Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 21

• 55 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Скрит текст:
Не искам да съм лош пророк, но ми се струва, че през този предстоящ сезон "шербетът" ще падне ниско. Има много нови обещаващи проекти, а при тях всички фабули се поизчерпаха.
Скрит текст:
С привличането на нов каст и запазването на Ниляй няма да спечелят зрители. Вижда се как "Стая за двама" разчиташе на каст, а вече четвърта седмица не могат да излъчат 2 епизода заради липса на реклами. Струва ми се рекламодателите в тази критична обстановка в Турция ще са много сдържани към поизтъркан и омръзнал сериал като "Шербета". Но не остана много да чакаме и да видим...
Да видим колко от тях ще са наистина обещаващи обаче. Четох за няколко проекта-копие на ДГ.
Снимките на ДГ започват в края на август, според Бирсен. Актьорите местят семействата си в Мардин. Явно се цели сезон 3.
Едва ли някоя продукция ще тръгне да бъде като ДГ. По-скоро само локация , нищо повече, защото веднага ще се сравни с ДГ ако това се случи. Първо ДГ да направят стабилно 35 епизода тогава да се мисли дали ще има 3 сезон. Много зависи и от конкуренцията какво ще сложат в Понеделник. Важното е ДГ да не слага излишни неща и герои иначе втория сезон ще е провал.
Точно. Трябва да гледат, както досега, сценарият да е стегнат, да няма разтакавания и излишни драми.
Мехмет Акиф Алакурт го помня от сериала с Джансу Дере и после му изгубих дирите. По едно време се заяждаше нещо с жените из соц. мрежи, ако не се лъжа.

# 31
За мен Минка и нейната история е излишна и ще се разгява локума при нея, но трябва още един човек , за да продължи драмата при нея , Джихан и Алия. Сега всички ще искат още повече романтични сцени на Джихан и Алия, но много ме съмнява. Ако я махнат Минка ще е твърде предсказумено и ще стане сериала скучен. Аз съм на мнение че повечето зрители гледат ДГ именно заради Джихан и Алия. За другите двойки не знам как ще е , те не са ми интересни.

# 32
  • София
За мен Минка и нейната история е излишна и ще се разгява локума при нея, но трябва още един човек , за да продължи драмата при нея , Джихан и Алия. Сега всички ще искат още повече романтични сцени на Джихан и Алия, но много ме съмнява. Ако я махнат Минка ще е твърде предсказумено и ще стане сериала скучен. Аз съм на мнение че повечето зрители гледат ДГ именно заради Джихан и Алия. За другите двойки не знам как ще е , те не са ми интересни.
Е, тя Минка ни държи под напрежение.Relaxed Но вероятно и Мерием ще се присъедини.
Джихан и Алия са точно тези, които правят сериала.
На мен Кая ми е интересен, но харесвам и актьора.
Според мен романтични сцени няма да има, предвид слуховете за отношението на Озан към такива, а може би и на Синем, но пък ще бъдат загатнати за драгия зрител. Като в дневните сериали.Wink

# 33
За мен последната сцена беше насила направена защото се очакваше това цял сезон и беше толкова зле направена.

# 34
  • София
За мен последната сцена беше насила направена защото се очакваше това цял сезон и беше толкова зле направена.
Е, много ясно. Трябваше хем феновете да са доволни, хем на Озан и Синем изискванията спазени. И резултатът е видим. Ама нищо, де, не е чааак толкова зле. Целувка, целувка. Става, като за по-зрели хора, да речем, които живеят в Мардин.Smiley

# 35
Аз изобщо не държа за по-интимни сцени между двамата, по-важно ми е как се "откриват" един друг, лекият флирт или по-скоро зараждането на чувства между тях, защото и двамата имат какво да преодоляват, харесвам тези отношения. Всички можем да си представим и целувки и интимни ласки, но това е външното, физическото /то не е за пренебрегване/, но по-важното е това да се усети, а не да се види буквално.

# 36
всичко това което написа беше така до последната сцена. Заради това ми харесваше в ДГ , но да видим новия сезон как ще е.

# 37
  • София
Аз изобщо не държа за по-интимни сцени между двамата, по-важно ми е как се "откриват" един друг, лекият флирт или по-скоро зараждането на чувства между тях, защото и двамата имат какво да преодоляват, харесвам тези отношения. Всички можем да си представим и целувки и интимни ласки, но това е външното, физическото /то не е за пренебрегване/, но по-важното е това да се усети, а не да се види буквално.
От една страна е така, но от друга не е. Хем гледаме турски сериал, хем сме в 21в. Аз нямам претенции. Засега сериалът ми харесва и го гледам. Като спре да ми харесва даден проект, има и такива, просто спирам гледането. Не съм фен на определени актьори, търся по-скоро сценарий, игра, смисъл и т.н. в даден сериал. Отделно нямам време да гледам повече сериали наведнъж и гледам да избирам.
Мернах списък на започващите проекти. Обикновено изчаквам 5-6еп да се излъчат и тогава поглеждам за какво иде реч, защото много биват спирани още в началото.

# 38
Да, този сезон има сериали които мисля да почна. Най-много се вълнувам за Кенан, след това Енгин и Акин мисля че имат шанс за оцеляване от всички нови. За останалите ще видя. 50/50 ще е положението. Също така се надявам Вахиде Перчин пак да е на екран майка на един от тези ще е супер. В момента я гледам в Предателство и Имало едно време в Чукурова. Страхотна жена и актриса.

# 39
Аз също мисля, че есенния сезон звучи обещаващо, но с тези изисквания за рекламни приходи /май четох някъде 15 млн.лири на епизод/, може някои от тях да "окапят". Но, разчитам на тези с известни имена на артисти /не че това гарантира нещо, парите са си пари/ - Кенан, сега се споменава и Къванч.  Дано да имаме късмет да гледаме стойностни неща.

# 40
Четох че Кенан ще получава 4,5 милиона турски лири на епизод. Дали ще така ще видим. Каналите залагат много, но и отрязват много. NOW e пример в това, купуват по 5-10 нови сериала но бързо бързо ги стопират.
За мен два от интересните ще са по SHOW TV и няма да се чудя какво да гледам. Енгин и Акин ще са там. Новия сериал на Сема съм го заплюла , но там трябва да се избере главния. Кенан ще го гледам и ще дам шанс. На Керем и компания ще видя нещо не съм ок с него. На Ихан сериала и той ще е по NOW. Абе лудница. Поне 5 сериала общо ще имам да гледам от есента. Чакам новите сезони на Шербета и ДГ плюс новите на които съм си харесала.

# 41
Излезе и 8-ми епизод за сега е само с руски субтитри, предполагам, че след ден-два ще го има и с бг за който не се справя с руския.
https://1plus1tv.com/21021-vspomni-ljubov-aski-hatirla-vse-serii … sskom-jazyke.html

Като цяло не е нещо Уау, но в жегите става за гледане, на мен ми е малко като книга чиклит, където има за любителите на този жанр за всекиго по нещо. Още повече като днес случайно прочетох в една тема, където се коментираха литературни жанрове как има доста любители на роментъзито, на любовта с дракони и на книжките с порези /аз не съм виждала такива, цитирам както беше написано, така че ако е грешно не ме наказвайте, ахах/. А, да, и една майка в името на детето си явно се беше опитала да прочете "Мадам Бовари", но било много драматично и натоварващо. /А ние се чудим защо в поредната образователна реформа се предвиждат интегрални тестове и наблягане на математическите науки. Явно литературата ще я оставим АI/. Но, това е между другото. Баръш Ардуч харесах много в сериала "Гарванът" /дали така беше преведено на български заглавието?/. Сега, във филма и в този минисериал с Ханде не знам какво да кажа, то сюжетът е важен, а целувките и всичко подобно са част от картината /не съм била и не съм някоя стара леля-пуританка, да се знае/, някакво особена игра не видях и от двамата, но с целувките беше ОК.
За лято и за жеги - става /красиви артисти, лек жанр/.

Но това ме връща към дискутирането на "Далечен Град" и интимността между ГГ. Ами, за мен "тяхното" изживяване и пробуждане на чувства е много по-вълнуващо, стъпка по стъпка, като танго - две напред едно назад. Нека има и такива сериали както и "Спомни си любовта", т.е. отново за всички вкусове.

# 42
mimchyyy9 , много интересна информация за Берк, въобще не очаквах да е осиновен!

# 43
Сабина Христова
Звезден сътрудник
  · 3 ч  ·
Докато всички чакаха втория сезон на ДАЛЕЧЕН ГРАД , актьора Озан Акбаба  официално обяви, че е решил да напусне сериала.
Може да са слухове само.

# 44
  • София
ДГ
Е, много ясно. Трябваше хем феновете да са доволни, хем на Озан и Синем изискванията спазени. И резултатът е видим. Ама нищо, де, не е чааак толкова зле. Целувка, целувка. Става, като за по-зрели хора, да речем, които живеят в Мардин.Smiley
За мен последната сцена беше много финно написана и изиграна. Джихан използва признанието, за да задължи Алия, но пък целувката беше последният му шанс тя да не замине.Той не знаеше какво ще последва от този негов ход, но игра ва банк. Спомнете си предишният път на летището, той чакаше тя да вземе решение на паспортната проверка дали да се качи на самолета или не. Сега беше същото... само че с целувката. Той я целуна, но очакваше нейната реакция, ще отвърне ли или не. А тя отвърна,  след това го привлече към себе си  и чак тогава той реагира когата ръката му се плъзна по гърба й, притискайки я към себе си.

Общи условия

Активация на акаунт