Юни 2025

• 10 149
  • 318
  •   5
Отговори
# 270
Нашият допреди 2 седмици си заспиваше от 23ч до 6ч, яде и заспива веднага, после в 9ч пак яде, будува половин час или един, не помня вече и после до 13ч пак спи. Grinning Сега пак е на този режим, но с будене да плаче на всеки час, но поне не се разсънва Joy засега.

Вие на колко часа го изкарвахте от кошчето? Само като зареждате или и отделно?

Така или иначе спирахме на горе-долу 3 часа и през това време ядеше и го разхождах с количката. Личеше му, че иска да се опъне, понеже всеки път щом го извадя от столчето, започваше едно протягане. Grinning Ние сме със столче на Maxi Cosi Pebble 360, което уж има напълно легнало положение, ама понякога малкия така се свлича надолу и изглежда да седи в неправилна позиция. Отдавна махнахме бебешката подложка, защото му беше тясно иначе.

Косичките на вашите бебета започнаха ли да падат? При нас е доста страшно Grinning включително му се появиха малко крусти по главата, та и с това ще се боря вечерно време, докато го къпя. Видях, че има шампоан на Биодерма и ще го изпробвам.

При мен също започна силен косопад Sad за сега съм си взела колаген, серум против косопад и едни витамини - да видим какъв ще е резултатът.

# 271
Благодаря за отговора!
Нашият не се роди с много коса, а в края на първия месец започна много да пада. В момента е в процес на растеж, но отзад, където лежи на главата си започва да става леко петънце.
Моята коса пък стана още по-гъста (а си беше гъста) и се омазнява чак на ок 6-7ден, което никога не ми се е случвало, преди се скубеше и падаше постоянно. Само когато пиех Цинк и Биотин се беше заздравила и беше спрял косопадът. От гимназията още така постоянно, ако я пипна и ще сваля поне 10 косъма.
През бременността беше ужас, защото на следващия ден изглеждаше все едно не е мита с месеци.
Очаквам обаче и при мен да се върне някакъв косопад, съдейки по познатите бременели миналата година и на двете към 5-6м след раждането започна стабилно да им пада косата като на едната беше до степен, че се получи плешиво петно отстрани в зоната слепоочие-ухо, но е с много гъста и къдрава коса, та си прехвърляше косата натам, за да не личи. Много се надявам да не стигна до нещо подобно.

# 272
На моето бебе му пада стабилно косичката от над месец, има една плешива лентичка по средата, много е сладко. Любопитно ми е кога ще порасне нова. Крусти също има от месец и нещо, но не успявам да ги махна с продукти и четки за целта. Май трябва да са готови за падане и без натиск да става, но още не са, чакам да видя тип люспички и тогава пак ще пробвам.
Бяхме на преглед - 62см, 5.650кг на точно 3 месеца.
Ние имаме казус с бързо сучене и проблем с оригването. Явно вече е по-силен и пие 135мл за 10-13 мин., а до скоро същото количество за 25-30мин. И явно от бързината гълта мн въздух и няма оригване, все го мъчи, на пресекулки леко връща въздух, но усещам, че има още. Имате ли този проблем? Даже не смея да взема биберони за 3+ месеца, стоя на първия размер, че май следващите са за по-бърз поток

# 273
  • Варна
При нас косата не беше много. Тука има, тука няма беше положението 😁 Сега на места е по- дълга и отзад естествено имаме петно от спането. Моята кожа и коса през бременността бяха страхотни. Чиста и гладка кожа, косата се омазняваше на 5,6дни. В момента започна косопад, омазява се на 2рия ден и кожата ми е ужасна...
Rarina Аз преди имах проблем с оригването. Прекалено бързо я вдигах и тя нито се оригваше и връщаше мляко. Към днешна дата на моменти също връща, внимателно я вдигам и не прекалено високо. Според педиатъра ни е лакома и яде бързо, от там гълта въздух и макар и оригната понякога връща доста мляко😒

# 274
Rarina, нашият като навърши 3м почнахме да му правим млякото в 150 и става 175мл обем. Почна много бързо да го пие и също му го броихме времето - максимум 8мин. После почва да се изпъва и да връща. Като пробвам да му правя пауза почва да пищи в истерия.
На 3м и половина е сега и вече го пие за около 5минути и не винаги се оригва, а понякога ако се оригне директно връща на фонтан. Иначе днес го теглихме - 7080г. И аз не знам какво да го правим, на него му става тежко, а аз сменям по 10 бодита на ден.

# 275
Виждам си говорите за коса. Понеже ние там обираме точките, прилагам снимка Grinning
Няма признаци на падане. Баткото и той беше така, не му е падала косата.
Иначе ние сме големички, над 6 кила, 62 санта, много не се спи нощем, но вече си свикнахме.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 13:42 от AirplaneMode

# 276
При нас косата леко оредя, но няма голи петна засега. Иначе преди 10 дни беше 7 кг. На 16ти прави 3 месеца. Върнах кантара под наем и чак на контролния в края на месеца ще разбера колко е станала. Педиатърът винаги я нарича дебело бебе Joy Ще видим след 4тия месец, че се поуспокои ли наддаването.

# 277
Момичета, на 10 ти бихме бустерна ваксина, малката още е много изнервена, даже и в колата се плаче с истерия.

При вас, как са нещата?

# 278
И при нас има обилен косопад. Намирам в леглото, ваната .. тъжно ми е.. имаше доста коса и беше тъмна когато се роди, сега е светла, и както споменахте и той има плешиво петно отзад. Четох, че около 4-6 месец ще започне да расте пак. Крусти, още няма, надявам се да се разминем. Иначе освен с четка, знам и с олио след къпане.
И моята коса пада, трябва да видя да купя Керапан. Така няколко мами преди мен си оправиха косопада. По време на бременността беше супер, но аз и преди се къпех около веднъж на 6-7 дни. Сега пак издържа толкова, но кожата ми е ужасна. Цялото чело ми е в някакви пъпчици и пак трябва да се бръсна всеки ден. Хормона май си ме удря отново Grinning
Иначе и ние правим 150мл (170мл), но отливам, че в началото така се отплесвах и на няколко пъти изяде всичко. Оставям около 150-160мл.

Ние отменихме ваксината за другата седмица. Трябва да правим инхалации, има някаква задна хрема. Няма промяна в поведението, няма притеснителни никакви симптоми пу-пу.

# 279
Здравейте мамита, ние се върнахме от морето вчера. Пътя геройски го издържа бебка,  но не беше много очарована от плажа. От вчера обаче реве и пищи направо няма укротване, днес е спала 2 пъти по 30 мин.като последно в 3.30 часа. Направихме и клизма понеже не може да се изхожда и се изака течно като вода, зелено и с много слуз. На някой случвало ли се е от вас? Ние вторник сме на ваксини и на консултация. Косопад  и крусти нямаме, но и косата ну е кът. Не иска да се обръща още ......При мен също започна ужасен косопад. Иначе открих, че когато разхождаме госпожицата в столчето за кола, вместо в коша за новородено е много доволна, оглежда се, заспива и нямаме такива истерии като с другия кош.

# 280
При нас също пада косата и е много смешно,отпред и отстрани мъхче назад по-дълга,и дългото покрива плешивото отпред 😀
ние също правим по 150 ,но яде 6 пъти поне.Събират ни се около 800/900 на ръба сме😀.На 3 М и е 7.400 /роди се 4кг.
При мен също по време на бременноста на 2 дена беше ужасно мазна,но сега я къпя на 5/6/7 дни.Пристигна ни новото легло и си мисля да се опитам да го науча да заспива сам в леглото😅Приемам всякакви съвети и тактики😀
От къде взимате дрешки?Последно време взимам от Н&М и ми харесват,меки и разтегливи.Сега трябва да заредя ромпърчета с цип ,даже вече и с копчетата са ми досадни😅Днес взех с цип ,но са тънки пижамки
От вчера минахме на антирефлуксно малко ,дано да не му раздразни коремчето
Забелязвам,че напоследък започна повече да будува през дена ,около 2часа.При вас така ли е?
При мен засега заспива в количка и съм намислила 2 от преспиванията да са разходка,че вече на ръце нямам сили,мисля,че и на него вече не му е удобно

# 281
След вторите ваксини си развали съня. Както и на първите изплака за няколко секунди и директно при лекарката заспа, прибрахме го и поне 3-4ч не се буди, нито в столчето в колата, нито вкъщи не мръдна. Но след вторите започна да търси повече храна и да се буди пък вечер.
Иначе през деня е буден почти през цялото време. Две дремки по половин час му е сънят.
Аз от H&M и Sinsay съм изкупила едно 80% от асортимента им за момчета, но вече 74 размер и то дълги бодита, блузки, пижамки, абе заредих му есен/зима гардероба Joy на H&M като материи ми допадат повече. Вече го заредих и с космонавт за зимата, шапки, ръкавици, чакам тези дни и още една пратка с якенце Joy

# 282
Пращам ви при нас как е спането днес и вчера. Различни са дремките, понякога няколко кратки, днес пък две по 2часа.  Като не маркирам събуждането вечер за храна, става 1 или 2 пъти, тъкмо се бях зарадвала, че едното хранене отпадна и реши пак да си го върне 😀 иначе яде между 7 и 10 пъти, средно към 750мл, забелязвам, че 1-2 пъти седмично по 875мл. Добре, че записвам всичко за проследимост, че с тея много хранения е сложно, просто не иска да изпива всичко. Но днес е отличник, само 6 хранения, на последното сега за пръв път изпи 170!
За дрешки - ние още сме на 56 размер на Х&М и Некст (0-3м.) или 62 на Синсейн, макар че е 62висок. Опънал ги е леко, но стават. Сега съм заредила кошницата в about you с неща на Next, най-удобни и приятни като материя са ми. Синсей също имат попадения, но някои модели са несполучливи, но цените са и топ, ще поръчам още. Имах подаръци на name it, също хубави и ще взема нещо и от тях. Пак ги има в about you. Не знам за есента какво да взема, лесно ни беше лятото. На Next тези тип пижамки цели с цип са ми мн удобни и ще взема, както и бодита и някакви панталонки, не знам. Сега лятото имах сетове панталонки и блузка, но е супер неудобно без боди, като го вдигна и блузката се вдига нагоре. Не искам да прекалявам, че прибрах сума ти красиви дрехи, носени по 1-2 пъти..

А, дойде ми цикъкът тази седмица за пръв път! Не кърмя от месец и половина вече. Беше си нормален, както преди бременността, сравнително лек, но даже и болка не усетих.

# 283
Включвам се само да кажа, че от сайта на некст поръчвах и дойде за 1 седмица, а в магазина им в Сердика център има добър асортимент. Материите са уникални, супер мекички. Не се съсипват от сушилнята и отговарят на номерата. Name it и carters също са много хубави. И миналата седмица накупих добри дрешки от лидл.

Четох за регресията и пишеше от настъпва около 14-17 седмица. Така, че е напълно възможно вече да настъпва при много от вас.

# 284
И аз пазарувам от H&M, Next и Waikiki. Преди 2 седмици също взех от Лидл някои дрешки и играчки. На Next са ми любими моделите и качеството на самата дреха. През лятото взех доста неща на намаление за есента. Гледам да не се презапасявам, защото преди да се роди малкия накупих дрехи за напред и сега въобще не му стават. За този преходен сезон има доста дрешки, които предпочитам да си ги износи и в момента, в който застудее да купя следващите.

Общи условия

Активация на акаунт