Юни 2025

• 10 395
  • 320
  •   3
Отговори
# 225
При нас няма проблем с изхождането - от месец само по веднъж на ден, рядко х2, но без голям зор. 😀 Колики не са се завръщали, но при нас бяха за кратко - може би 4-5 седмици. Давах Инфакол и Био Гая. В момента нищо не давам, тъй като и от Гаята, и от Пандата се запичаше.

Оставаме си с проблема със спането. Не знам регресия ли е, какво е, но честно казано всеки ден изпадам в истерии, защото не спи. Сутрин като се разхождаме с количката - няма проблеми, спи като заклан ( то не е друсане, шумове от трафик), приберем ли се вкъщи и станели време за сън - носим се на ръце, в мига, в който искам да го оставя в креватчето, отваря едни големи очи и това е. 😩😩 Вечер нямам проблем - от преумора цял ден неспане, веднага заспи.
В събота бяхме на гости на една вила - е, това дете спа 4 часа навън, в количката. Как да го накарам да спи и вкъщи следобед??😩😩

Вече го усещам, че иска да премине на 5 хранения дневно, на АМ е, но нощното си остава между 3 и 5 се буди за храна.

# 226
На нас също коликите ни поотминаха, но те при него май не бяха много силни, най-много по 1 час на ден е ревал от тях, рядко по повече. Изхождането си му е по 1 път на ден, но той е с алергия към белтъка на кравето мляко и е на специално АМ. Мъчи го обаче страшен тих рефлукс. Всеки път след хранене започва да хрипти, да кашля, да се извива и да плаче и така няколко минути. Като лежи по гръб на гимнастиката също е много неспокоен-извива се, мята глава, некомфортно му е. Вие как облекчавате дискомфорта от рефлулс?
Той не се буди през нощта за ядене, обаче от няколко вечери се случва нещо много странно. Някъде към 3 часа започва да се мята неистово в леглото и да си вдига краката, все едно в поза свещ и после да си ги пуска към матрачето. И така по почти час. После се успокоява, спи дълбоко и след час някъде пак същото. Ние скачаме веднага от леглото и какво да видим-той нашият си спи и в съня си я прави тази гимнастика. 😆😆 Днеска се разрових из нета и уж било нормално, имало си и термин "whale tailing" 😆 Било характерно малко преди бебетата да започнат да се обръщат. Някой забелязвал ли е такова нещо? И вашите бебечета започнаха ли вече да се въртят от гръб по корем? 🤔

# 227
Тъкмо се притесних, че само моя ака по веднъж на ден и видях последните две менения на Вики и Sonnen Grinning
И аз си помислих, че приключихме с коликите, ама не. Намалих Лефакса и Або-то и започна пак да плаче и превива от време на време. Давам Биогая от самото начало, исках да сменим на пандата, ама мъжа ми твърди, че смисъл нямало. (На състав нямало голяма разлика). Та си мълча и капя гаята No Mouth
Малкия не винаги има рефлукс, но се случва да връща, дори 2 часа след хранене. Понякога след храна плаче, че не иска да е легнал.
Все още се буди за нощното мляко и то яко гладен. Не знам кога ще започне да си спинка по 8-9-10 часа.. през деня е на 4 дремки, обикновено една по-дълга и др по-къси. Като последната е 20-30 минути. Знае си часа за баня, тоялкова му е приятно, че заспива във ваната Heart Eyes Smile

От тази седмица стана много общителен, раздава усмивки, гука, опитва се да ни имитира.. абе голям сладур, когато добрия близнак се е събудил. Когато е лошия е един киселяк…
Та с този скок в растежа започна и това мятане в леглото, адски смешен е. Мислех, че иска да се отвие за дето спи с чувалчето, ама то си е нормална фаза. Само дето при нас е към полунощ. И върти тая глава на всички страни и издавя звуци.. Laughing още не се върти, когато правим гимнастика го уча. Иначе от корем по гръб се върти.
Да кажа на 2м и 20 дни е.

Ъпдейт за стерилизиращите торбички: удобни са за 1 ден някъде/2 най-много. Тези на филипс побират 2 шишета, пак авент. Може би се обърках че са по-големи със стерилизатора за микровълнова. Таа търсих стерилизатор от приятелки тук Weary

# 228
Моето прави опити да се обръща  2 +++ .
Ние също бяхме според мен с тих рефлукс ,после започна  да повръща след всяко хранене ,минахме на АР мляко ,но започна да ходи на 2/3 дни и да се напъва почти постоянно без да може да се изходи.Минахме на лактана и ака на 24/30 часа 1 път и е твърдо като пластелин.Почнахме панда преди няколко дни,дано да му помогне🥹При нас също не са били мн изявени коликите,тези дни от врме на време се присвива .
Отностно антирефлукса,аз след всяко хранене го държа по -изправен в ръце ,така избягваме и хълцането,че като го сложа скоро след хранене легнал почва да хълца.
Даваме и биоамика към АМ разгражда лактозата .При нас режима е: вечер заспива към 21:00 +_ и се събужда към 2/3 после 5/6 понягога будува и през ноща😒.През деня и при нас са къси дремките .От два дни се опитвам да го приспивам на обяд в нашето легло ,иначе е на ръце продължително с много реване .Много лесно ми се превъзбужда ,постоянно го дебна и пак ми е трудно да го нацеля😅

# 229
Момичета, нашият пък има обратния проблем, притеснявах се и бях много изнервена като не спеше, ама сега спи едни 13часа последователни вече дни. Заспива вечерта след яденето в 23ч (не веднага, но към 12, 1 най-късно в някои случаи) и после се буди чак на обяд в 13ч. + два пъти за хранене, ама яде и заспива. Да, успявам да почина и не е напрегнато, но и не знам доколко е нормално толкова сън, защото отива в другата крайност от едвам да заспи до да не мога да го събудя. Онзи ден принудително към 13ч го събъдих, защото ме притесни това спане, а той крив, че съм го бутнала. Не знам доколко е нормално това. Confounded

Ние след хранене (освен в 6 сутринта) го държим прав или на най-изправената позиция на шезлонга, но въпреки това пак си връща понякога. На едно хранене връща, на друго не, ако се оригне пак връща, ако не се оригне пак. След всяко хранене различно. Забелязохме, че откакто минахме на 5 хранения по 150 е по-спокоен, въпреки че допреди това беше на 5 по 120 и последното вечер е 150, което в двата случая е 750 на ден. (150 е количеството вода, в което го правя).

Вечер също в дълбокия си сън така се вдига, върти.. и нас ни е шашкал Joy а той просто си мята крачетата и се люшка, обикновено го прави към 4 сутринта.

От коремче по гръб се върти откакто беше на 2месеца и май седимица или 10дни. Май само около 2 пъти, и то не знам дали инцидентно, се завъртя от гръб по коремче. Бях го сложила на нашето легло по гръб и го видях, че се въртеше и се беше обърнал настрани.. докато сгъна няколко дрехи и се беше обърнал по корем и заспал. Тогава беше на 2 месеца и ок.20дни. На дивана също веднъж успешно се завъртя, но толкова. Не го прави още постоянно, а два пъти и то вероятно, защото е бил на по-меко и широко, но постоянно прави опити - като е по гръб си вдига дупето и се обръща настрани и почва от кръста да се извива назад все едно да се засили, и така се люлее напред и назад, но още не му се получава успешно, но пък ми е много смешен като го прави и почва и той да ми се смее Joy За сметка на това като е по гръб си вдига кръста като на мост и с краката се изтласква настрани, беше така на килимчето и успешно се завъртя така като часовникова стрелка, едно почти 90⁰ се завъртя, но не можеше да си премести главата.

Много му харесва да си играе с онези топки, които са на решетка - Oball, но замина стерилизирането.. хваща я с две ръце и директно в устата - навира си езика по дупките й. Не знам по колко пъти на ден я мия с вряла вода, защото я изтърва след няколко минути на земята.

Към тези от вас, на които мъниците вече се смеят на глас - кикотят ли се? Защото нашият издава много пискливи звуци, че и продължителни, и имам чувството, че ще си глътне езика така понякога, а не се смее като нормално смеене с глас.

# 230
genome,при вас бяха силни коликите нали?Да не би да си наваксва съня😅😅При нас също се случва да върне 2 часа след храна.Изяжда към 900мл,немога да го спра ,реве ако е ял по-малко и все си наваксва.Днес го мериха близо 7кг и 66 см 2м и 19 дни.пПочти му изби и 2рото зъбче😅

# 231
Относно тихия рефлукс аз давам сироп Фамотидин. Има добро въздействие, но пък можело да влоши изхождането понеже намалява общата киселинност в храносмилателната система (според ChatGPT) Grinning

# 232
genome,при вас бяха силни коликите нали?Да не би да си наваксва съня😅😅При нас също се случва да върне 2 часа след храна.Изяжда към 900мл,немога да го спра ,реве ако е ял по-малко и все си наваксва.Днес го мериха близо 7кг и 66 см 2м и 19 дни.пПочти му изби и 2рото зъбче😅
Даа, коликите бяха кошмарни, гърчене, страшен плач, заспиваше едва към 5 сутринта, а имаше няколко пъти, в които беше заспал и се будеше в 1 и така откара с плач до обяд като не можеше от нищо да се успокои, гушкане, шушкане, на ръце, люшкане.. грам не се успокояваше и плачеше докато заспи от умора от плача.
Вашето човече е здраво юначе Blush Някои бебенца обичат да си хапват повече и аз не виждам как може да се сложат на диета и да им се намали храненето като виждам как нашият за последните си 10мл се дере, ако съм му дръпнала шишето. Аз още помня шока си, когато сподели, че има и първо зъбче толкова рано Joy

# 233
Genome, наслаждавай се, че спи и имаш време 😊😊 моето е без режим, всеки ден различно. Имаше миналата седмица ден, в който спа 22часа. Днес пък е дремнал през деня 3 часа и останалото време будуване. Все още не мога да увелича количеството на хранене, съответно яде доста често. 6-8 пъти колкото реши. Пращам ви днес как беше - имаше хранения по 40 и 60мл😀 и като пробвам за още, заключва устичка и не я отваря. Не дава! Днес за пръв път даже бутна с ръчичка бутилката и ми стана много мило. Тези дни забелязвам доста  нови умения, до онзи ден на активната гимнастика не хващаше с ръчички висулките, с крачета само и гледкаше. Вчера започна да ги хваща и дърпа🥹 иначе не може изобщо да се обръща, дебна момента, че са много сладки, като почнат да спят по корем. Но е почнал крачетата още повече да вдига, дупето също. По-скоро ще се обърне на кълбо назад, отколкото по коремче настрани😀
Засегансамо се усмихва, ама без глас. Най-много сутрин.

Иначе новата педиатърка ми каза, че трябва да яде 6-7 пъти по 120-130мл. Същото ми каза и педиатърът, когото извикахме вкъщи преди 10 дни. На нас ни се падат м/у 650 и 900мл общо, всеки ден различно.
Давах биогая след болницата, но новата ЛЛ каза нищо да не давам и по-натурално да го раздавам. И спрях, не виждам разлика. Ама по-скоро ще давам понякога само. Същата ми каза и да не слагам кремче на слабините/дупето, че като го прегледа беше целият в бял крем на мустела. Каза само като се подсече. Ама не знам, с кремчето му е добре, не е имало зачервявания. Намалих го сега не на всяка смяна на памперс, а 2-3 пъти на ден.

# 234
Слава богу ние нямаме колики и със другите ми 2дечица нямах дано отминат бързо на вашите бебчета Simple Smile

# 235
Здравейте,
До всички, които вече са имали цикъл след раждането – редовен ли беше? Ако преди ви е идвало, например, на 25 дни, след раждането остана ли по същия начин или започна да подранява/закъснява?

# 236
Моят преди раждането беше на 23 (много рядко на 24, ако ми дойде късно вечерта) и изключително редовен. Въпреки че кърмех първият цикъл ми дойде 25дни след раждането и беше много малко зацапване. След това след 29дни някъде ми дойде отново и мноого обилно. Следващият беше на 27-я ден.
За 3 месеца имах вече 3 цикъла на 25, 29 и 27 ден. Засега се води леко по-дълъг, но вече 2 овулации си усещам, че са по-късни, а преди бяха непосредствено в края на цикъла на около 7/8ден.

# 237
Здравейте момичета,
Искам да попитам тези от вас, които сте водили бебоците на море къпахте ли ги в морето, на плажа в количката ли ги държахте? Чудя се дали да не взема някакво малко басейнче и там да е придържам и да е къпя.

# 238
Не съм я къпала в морето моята, но аз много и треперя и не съм критерий Grinning Иначе малко на плажа с количката и повечето разходки по крайбрежната алея.

# 239
Здравейте,
До всички, които вече са имали цикъл след раждането – редовен ли беше? Ако преди ви е идвало, например, на 25 дни, след раждането остана ли по същия начин или започна да подранява/закъснява?

7ми ден доста върви нормално ли е

Общи условия

Активация на акаунт