Юни 2025

• 9 789
  • 307
  •   3
Отговори
# 255
Аз смених млякото, когато се прибрахме и дома, в болницата беше Хип, минахме на Лактана, понеже него давах и на баткото. Той го приемаше много добре, така стана и с бебето. Имаше период на адаптация, 2 дни не ака, на третия се получиха нещата. До ден днешен не е плакала от колики. Деа месеца давах АбоКоликен на всяко хранене, изхожда се по 1-2 пъти на ден. За три месеца е имала 2 дни, в които не е акала. От моя опит и с двамата съм много доволна. Спрях Абоколекен плавно и засега обработва млякото добре. Не се филмирайте от едно течно изхождане, ако са 7-8 за няколко дни - тогава направете анализ за бактерии в изпражненията,  но не смятам, че има нужда на този етап да се филмирате. И при нас имаше един два дни с чести и течни изпражнения, но отмина. Давайте вода, аз лично й предлагам, понякога изпива доста между храненията, друг път не иска изобщо. Лично мое мнение е, че смяната на млеката в този възрастов период не е удачен вариант, тъй като те не могат да обработват лактозата и това допълнително натоварва стомахчетата им.

# 256
И ние имаме проблем с изхождането…Ака на 2/3 дни твърдо като пластелин(зеленикаво).В началото бяхме на хип-комбиотик,но после се появи тих рефлукс и минахме на АР ,обаче започна да се напъва постоянно без резултат.През ноща през деня все се напъваше.Минахме на Лактана и от тогава е все твърдо-като пластелин.Чудя се дали да не минем пак на др мляко,но вече и аз не смея.Засили се рефлуксна и постоянно повръща,което ме притеснява да не вземе да се разрани хранопровода.Мисля,че от както сложихме ротавирусната се засили,но може и да е съвпадение.От седмица има проблеми със  съня,всяко приспиване е реване и опъване.Спи мн неспокойно .През ноща се буди за 2-хранения като второто е с подритване в кошарата.Прави ми впечатление ,че и докато приспивам свива и изпъва кракът -все едно рита със сила,при вас има ли такива Новости😅Днес стана на 3м.не знам дали и не е преуморен тъй като съня не му е добре ,а дневните дремки са 20/30/40 Мин и последните дни изпуска подледната дрямка колкото и да се мъча да го приспя….

# 257
Моето бебе е на три месеца и три седмици. Рубито, и то прави същото с крака. Чудя се да не са газове.

Сънят й съвсем се разби вече. Буквално допреди малко я приспивах...до към 22.30. Дневните дремки са много зле. Днес бяха две по 30 мин. и една час и 50 мин.

Понаучи се да се обръща и като е будна само иска да го прави. Като не и се получи плаче, като я махна от постелката да се успокои, пак плаче. Явно я тормози вече регресията на съня, но дано мине по-скоро...

И аз не съм очарована от моя опит с адаптираните млека. Тези смени никак не са ми приятни и като тегля чертата, наистина не става по-добре.

# 258
И нашият рита и се изпъва постоянно, но забелязвам, че като пръцне и се успокоява, та мисля, че при него са газове. След вторите ваксини още е много крив и се буди постоянно с хленцане, действително е със затворени очи все едно спи, но плаче. Трябва да го взема на ръце за 1-2 мин и се успокоява. Новото при нас е, че като го оставя по гръб и започва да се изтласква нагоре. На килима си на земята така се влачи около половин метър.

Всяко нещо се хваща с ръце и се вкарва в устата. Взех му от онези "кутии с кърпички" да си дърпа от тях и е голяма радост да ги мята - от Тему от онези меките, Oball топката постоянно я стиска и облизва, има една дрънкалка-гира на Canpol, която я хваща и си вдига ръката да я оглежда. Много ми е смешен, защото я държи като някой жезъл. Най-любимо обаче му е да си разлепя памперса докато го преобличам.

С изхождането няма проблем, но откакто е на 5х150 започна да иска да яде на по-често все едно не му стига и това отново стана след ваксините. Като беше на 120 ядеше точно на 3ч, като почнахме 150 беше на 4 през деня и 1 в 6 сутринта, но от последните дози започна на 2-3часа да търси повече.

MinaRu1982, много точно определение е Райна Кабаиванска. Sweat Smile Вчера беше такъв рев цял ден, колкото досега не е бил никога, а принципно е ревльо, но вчера беше чудо. И чух от приятелка без дете "не изглежда толкова трудно да си с бебе, то по цял ден спи и можете да си излизате нормално". Моето се присъединява в дует с твоето. Не знам аз ли не го гледам правилно или просто си е такъв.

Моите кг преди да забременея се бяха покачили от отделни медикаменти и бях едни 15кг над моите нормални, но преди това бях леко поднормено тегло, та по-скоро бях станаха прилични за ръста ми кг. От раждането ги свалих в болницата почти всички, но от 2м си качих няколко кг и ако искам да си върна моите нормални кг и аз имам едни -20 да гоня.

# 259
Аз вече ще се побъркам с това повръщане…нито на килимче мога да го сложа ,нито при мен на леглото…И аз вчера уж се организирах бързо ,спа до към 19 ,изчаках го да се разсъни,къпане,храна и вече му се затваряха очичките.Уж заспива ама с полуотворени очи и след няколко минути пак ги отваря и така 2 часа .На ръце ,на легло все нещо не му е Ок .Чудя се дали е възможно да е почнала въпросната регресия в 4 М по-рано.Постоянно имам чувството,че не се справям,че не правя нещо както трбва,иначе е усмихнато дете ама с тоя сън и приспиване е доста тегаво.От 3 месеца не съм спала повече от 5/6 часа и то разпокъсано,вече супер мн се изнервям .Попринцип преди седмица се преместихме в нов апартамент ,предполагам и това се отразява.Това,че съм изнервена също,но не знам как да се справя

# 260
За млякото, нашият е на Фризопеп заради алергия към белтъка на кравето мляко. Това, което ми обясни гастрото е, че при смяна на млека на стомахчето му трябват поне 2 седмици, за да свикне с новото мляко. Някъде около една седмица след смяната, нашият получи зверски колики-един от 2та дни, в които рева наистина цял ден. Обадих й се, тя каза, че толкова бързо няма как да се случат нещата, трябва търпение. Ако след 3тата седмица все още има проблеми с изхождането, чак тогава се обмисляла смяна. При нас наистина нещата чак на след 3тата седмица се подобриха, да не кажа даже към четвъртата.
При нас регресията все още не е започнала, но я очаквам 😆. Бях на курса на Мамо, спи ми се и там обясниха, че тя обикновено се познава по това, че бебето започва да се буди през нощта на всеки час и най-вече по това, че изчезва лекия сън, тоест бебетата спират да се усмихват на сън, да си отварят и затварят очичките и тн. Та аз за това следя и все още при нас не е започнала. 😆
Нашият вече започна да се обръща от гръб по корем, но и той само по 1-2 пъти на ден. Но няколко пъти го намерихме по корем в леглото, та веднага спрях да му повивам ръчичките в чувалчето, защото много ме е страх да не се задуши, особено като и той връща от време на време.
Но и аз не мога много много да го държа на килимчето или на активната гимнастика по гръб-веднага започва да св извива, да му треперят ръчичките и да нервничи. Взех му миналата седмица една антирефлуксна възглавница, но не я слагам под матрачето, а под активната гимнастика и го слагам да ляга на нея, за да е леко повдигнат. Като че ли има някакъв минимааален ефект.

# 261
Rubito, Да, но от това, което четох им трябват няколко дена да свикнат. Ако те успокоява и нашия трудно заспива. Вечер спи около 5-6 часа, буди се около 3 и после 6,9 и тн. Имаше няколко единични случая по 7ч или пропусна това в 6ч. тъкмо се зарадвах и мина.. и аз искам да се наспивам вече. Питах едни приятелки с вече големи деца дали са замествали хранене с вода или чай, но от отговорите им само се почувствах ужасна майка, че го обмислям дори Pensive  
За сега ще чакам още, да видим тази регресия. Четох, че може и въобще да не се прояви при някои бебчета.

# 262
Ние досега бяхме с легло некст то ми и има опция да се повдига от едната страна ,та не се наложи антирефлуксна възглавница.Сега сме поръчали дървено легло,че прави опити да се обръща и е тежък и да не вземе да се обърне кошарата😀ще погледна за възглавница.Млякото го сменихме отдавна има месец,но то не АР ,а сега като повръща постоянно се замислям.Гледах novalac  или физолаг.На няколко пъти имаше слузести нишки и единия път казаха,че е лактозна непоносимост,ще изчакам преглед с педиатър и ще реша.
Забравих да кажа,че на няколко пъти ми приревава с глас докато спи(спи в/у мен , и виждам,че нищо не се е треснало и не се е стреснал)
Относно регресията,дано поне с нея имаме късмет и ни пропусне,че как ще издържа не знам😅
Вие как обличате сега бебетата за през ноща?  Аз от няколко дни слагам дълго боди,клин и чорапи и е с гнездо което допълнително го обгръща и топли
И при мен преди първото среднощно хранене е 4/5 часа към 2/3, после спи 2/3 часа  до към 5/6 ,яде и обикновенно не заспива

# 263
sonnenschein1, за точни признаци за регресията не знаех, но нашият вечер точно през час се буди с рев, а е със затворени очи, отвори ги леко и продължава плач. Ако заспи към 23 - в 12 рев - после обаче в 2 - в 3 - в 4 - в 5 и тук вече е на глад - в 7 пак. За няколко минути се успокоява и пак заспива. За лекия сън не съм обърнала въобще внимние, но скоро не съм го виждала да го прави. В количката пък вече въобще не заспива навън.
Rubitooo, нашият вечер спи по къс гащеризон

И тънката муселинова пелена на 4 ката сгъната. Пробвах цяло боди да му сложа - въртя се, въртя се, рита, изпоти се и не заспа докато не го разсъблякох. Но в нас все още е 28⁰, а към студените часове сутрин пада на 26⁰. Иначе му взех чувалче и скоро ще го пробвам в него, защото сутрин се отвива с ритници и букално остава само по гащеризон и памперс Joy Предната вечер баща му искаше да го оставим да спи само по памперс 😑😑😑

# 264
И аз се чудя дали не му е топло,но като знам ,че аз се увивам в чаршафа като мумия😅явно си става хладно.Трябва да му взема чувалче,но за лятно няма смисъл ,ще търся нещо средно,че зимните са си дебели

# 265
Есенно взех аз, 22-25⁰. А става и за до 20⁰. На Angel Baby взех, та им гледах и таблицата. Преди държахме 18-19⁰ в спалнята, но сложихме климатик и ще държим към 22, колкото в другата стая. Аз преди бях като мумия, а сега направо отвита спя, но за сметка на това баща му е завит до веждите Joy Знам че трябва да се вземе точен размер, но процедирах както приятелка с нейния миналта година и му взех дирекно 6-18м, защото няма да го слагам още в него, а закопчан на вътрешните копчета на врата няма шанс да си вкара главата в чувала. А и 0-6 е 68см, а нашият мъник минава 64 и при все, че може би към края на месеца ще го слагам в чувалчето. Имам едно 0-6 на друга марка, което е зимно, но не сме ползвали никога и в него си сгъва краката като пробвах за размер.

Поръчах класическо, имат и с крачета има 2 таба за размерите на двата вида.
https://angel-baby.eu/content/8-tablica-s-debelina-i-razmeri

# 266
Майчета да се похваля, че нашето приключенско пътуване до Виена приключи с успех. 😀
Малкият се представи повече от възпитано (като истински виенчанин 😀).
Пътувахме 11 часа, защото сме с електромобил (иначе с обикновенна кола взимаме пътя за 8-9 часа) - сменях памперски в колата, храних го докато се зарежда колата, но тези 11 часа в посока на всички ни втръсна. Бебчо си спинкаше спокойно в кошчето, когато е буден, го занимавах с играчки. Нямаше големи драми.
Въпреки че бях гледала прогнозата, се оказа че 24-25 градуса във Виена не са като в София, отделно в airbnb-то, което бяхме наели, беше студено (стара сграда, без пряка слънчева светлина), та купих допълнително одеало. Иначе му бях подготвила чувал за сън, но реално спа с чувал и завит с одеало отгоре. Сутрин излизахме повит с одеало докъм обяд, после ставаше топло.
Пре деня си спеше в количката без проблем, като гледахме поне следобедния сън да сме вкъщи на тихо.
Носихме си нашата кошара за сън, но остана неизползване, тъй като по принцип скърца, когато бебето е вътре и спи. Вкъщи слагаме гнездото в кошарата и бебчо спи в гнездото. Но предвид целият багаж, който мъкнахме, реших да оставя гнездото. В крайна сметка спа между нас на спалнята и аз се будих постоянно да не би да сме го бутнали или нещо друго ( вкл проверявах дали диша 😀).

По отношение на съня - ние бяхме така преди 2-3 седмици. Отказваше сън, докато се носим на ръце уж спи, но в мига, в който го оставя висчко започваше отначало. Изведнъж обаче започна да спи като по учебник - сутрин след ставане, издържа 1ч, прави дрямка 30-40 мин, после будуване 1ч30м, спане 30-40 мин, будуване 1:30-2:00- спане около час, час и нещо, и така до вечерния сън - заспива от раз и спи до към 6-7 сутринта.

Нощно време го обличам с късо боди и чувал 1 тог, защото вкъщи е топло още. Като започнат по-студените вечери ще започна да му слагам дълго боди и ританки и отново с чувалчето.

Аз също не знаех, че това са признаците за регресия. Все още се хили на съм, мърда очите….демек не е дошла при нас 😀

# 267
Нашият допреди 2 седмици си заспиваше от 23ч до 6ч, яде и заспива веднага, после в 9ч пак яде, будува половин час или един, не помня вече и после до 13ч пак спи. Grinning Сега пак е на този режим, но с будене да плаче на всеки час, но поне не се разсънва Joy засега.

Вие на колко часа го изкарвахте от кошчето? Само като зареждате или и отделно?

# 268
Ние от месец някъде сме с чувалче, първо едно на rainy 0,5 тог но му умаля (0-3м). Сега е с angel baby 0-6м, пак 0,5 тог с боди с къс ръкав. В спалнята ни е топло около 26 градуса. За сега му е добре, но мисля като захладнее да взема 1 тог и сл. размер. По-лесно е да го обличам повече, отколкото да му е топло според мен.

# 269
genome, не съм експерт, но ми звучи като регресията. На курса ни казаха, че най-важното е да не скачаме да взимаме бебето веднага щом изплаче, защото първо така съвсем ще го събудим и второ, че точно в този период се създават асоциациите за заспиване. Трябвало да се изчака 3-5 минутки, защото толкова трае преминаването от една фаза в друга и ако след това бебо не се е успокоил или заспал сам, тогава са го вземем да го успокоим. Но това, че при теб заспива пак сам е най-доброто, това реално е крайната цел. 😄 На теория ми звучеше супер, дали ще функционира на практика при нас, все още не знам. 😆
Нашият от самото начало спи само с боди с къс ръкав и чувалче. Не смеех да го завивам с пелена или одеяло, защото в главата ми се разиграваха страшни филми с неговото мятане. 😆 Аз също съм взела tog 1,като идеята ми е зимата да го обличам повече.

Общи условия

Активация на акаунт