Юни 2025

• 10 377
  • 320
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
До всички, които вече са имали цикъл след раждането – редовен ли беше? Ако преди ви е идвало, например, на 25 дни, след раждането остана ли по същия начин или започна да подранява/закъснява?

7ми ден доста върви нормално ли е
Моят първи цикъл след секциото беше по-обилен и продължителен от обичайния ми.

# 241
Здравейте,
До всички, които вече са имали цикъл след раждането – редовен ли беше? Ако преди ви е идвало, например, на 25 дни, след раждането остана ли по същия начин или започна да подранява/закъснява?

7ми ден доста върви нормално ли е
Моят първи цикъл след секциото беше по-обилен и продължителен от обичайния ми.
[/quot
Колко дни

# 242
Не, аз също не съм влизала в морето, защото кърмя.
Бебето стоеше само под чадъра на сянка, но ние имахме късмет и да е по-хладно времето. Та оставахме до обяд на плажа, иначе само рано сутрин Simple Smile.
Аз си мисля, че не е хубаво толкова малко бебе да има досег с водата от морето.
Ние бяхме без количка на плажа, през повечето време бебока беше повит върху мен на шезлонга. (Повит така, че да няма опасност някой да го напръска с пясък)

Аз искам да попитам, в коя седмица започнахте да ползвате ергономична раница? До сега ползвах слинг- “тип сърма”, в който си е полегнал, но вече му е малък, а в количка не  иска да стои.

Здравейте момичета,
Искам да попитам тези от вас, които сте водили бебоците на море къпахте ли ги в морето, на плажа в количката ли ги държахте? Чудя се дали да не взема някакво малко басейнче и там да е придържам и да е къпя.

# 243
Аз съм с Neko раница почти от началото - май на 2-3 седмици започнах да я нося. Не си представям без нея, понеже в количката не спи, а с раницата първо много лесно се придвижваме (не ме притесняват стълбите примерно) и е спокойна и след 5-10мин гледане заспива. Вкъщи понякога я приспивам в нея, ако ме болят ръцете.

Правилно ли чета, че през деня повечето бебоци не спят много? Ние уж спазваме режим (когато бебето позволява Laughing ) и на 3-4 часа памперс, ядем и активност и това общо е около час, час и малко, и после се опитвам да я държа да спи до следващото хранене. Не е особено успешно понеже редовно се буди като я оставя, но ми се струва, че й се спи. Иначе ако изпуснем момента със заспиването, след това е сериозен рев, сърдене и голяма мъка докато заспи.

Ние също сме с едно изхождане на ден, малко се сърди като се напъва, но рядко е нещо фрапантно. Спрях БиоГая-та, надявам се да си изгражда самостоятелно чревната флора.

Другата седмица започваме ваксините и съм леееко притеснена Scream

# 244
Здравейте, мами, как сте?

Вашите бебоци обръщат ли се вече? Моят юнак започна да се върти от гръб по корем и е много забавен. Прави половин оборот, докато се сети да се заърти напълно. После се нервира, че не може от корем по гръб да се обърне.
Започна и да спи обърнат и ме притеснява да не се задуши случайно Sad

Минахме на 5 хранения като сам си изключи нощното. Вече спи от 9-9:30 до към 07 сутринта. Тази седмица днесвният му сън беше като по учебник - голямо облекчение за мен.

Вече е 7200гр, на 3 месеца и една седмица.

Пробвах го пак в раницата и като че ли повече я понася. Ще е облекчение за ръцете ми 😀

# 245
Не се обръща още, но на ляво поочти успява, май главичката му тежи😀 прави 3 месеца идната седмица. Нямам търпение и само го дебна.
Моето актуално притеснение са очичките, при вас как са? Едното око ми се струва, че леко криви… някои дни е по-видимо. Изчетох всичко възможно и се надявам да е псевдострабизъм, т.е. не реално кривогледство. Ще запазя час за офталмолог, но дотогава ще се побъркам.

# 246
Няшият е на 3м и 10дни и вече се обръща от гръб по корем, но по 1-2 пъти на ден. Като цяло така и не обича да е по корем Joy Обратното обръщане обаче вече от месец го е усвоил много добре - от корем да се обръща по гръб само и само да не е на коремче. Аз го сложа по корем, гледа 10 секунди с много вдигната глава, обърне се по гръб и почва да се смее с глас Joy
След вторите ваксини започна да се буди на всеки час-два с писък и като пръцне заспива пак. Вече е с две дози шесткомпонентна (втората доза са му сложили Инфанрикс, а първата беше Хексацима) , 2 дози ротавирусна (ще имаме 3та, защото Ротатек му слагат) и една пневмококова.
Rarina, аз също тези дни се тревожих за същото. Все едно едното око съвсем леко си го центрира навътре. Слабо забележимо, но го виждах. Днес обаче си е напълно нормално. Уж първите месеци още е нормално да ск въртят повече очичките. Братовчедка ми на бебешките си снимки е била по същия начин, а сега няма абсолютно никакъв проблем. Аз съм забелязала и че на някои мои селфита съм съм правила така погледа. Махнах му играчката на количката, защото така си криви погледа да я фокусира.

# 247
  • Пловдив
Привет, мамита, бебетата са кривогледи в началото, не се притеснявайте, израстват го. Но дръжте играчките не прекалено близо до очите им, че още повече кривят.
Нашият се мъчи да се върти от гръб по корем, но още му тежи не знам дупето ли или не се сеща точно какво да направи. Чакам го с нетърпение и все го дебна с телефона. Даже имам чувството, че като ме види с телефона и спира всякаква дейност Grinning
Между временно минах вирус и все още се възстановявам, а той започна да се буди вечер на 3 часа, през деня не спи добре, освен ако не е в мен, все едно отново имам новородено и едва гледам, изтощена съм. Дано бързо отмине този период.

# 248
Здравейте,
Първо не се тревожете за очите, това е нормално к може да се случва до 1г на детето. Както мускулите на врата, така е и тук. Нужно е време да укрепнат, все пак ако ви притеснява попитайте педиатъра или очен лекар. Племенницата ми имаше моменти на кривогледство и сега нищо й няма. 

Нашия спа доста неспокойно миналата вечер и ми изглежда малко по-нервен от обичайното. Държи се странно като яде. Ту пие, ту спира.. плюе биберона, после го търси.. чак е дразнещо. Понякога яде с 30-40мл по-малко ,което е необичайно за него. Предполагам, че е поредната фаза на растеж.

Все още не се завърта самичък, но все още няма 3м. В този ред на мисли, нали казват,че за скоковете и тези нови умения се следяло по датата на термин, а не по раждане. Това е, защото въпреки, че е излязло по-рано на бял свят, развитието не става по-бързо. Забелязали ли сте нещо такова?

Иначе, онзи ден най-накрая ми светна защо дърпа толкова много - от гестационния диабет. Преди седмица беше 6,900. Предполагам, че е над 7кг вече. Вероятно ще се забави, сега, когато стане по-активен. А и нещо четох, че е нормално за първите месеци при ГД. Изглежда добре, просто се притесних на 5-6м колко ще е ?! Grinning
Вашите как вървят?

Да се оплача, че за втори път ми дойде менструацията и пак е обилна. Дано този път е за по-кратко.

# 249
Здравейте, моята мома е на 3 месеца и 5 дни, още не се обръща по корем, но хваща шишето и играчки, не постоянно, но вече го прави.

От 3 дни е неспокойна през деня, иска само да я нося и да спи в ръцете ми. Реве неистово.Всичко ме боли, като се почне от ахилесите и се стигне до врата. Още не мога да отслабна, а трябва да сваля 24 кг, приличам на баба Цоцолана, чувствам се като тьотка.

Видях се с разни познати, които казаха, че техните деца били ангелчета, плачели малко и само спяли, пък моето било като Райна Кабаиванска.
Все едно съм родила чудовище, така се почувствах, а малката се смее с глас, весело дете е, просто явно е в период на усилен растеж.

Нямам тромбофилия, но в болницата получих тромбофлебит, та продължавам лечението, май ще правя аблация на вена.На кръворазреждащи съм.

С малката правим масажи, играем по корем, старая се, нищо, че на моменти едва гледам.

На 17.09 ще я кръщаваме, а на 18ти сме на ортопед при Фурлакис.

# 250
Здравейте мами, имам бебе на 3+ месеца,до скоро беше на кърма и 1-2 пъти АМ понеже е склонна към запек и педиатър ни каза да давам АМ хип комфорт, обаче сега се наложи да мине изцяло на АМ и сега от хип комфорт започна да ака зелена вода... смених за кратко с Хип комбиотик обаче. Започна да се огъва назад на буквата С след всяко хранене и след консултация с лекар отново смених с Аптамил, обаче тя не иска да го яде, явно е доста по гадно на вкус.... казаха ни да се върнем пак на Хип конфорт и да изчакам 7-10 дни да свикне организма с формулата обаче тя вече 2ри Ден пак ака вода... жизнена е не плаче ака веднъж в деня но се притесвям....Моля за съвет ако някой е имал подобен проблем....

# 251
Ох, ами какво да ви кажа. Аз бях на Хип Комбиотик в началото, но го сменихме, защото бебечето имаше доста колики и минахме на Хип Комфорт. Реално новото мляко не я успокои кой знае колко, но да, изпражненията от него стават зелени. После се появи съмнение, че бебето има алергия към белтъка на кравето мляко и преминахме на Аптамил АДЦ. От него изпражненията са зелени и воднисти. Педиатрите казват, че е нормално за този тип млека. И наистина трябва някакво време за адаптация. Поне 5 дни, ако не и повече. Та при вас консистенцията може да се промени. Ако давате капки от типа на Колийф, Або Коликен, те също понякога правят изпражненията воднисти, поне от лични наблюдения.

Здравейте мами, имам бебе на 3+ месеца,до скоро беше на кърма и 1-2 пъти АМ понеже е склонна към запек и педиатър ни каза да давам АМ хип комфорт, обаче сега се наложи да мине изцяло на АМ и сега от хип комфорт започна да ака зелена вода... смених за кратко с Хип комбиотик обаче. Започна да се огъва назад на буквата С след всяко хранене и след консултация с лекар отново смених с Аптамил, обаче тя не иска да го яде, явно е доста по гадно на вкус.... казаха ни да се върнем пак на Хип конфорт и да изчакам 7-10 дни да свикне организма с формулата обаче тя вече 2ри Ден пак ака вода... жизнена е не плаче ака веднъж в деня но се притесвям....Моля за съвет ако някой е имал подобен проблем....

# 252
Не взимане капки,ох дано се оправи,не ми се иска да чакам 5 дни честно казано, страх ме е да не се обезводни с тва течно ако...  Cry хем искам да го сменя с нещо, ама хем не искам да и обърквам корема... Питах дали мога да давам две млека и да комбинирам , понеже сме пробвали в началото Лактана и нямаше проблеми с колики от него,но пък я запичаше и исках да давам и от хип комфорт и Лактана и да балансира обаче педиатрите не дават...а чета че доста майки комбинация правят ама на своя глава.....

# 253
Колко изхождания има на ден? Ако са едно-две не мисля, че ще се обезводни.

# 254
Само един път ходи, сутринта

Колко изхождания има на ден? Ако са едно-две не мисля, че ще се обезводни.

Общи условия

Активация на акаунт