Вадене на трета сливица във Варна

• 168 233
  • 662
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
До колкото разбрах в момента е в отпуск от Окръжна болница до края на месеца. Преглежда само в Майчин дом

# 481
    Здравейте момичета!
Ето че и на нас ни предстои вадене на трета сливица.Малкия е на 3г.и 6м. и след дълги перипетии и боледувания и ние стигнахме до това решение.Сега сме пред дилемата кой лекар да изберем.Нашия педиатър ни предлага  доц.Недев.
    Моля,ако някой е оперирал детето си при него, да сподели мнение дали е доволен от работата му.

# 482
Здравейте на всички!
Искам съвет към кой лекар УНГ във Варна да се обърнем,понеже дъщеря ми на 5 годинки е с уголемена трета сливица,хърка и спи с отворена уста.И трябва ли предварително да се вземе час за преглед,защото сме от Дулово.
Благодаря и лек ден Simple Smile

# 483
здравейте, не успях да прочета много(понеже всички вкъщи сме болни..) и затова ще питам направо,моля за извинение ако се повтарям..
Дъщеря ми на 4 г,има хрема и говори носово вече2-ри месец,днес личната лекарка каза че се съмнява за 3-та сливица,но засега щепием ксизал 10 дни.НАсочи ни към болница каспела пловдив.Въпроса ми е какви са изследванията при които се установява  степента на възпаление на сливицата.И на каква цена са?Също и някой ако може да ми каже отзиви за д-р Магдалена Джокова(хомеопат) понеже мисля и с нея да секонсултирам след като направм изследванията..

пп.Извинявам се съм писала в темата за Варна  Embarassedснощи бях наотворила няколко теми и просто в първата съм писала

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 08:20 от dkavr

# 484
  • Варна
Да дам отчет - ами извадихме я. Операцията прави Д-р Войчева, в Окръжна болница, нищо не сме плащали. Третираха и другите две сливици с лазер Селон /нещо такова/. Операцията трая 40 мин, но на мен ми се сториха 40 часа. То аз съм си паника де. В 10,30ч го взеха за операция, в 16,00 си бяхме у нас. Спря да хърка и започна да диша и със затворена уста. По-рано така хъркаше, че не можех да спя от шума, а той не можеше да диша и през нощта проплакваше и сядаше в леглото. Така бяхме..незнам ... месеци... За съжаление операцията не е панацея, но се надявам вече по-бързо да ни минават сополите. Досега просто край нямаха..теорията на свекърва ми за 5 дена с капки и 5 без капки изобщо не действаше  Twisted Evil Сега е на село при баба и дядо, на градина ще го пусна 3 седмици след операцията.  Hug

Забравих да напиша, че гласът му се промени. Може би защото говореше носово ми звучеше като на по-голям човек. Сега като не говори носово му е един такъв бебешорски... Mr. Green

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 23:57 от vanyaes

# 485
Здравейте,чета ви от доста време ,но ето че и аз реших да пиша тук,и ние ще се оперираме от трета сливица, живот и здраве на 05,02,2013,в окръжна болница при д-р Шиваров.И при нас проблемите са отдавна,но много зачестиха след прекарана варицела,и тръгването на градина.Постояно сме с хрема,постояно е с отворена уста и като се съсредоточи да прави нещо така тежко диша.Притеснява ме обаче нещо ,че прави температура 37-37,2 мерена с живачен термометър(нито един от електроните ни не може да я хване тази температура)това е от декември и общо взето от тогава все е болен,а съм го спряла от градина.Изследвали сме секрети и стерилна урина,всичко е чисто и според докторите,тази температура идва от третата сливица защото била възпалена,уголемена 3-та степен,и секретираща,има ли други с такъв проблем.

# 486
Здравейте!
Вчера разбрах за тази статия и я споделям с вас.
http://more.info.bg/article.asp?articleID=910206&topicID=170&issueID=3706
Има ли мами, на които децата са оперирани с този апарт, за да споделят впечатления?

# 487
И аз днес прочетох във вестника това,но незнам,можеби и не се поема от здравна каса,а и този доктор не съм го чувала,а пише че от миналата година е въвед апарата.Офф и аз незнам вече,тя нашта наближава а пак сме със сополи.

# 488
"Ваденето на сливици се осъществява по Здравната каса, като пациентът трябва да заплати допълнително за консумативите (съответния накрайник) и за избор на лекар."

Не е ясно колко струва този накрайник? Смятам да ходим на преглед при Сапунджев и ще го разпитам, ако дотогава не се включи някоя майка, чието детенце е оперирано по този начин.

# 489
  • Варна
Ние сега септември вадихме при д-р Сапунджиев 3-та сливица при това на доста малка възраст/под 3г/ и ,когато го запитах за новия  безболезнен и безкръвен метод за вадене на сливици ,той каза: не е нито безболезнен,нито безкръвен и аз не се наемам повече да го прилагам
сравни го с жигосване.
Малката се възстанови супер бързо,нямаше никакви проблеми,започна да се храни почти веднага,след 5-6 часа от операцията,че и по-малко ядеше и твърда храна/меденка,дюнер,пиле със зеле/.Не е имало болка или нещо друго

# 490
Ние сега септември вадихме при д-р Сапунджиев 3-та сливица при това на доста малка възраст/под 3г/ и ,когато го запитах за новия  безболезнен и безкръвен метод за вадене на сливици ,той каза: не е нито безболезнен,нито безкръвен и аз не се наемам повече да го прилагам
сравни го с жигосване.
Ясно! Очевидно Св. Марина са решили да си рекламират апарата. Беше лъч надежда, че има нещо по щадящо за дечицата.
Аз се съмнявам да ни се размине операция, че и макарички, понеже слухът ни е намалял от постоянните отити и неглижирането на състоянието от няколко УНГ. Но ще вземем още мнения преди да решим къде и при кого.
Мутафова оперира ли?

# 491
  • Варна
ДА,оперира,НО аз вадих на каката сливицата при нея,а на малката при д-р Сапунджиев, Wink,предполагам има защо,вече не е това,което беше преди години

# 492
  • Варненско мишле
Моля за координати  и мнения за Д-р Сапунджиев.
Някой ползвал ли е новата апаратура?
Извинявам се ако вече е коментирано , но с две малки бръмбарочки нямам много време за четене на форума
Благодаря на споделилите

# 493
  • Canada
   Здравейте момичета!
Ето че и на нас ни предстои вадене на трета сливица.Малкия е на 3г.и 6м. и след дълги перипетии и боледувания и ние стигнахме до това решение.Сега сме пред дилемата кой лекар да изберем.Нашия педиатър ни предлага  доц.Недев.
    Моля,ако някой е оперирал детето си при него, да сподели мнение дали е доволен от работата му.
Здравей, ние вадихме трета сливица преди 3 години при доц. Недев в екип с д-р Банова. Манипулацията беше в Терапията по ЗК, нищо не сме плащали. Премина без никакви усложнения и без стрес за детето. Упойката беше като на игра - дадоха й един балон и й казаха да се опита да го надуе, а ако успее ще получи сладолед. Явно вътре е с райски газ или нещо подобно. Малката опита и съответно се унесе моментално. После не е имала никакви спомени от операцията , абеше много доволна, че  й дадохме сладолед. Та в крайна сметка сме доволни от доц. Недев и определено има огромна разлика по отношение на боледуванията сега и преди.
А както и други са писали - променя се и гласът на детето, и спи по-спокойно, израства изведнъж и т.н.

# 494
  • Варна
Моля за координати  и мнения за Д-р Сапунджиев.
Някой ползвал ли е новата апаратура?
Извинявам се ако вече е коментирано , но с две малки бръмбарочки нямам много време за четене на форума
Благодаря на споделилите
Аз/ние-септември месец вадихме на дребното 3-тата сливица при д-р Сапунджиев.Операцията е по каса,за "новия" метод той не е фен,отказа ,по-горе съм написала защо.Супер съм доволна.Приема в ДКЦ на Терапия,там се запазват и часове за преглед и след преглед решава дали е за вадене сливицата/те и кога и много бързо насрочва ден /час за операция,ако прецени,че е необходима

Общи условия

Активация на акаунт