За кърмата - не е нужно да има чувство за вина, а още повече лекар да я вменява. Ако майката е недоспала, напрегната, изнервена, то и бебето ще усети и ще е неспокойно. Масово деца са отглеждани и изцяло на АМ, та нищо им няма. Да, чувството да знаеш, че имаш какво да му дадеш, било то и малко, но нямаш сили да го направиш е много терзаещо. Мен също ме гложди, още в началото бях на косъм да се откажа и да не се мъча за едни 30мл, но реших колкото имам да му давам да суче преди АМ. В някои дни имам повече кърма, в някои едвам. Забелязвам, че няма значение пила ли съм нещо, цедила ли съм се. Забелязох обаче, че сега като ми свърши първият цикъл, то кърмата се увеличи и то повече отколкото съм имала въобще. Не знам дали просто на мен ми падна някакво напрежение и спрях да го мисля толкова, но ми се наложи да се изцедя и беше почти 100мл (никога не съм цедила толкова). Моят също се дърпа, изнервя, почва да плаче и да отказва на гърдата - смятах, че е малко и не му стига, но се оказа, че понякога просто наистина нервничи и иска да му се стича в гърлото по-бързо. Точно след такова отказване на гърдата се изцедих и поне още 80мл имаше, които си изпи от шишето, но не и да си суче сам.
и се притеснявам, че ако питам ще вземе той нещо да му прави зорлен - та ще се избием там