взела пликове за стерилизиране в микровълнова, но в последния момент реших да си вземем стерилизатора направо и не съжалявам, смятам и за морето да си го носим. Искаше ни се и на планина да го заведем някъде за няколко дни на вила, но да не е много далече от София, но не си намираме нищо подходящо. Ако имате някакви идеи и препоръки, ще съм благодарна.

# 134
Здравейте и от мен, момичета.  Отдавна нищо не съм писала...само чета. Гледам си момчето самичка, защото татко му пътува и замина преди повече от месец. На 19ти ще направи 3 месеца. Справяме се съвсем сами,  но не мога да се оплача...дали имам късмет със спокойно дете?!?...може би да, а може би и нашето спокойствие, като майки, много влияе. Това, което мога да споделя за спокойния нощен сън от ден първи, е червената светлина нощем. В момента, в който влезем в спалнята, дори и да мрънкосва, се успокоява и заспива веднага. 6 плътни часа от ден 1 вкъщи...след хранене пак заспива. Използвам крушка на Osram с дистанционно. Има различни цветове и може дафсе регулира и интензитета. Лампата е постоянно включена + белия шум, който го използвам просто да претъпява шумовете, които идват от мен или гларусите навън и да не се стряска. През деня разходки сутрин или надвечер...жегите не му понасят. Вкъщи сме със стълби, така че нося количката долу, после него в коша.. сглобявам и така в асансьора.  Ако се наложи само до магазин, слагам го в раничката /и аз съм с Ergobaby embrace mesh/ Налагало ми се е даже да си вземам лек душ с него в раницата 🤷‍♀️ когато си сама, няма как...ставаш креативна. А той си спинка вътре 🤣 Всяка вечер го къпя във ваничка...да свиква с водата, а и му харесва. Разходка, къпане, хранене и сън ...докъм 10 вечер вече сме в леглото.
Ако някоя мама от Варна си търси компания за разходка....ще се радвам да се срещнем и обменим опит .

Общи условия

Активация на акаунт