Юни 2025

• 9 821
  • 308
  •   4
Отговори
# 300
Нашият усвои напълно обръщането от гръб по корем и сега само това прави, включително и през нощта. От корем по гръб обаче не може още, съответно аз ставам по 100 пъти през нощта да проверявам да не се задуши. Няколко пъти се опитах да го обърна пак по гръб, така се ядоса, че опищя света. 😆 Та сега усилено го тренирам да се обръща от корем по гръб, че да ми е малко по-спокойно през нощта. Ръцете и на него са му highlight в момента, непрекъснато са му в устата, заедно и с всичко, до което се докопа. Даже като се обърне по корем за tummy time, вместо да започне да гледа книжки или да се пресяга за играчки, си забива главата и започва да си ближе ръката. 😆 Иначе честно казано не гука твърде много, от време на време издава по някой звук, но не е от разговорливите явно.
При него косичката опада още втория месец, но едновременно му порастна нова, така че не е имал плешиви места, мо му е доста късичка. Аз обаче съм със зверски косопад от 1 сесмица насам. Аз по принцип по това време на годината съм си с косопад, та не знам дали е от бременността. Спасявам се обикновено с отвара от корен от репей, вчера си взех и започвам да се мажа. Помагат ми и едни ампули против косопад на Phyto и на Ducray и от тях ще поръчам от Нотино.
Нашият миналата седмица беше с температура 1 ден та пак отложихме ваксините, вече за 3ти път. Много ми е притеснено че няма, но няма сега как да му сложим.
Вие какви дрехи поръчвате за есен/зима. Аз още не съм му взела нищо и се чудя дали само спортни панталони или и някакви дънчици. Ама не е ли неудобно за бебето дънки, дали не го стягат? Вие с какво ще се запасите? 😊

# 301
Здравейте, ръцете и при нас са на почит, както и всичко, което се докопа. Бибероната само вечер за заспиване е иска. С количката и ние имаме прогрес, успявам да изкарам по час и половина навън. Иначе ако е в настроение и наспана бебка много си говори. Все още няма интерес да се върти.

# 302
Аз бързам да кажа, че проблемът с диарията при нас отмина Simple Smile от няколко дена се нормализираха нещата и си ака по веднъж на ден, все още е малко по-течно, но далеч не както преди. Така и не разбрахме причината, но си отмина. И нашият много си лапа ръчичките, но още не може сам да се върти. Може би грешката ни е, че не го упражняваме достатъчно. За сметка на това активната гимнастика е на почит и ръце и крака, всичко се използва на макс.

Мен също много ме интересува как мислите да обличате дечицата есента и зимата - тази нощ навън температурите паднаха до 10 градуса, облякох го в гащеризон с дълги ръкави и към 2 се разбуди, предположих, че е, защото му е студено, облякох му и чувалче 0.5 тог и си заспа добре, но пък в 6 сутринта беше потен и му свалих чувалчето до кръста. Много сложни схеми Grinning Аз съм се запасила с гащеризончета с дълъг ръкав, имам и разни бодита, които бих могла да му слагам под гащеризоните. Намерих и едно сладко гащеризонче със затворени крачета от fleece материя /полар май го водят на български, ще прощавате/ с качулка, та си мислех на разходките да му го обличам, когато навън е по-хладно.

Edit: прилагам снимка на гащеризончето:

# 303
Здравейте, момичета! Идвам от другата тема с априлските бебета. Имам отворен аптамил ар. Моля ако някой си храни бебето с него да ми пише да му го изпратя. Отворен е преди седмица, но на моето бебе не му понесе добре. Използван е само за 3 хранения, жал ме е да го изхвърля. Дано съм от полза на някого.

# 304
При нас ръцете и двете ги завира в устата😀Днес видях,че му се е зачервило пръстчето ,но нали има вече 2 зъба.Уж са избили ,не тр ли вече да не го сърбят ,чак биба като дам избутва настрани и слага някое пръстче .Вчера ни сложила 10- компонентната ваксина и засега всичко е добре.Измериха го на 3м и 8 д , 65.5 и 7.700 ,направо се плаша какво ще става занапред😅От два дни започва да търси повече храна,досега бяхме на 850/900 сега вече иска повече😯
Моят цикъл за пръв път дойде вчера,сравнително добре без болка.
При вас почнаха ли да спят повече?При мен понякога заспива към 20:00 буди се към 1/2 хапва,заспива и към 4/5 (може и по-рано) започва едно въртене,ритане ,приревава .При вас има ли такова нещо или е някакъв дискомфорт при него?
Аз вече съм на предела на силите си от недоспиване…Все си викам още малко и ще спре да се буди през ноща,а то става по-зле.Следователно и през деня съм мн изморена ,изнервена и нямам време за нищо.Все ми е в ръцете,оставям го на люка-шазлонг за малко и това е,все ми е гузно…Вие как си разпределяте занимания и време да го оставите самичък да се занимава?

# 305
И при нас заспива между 19:00 и 21:00, после става да яде към полунощ и после към 04:00. Понякога се разиграва, но явно приспивам пак до към 7-8 и ставаме окончателно. През деня пък яде през 2 часа, рядко през повече. 7600 гр е на 3 м и 3 дни. Обърна се 2 пъти от корем по гръб, но мисля  че беше случайно, защото се стресна и разплака. Яде си само лявата ръка, не знам защо. Явно още не е открила дясната Grinning Единствено на активната гимнастика се задържа около 5 минути сама. Иначе иска все на ръце.

# 306
При мен от около 2-3 седмици е точно така. Заспива между 8-9 ч. и се буди към 1 ч. за храна, после в 4 ч. И след това започва едно неспокойно спане, буди се през 10-15 минути и вече към 6:30 се отказвам от опитите и двете да спим и ставаме. И аз това си викам, вместо да става по-добре, става по-зле...
Направо някой като каже, че бебето му само си е махнало нощните хранения изпадам в почуда и благородна завист Simple Smile
И аз съм изморена и недоспала, изнервена. Имам чувството, че се справям ужасно...а и днес така плака малката...не ми е ден.

# 307
Аз съм от тези, на които бебетата бяха махнали нощното хранене (22-6 пълен сън), но след вторите ваксини вече си търси последното вечер - понякога ако яде към 23ч ни се разминава хранене до сутринта, но пък се буди с плач през 2 часа, но от дни вече си търси да яде в 1-2 и то добре че си лягаме късно и не успява да ни събуди. Иначе след яденето в 6 продължава да спи до обяд, но с 1 будене за ядене. Като цяло напълно си разбърка времето за ядене.

За дрешките есен/зима му взех якенце от полар от H&M, както и космонавт от там за зимните дни. Мисля да му взема и още някакво якенце с качулка. За дрешките - дълги бодита, клинчета, дълги пижами, ромпъри, боди потник за отдолу, няколко блузки, но на мен не мен ми е удобно бодита да преобличам и наблегнах на тях. Панталони също няколко, но не мисля, че ще му е удобно, защото много шава с крачета, а така или иначе не може да върви и ще е в количката завит, а ще му вземем и чувалче за количката. Иначе няколко гащеризонa/тип пижамки с качулка, комплект от тънките шапчици (като за новородено) сега ако позахладнее, защото тук по принцип доста духа и даже вчера му я сложих навън, че беше такъв ден. Две дебели зимни шапки също взех и пантофи от H&M - не за вкъщи, но най-вероятно зимата ще сменим бебешкия кош на количката със седалката, обувки за вървене не му трябват, та поне пантофки върху чорапките.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 22:10 от genome

# 308
Относно спането, моята беба заспива между 20.30 и 21.30, различно всяка вечер. От 12.00 започва премрънкване, яде само веднъж към 4 и се започва едно будуване до към 6.00 пак яде  и тогава заспива до към 8.00, но е взимам до нас. Като цяло голяма драма е това спане. По дълго време се приспиваме отколкото да спи.  Иначе тази вечер започна да се обръща от корем по гръб.

Общи условия

Активация на акаунт