Юни 2025

• 23 943
  • 752
  •   1
Отговори
# 750
При нас пие май по около 150мл на ден, основно от шишето и от една май преходна чаша се води. Най-голям мерак и при нас има на отворената и само с нея успява да си я вдигне сам до ниво да отпива, но си налива повече в устата и се мокри целия. Иначе сам си търси шишето с водата, оставам го от известно време на дивана и като си играе пълзи до дивана, става и си го дърпа, хубаво си го лапа, ама не го повдига 😂 та все още аз му давам основно.
За кухнята и аз гледам Фуристото, а иначе си крада идеи от менюто им редовно 😂 Като храна и рецепти са ми най-сходно до това, което ядем и ние вкъщи.
Вики, на Киндиру как минават уроците? И тях ги гледах, защото са почти до нас, там където го водя на разходка и все ги заглеждам. Уроците доколкото им разбрах са за спрямо етапа, до който е детето, ние сме с активно пълзене и ходене с подпиране по мебелите, на уолкър си прави крачки, но ме е страх да пусна без да придържам уолкъра, че да не се плъзне напред. Та, като сте на урок едни и същи занятия ли са, че като отидеш за пръв път може да има деца, които вече тези занимания са ги правили? Нищо не обясних 😂
И за плуване ще го водим, но там баща му, голям мерак има, разпитва познатите тук, които си водиха техния, нашият много обича водата, във ваната си потапя редовно сам главата под водата 😂 искаше преди седмица да го води, а той взе че се разболя.
А и за СПАто, то е точно надолу по улицата, но така и не сме се наканили на нищо да го заведен още.
Но и при нас покрай зъбите всеки ден е различен и ми е трудно, и се притеснявам да го заведа някъде с фиксиран час.

# 751
Rubitooo, при нас единственият гел, който малко го облекчава и то не всеки път, е Калгел. С четката за зъби много обича да се чеше. Преди няколко дни му излезе 7ми зъб, двата кътника горе от двете страни педиатърката каза, че са му много подути и да ги очакваме скоро, но каза, че те болят още повече, защото пробиват на 4 места... При нас до момента всеки зъб е голяма мъка, все се надявам да поолекне малко в един момент и да започнат по-леко да излизат...
Аз глутена по-набързо го въведох, започнах с пшеница, със семолина на Холе. Като добавях всеки ден по малко в пюрето на обяд и постепенно увеличавах. Около 10тия ден вече му дадох каша пълна порция с плод. След това давах овесена каша 3 дни с постепенно увеличаване до пълна порция, след това сухари от спелта в пюрето на обяд пак 3 дни, след това ръж с готово пюре на Pureo с плод 2 дни и след това ечемик с каша 7 зърна на ДМ, в която само ечемика му беше новото.
Още му готвя, но от време на време давам готови пюрета за разнообразие, а и искам да свикне да яде и такива, защото е по-удобно при пътувания. Досега всички харесва. На Holle, Babybio и Simple come и Pureo. Особено Babybio и Simple come имат много готини и разнообразни менюта, сега съм му поръчала много интересни, днес трябва да си ги вземем от спиди. По-нататък, ако реша да пробваме кухня, мисля да е Фуристо, доста ми допадна това, което разгледах.
Вода пие най-често 130-150 мл, но има дни, в които е и по-малко. Два-три пъти се случи да изпие и около 200мл., аз тогава се притесних да не е много. И аз съм му оставила шишето на видно място и сам си го взима, като реши. С преходно шише на Dr Brown пие вода, също и с малка отворена чашка, стъклена (не бебешка), под мой надзор. Но след нея е задължително преобличането, затова предимно вечер преди къпане му давам с нея😃 Докато си мие зъбите, също пие понякога от малката чашка, с която се "плакне" 😅 С преходна чаша пробвахме няколко пъти, първия път пийна малко и се отказа, после вече не иска. Пробвах два пъти и с чаша със сламка, но не може още от нея да пие. Но много я хареса за чесане на венците😃.
Вчера му дадох за пръв път попара, не я хареса особено, хапна малко, но си личеше, че с нежелание, и се отказа. За пръв път се отказва сам от някаква храна😃 Днес пак му дадох, този път хапна повече, но пак не му беше най-вкусното нещо. Ще пробвам още веднъж и ако не му харесва, няма да настоявам, не държа да яде попара. Сирене си хапва с авокадо, в овесена каша, с някакъв друг зеленчук. Особено с авокадо му е много любимо. Вчера започнахме рибата, много му хареса.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 00:46 от EL*

# 752
Genome, много ми хареса урока там, а и малкият наистина се забавляваше. Записах го в група Уомбат - от пропълзяване до прохождане. Имаше още 4-5 бебенца, бяха по-големи с по 1-2 месеца. Малкият като видя другите бебета и му светнаха очите🤣🤣. Те бяха по-напред с “материала” - някои правеха първи стъпки самостоятелно, но повечето лазеха. Моят малчо може да лази само като войник и не беше правил опити да лази на 4 опори, но като видя другите бебета, че така лазят и веднага започна😳. Урокът започна с масаж под звуците на песничка, после правихме упражнения за вестиболарния апарат и преминахме към “катерушките” (аз така им викам🤣) - имаше шведстка стена за координация ръце/крака, тип пилатес топка, на която слагаш бебето по корем, люшкаш го с цел да се опита да “стъпи” на ръце. Освен това имаше тунел за преминаване и триъгълника на Пиклер, но тъй като бяхме за първи път само ни показаха как правилно да се използват. Преподавалката каза, че е доста жилав и за 1-2 урока ще започне сам да се оправя. Хареса ми, че е социален и ходеше при другите бебета да се “запознава”. Освен игрите има песнички, пляскане, игра с дрънкалки.
Към 45 мин занимание и както писах по-горе после спа 2 часа непробудно. 🤣🤣

За сега съм предплатила 4 урока общо, но най-вероятно ще продължим и след това.

Вода почти не пие Sad предлагам му в шише с биберон и преходна чаша, но той ги използва да чеше венците. Колко вода пие - не знам. Дори и да го “излъжа”, че може да е мляко, щом отпие една глътка и пуска биберона.

Общи условия

Активация на акаунт