Юни 2025

• 23 191
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Ние, от 3-4 дни намаляме, но определено май хапва малко повече. Снощи много бързо излапа 150мл (170)последното и му направих още 30мл. Да речем, че реално си е изял около 200мл. Баща му каза, че снощи е имало лека драма като му е дал 110мл. Аз в 5:20ч. му дадох 150 и остави 10-15мл.
Днес със заешкото на обяд беше страшна мъка и молене, както и току-що с оризовата каша. Няма да я давам повече май. Мисля да давам царевичната и да взема млечна.

Monica, по принцип ние му даваме мляко да си дояде след пюрето/зеленчуците, защото и от тях яде скандално малко - дотук максимум 60 гр е изял веднъж от ябълката. Да, този път бабата му е дала обичайното количество мляко вместо тях. Обаче при нас е същата работа, през деня не си изяжда храната, независимо каква е тя. Мляко изяжда най-много по 100 на 3-4 пъти, понякога връща. Нощем яде по 160 и не връща. Опитахме и с намаляне по 10-20 мл. Трудничко се приспивахме после, но заспа. Притеснява ме обаче, че въпреки че яде по-малко през нощта, през деня пак не искаше повече от обикновено. Вашия яде ли повече през деня, согато намалихте нощните порции?

# 676
Ellarin, вместо парче/пюре сте дали мляко, обичайното количество от другите хранения? Защото, в сряда, като бяхме на ваксина, не успях и аз да му дам, съответно си изпи цяла доза мляко и се събуди чак към 3ч. Значи калориите не му стигат и трябва да се дигне дажбата през другите хранения. Не знам при вас как е, но аз бях споменавала, че нашия не си изпива млякото и да му я вдигна все тая.. Сега започнахме да намаляме количеството мляко за това хранене, което искаме да махнем в 1-2ч., с 10-20мл всяка вечер. Така бях намаляла до 90мл преди месец, ама нещо ми дожаля и се предадох. Сега няма да се отказвам. Ще пиша пак дали има резултат.
Иначе да даваш вода и после мляко, да не е окей защото огладняват по-бързо. И това бях правила, но ме светнаха че е по-зле. Или само вода колкото иска и търпиш рев няколко нощи или така с намалянето. А и 3 вариант със забавяне. Аз гледах този клип на Мамо, спи ми се.  🌸

И аз това с намаляването на дозата мляко през нощта го играх в продължение на две седмици - ами, до 90 мл и аз бях стигнала, даже му ги давах с шише с поток 2-ка на Авент, за да се измори още повече и да се откаже да си го търси Grinning да, ама винаги, винаги след това няма и два часа и писваше да си дояжда пълна порция. Така си беше вдигнал яденетата от 6 на 7, та реално стана по-зле даже. Бях пробвала и допълнително хранене в 23 часа да му давам с цел да отпадне пустото хранене в 5, ама тц. Но пък дано при вас стратегията сработи, едно с едно бебе еднакво няма. Единственото нещо, което при нас помогна в случая, беше плавното вдигане на дозата мляко през деня на всяко хранене с по 10, после 20, накрая 30 мл в продължение на няколко дни до 210 и после много скоро започване на захранването, така вече сме си на 5 хранения от месец, пу-пу.

# 677
Момичета, голям провал.

В сряда трябва да съм събрала урина на малката, вчера пробвах с колектора. Нищо не събрах.

Явно нещо бъркам, вие как събрахте урина на момиченцата си?

# 678
  • Варна
Момичета, голям провал.

В сряда трябва да съм събрала урина на малката, вчера пробвах с колектора. Нищо не събрах.

Вземи си няколко от аптеката. При мен от втория опит стана. Гледаш да го залепиш точно на мястото и събличаш и търкаш с мокра кърпа по коремчето. Е, нашата ни се смя 30мин и накрая се предаде и пишка😁

# 679
Момичета, голям провал.

Вземи си няколко от аптеката. При мен от втория опит стана. Гледаш да го залепиш точно на мястото и събличаш и търкаш с мокра кърпа по коремчето. Е, нашата ни се смя 30мин и накрая се предаде и пишка😁

Оххх, благодаря.

А, когато се изпишка в колектора, после се излива в стерилният контейнер, нали?

# 680
  • Варна
MinaRu1982 Да, така направих и аз 😛

# 681
Втори опит - неуспешен.

Пробвах - не става, тя бие с крака, реве, и се изпишка отвън.

Ще пробвам още пъти, но отиваме към провал.

Явно трудно ще стане това с даването на урина.

Бясна съм, може би аз не съм кадърна.😤

# 682
Аз сложих памук на памперса и го изцедих с чиста ръка, нямаше проблем с пробата, макар и да не е най-перфектния начин.

# 683
Аз сложих памук на памперса и го изцедих с чиста ръка, нямаше проблем с пробата, макар и да не е най-перфектния начин.

Да и аз помислих за този вариант, но се притеснявам , дали няма да компрометирам пробата.

# 684
Еми ако излезе нещо завишено, може да пуснеш нова проба (извинявай, че направо на ти). При нас нямаше проблем.

Да и аз помислих за този вариант, но се притеснявам , дали няма да компрометирам пробата.

# 685
Ох, на мен тази битка ми предстои също тези дни. А колко време преди предаването на урината трябва да се вземе? Чудя се може ли от вечерта да го направя. Сигурно ще направя няколко проби предварително 👀

# 686
Ох, на мен тази битка ми предстои също тези дни. А колко време преди предаването на урината трябва да се вземе? Чудя се може ли от вечерта да го направя. Сигурно ще направя няколко проби предварително 👀

От Бодимед ми казаха, че може.

# 687
Момичета, аз ви чета все още и за урината не знам дали знаете има едни пелени с колектори за урина - pinemed се казват. Препоръчани са ми от мои колежки с вече пораснали деца и казаха, че работят супер.

# 688
На мен не ми се получи с тези пелени. Тегави са като колекторите. Следващия път мисля направо да пробвам да я изпишкам в чашката.

Момичета, аз ви чета все още и за урината не знам дали знаете има едни пелени с колектори за урина - pinemed се казват. Препоръчани са ми от мои колежки с вече пораснали деца и казаха, че работят супер.

# 689
Здравейте момичета, да попитам какви меса сте въвели на бебчетата и кога започнахте? Аз съм се запасила  с пюрета със заешко, пуешко и пилешко, но все още сме само на домашни зеленчукови, отлагам бобовите култури за до към 7-ми месец. За взимането на урина критичния минимум е 2.5мл, аз успях от 4-ти път около 5мл.

Общи условия

Активация на акаунт